15.10.16

Ο τραγέλαφος του ακομβίωτου στρατηγού…



Κάθε ημέρα που περνά κι αυτή η χώρα, ιδιαίτερα το πολιτικό σύστημα, μας εκπλήσσει με τη γελοιότητά του.




Μια από τις ιστορικές στιγμές στον κόσμο του γελοίου είναι και η παρουσία του Πάνου Καμμένου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο... τσάμπα διαφημιστής του Antinews(τον παρακαλούμε να μας χρησιμοποιεί πιο συχνά. Τουλάχιστον μας διαβάζει και μαθαίνει και κάτι) πήγε στο συνέδριο, του έριξε ένα χαστουκάκι ο φίλος του και συνέταιρος στο έγκλημα, Αλέξης, επιβεβαίωσαν πόσο κολλητοί είναι και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό…


Και τι είπε αυτό ο γίγαντας της πολιτικής με το που ξεκίνησε: «Συντρόφισσες και σύντροφοι», αποκάλεσε τους Συριζαίους ο μέγας Πάνος ο τουρκοφάγος. Το τι γέλιο έπεσε δε λέγεται. Εννοείται ότι χειροκρότησαν τον «σύντροφο» Πάνο γιατί είπε κι άλλο. Όπως: «Βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα, βρεθήκαμε μαζί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μαζί κυβερνάμε, χτίσαμε μαζί ένα νέο Γοργοπόταμο, αποδείξαμε μαζί ότι μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες». Και κατέληξε: «Είμαι με τον Αλέξη και με εσάς γιατί ξέρω ότι δεν χρωστάει σε κανέναν, δε χρωστάμε σε κανέναν».
Πραγματικά ο Ιονέσκο και το παράλογό του θέατρο πρέπει να βάλουν λουκέτο μπροστά στην κωμωδία με πρωταγωνιστές αυτούς τους τύπους που μας κυβερνούν. Και καλά ο Καμμένος, γλύφει μπας και κατέβουν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στις επόμενες εκλογές γιατί αλλιώς ούτε την ψήφο του δε θα βρει. Ή μην απορήσετε αν δείτε τον Καμμένο να φεύγει από τους ψεκασμένους και να στέφεται υποψήφιος στο Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα σε ποια θέση έχει σημασία γιατί έτσι όπως πάει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα είναι.
Εν πάση περιπτώσει, ο τραγέλαφος του ακομβίωτου στρατηγού μπορεί να προκαλεί γέλιο και να θυμίζει και στη Νέα Δημοκρατία ποιους είχε κάποτε βουλευτές (και υπουργούς, μην ξεχνάμε ότι κάποτε πήρε και χαρτοφυλάκιο). Όμως, προκαλεί θλίψη για το πολιτικό σύστημα.
Και θα έπρεπε να προκαλεί και οργή στους πραγματικούς αριστερούς, όχι στους Πασόκους που μαζεύτηκαν χθες στο Συνέδριο (Κοτσακάς, Ξενογιαννακοπούλου, Τζουμάκας). Είναι δυνατόν να συγκρίνει ο Καμμένος τον «ανώμαλο» γάμο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με μια ιστορική στιγμή της Αντίστασης, τον Γοργοπόταμο και να μην βρίσκεται κάποιος να του πετάξει ντομάτες και να του πει: «Τι λες ρε ανιστόρητε»; Είναι δυνατόν να έχουν ξεπουληθεί τόσο πολύ που να τους αποκαλεί ο Καμμένος «συντρόφους» κι αυτοί να τον χειροκροτούν; Εκτός κι αν το έχουν πάρει στο ψιλό.
Ο Καμμένος είναι μια χαρά για την πάρτη του και για το δικό του αφήγημα. Είναι, όμως, και η ντροπή της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου