4.11.16

Εμφύλιος για να κρυφτούν…



Τι άλλο να πεις για τη διάλυση που ζούμε και το χάος που έρχεται. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταφεύγουν στο μόνο που ξέρουν. Την αντιπολίτευση και το τίποτε. Κατέβασαν στους δρόμους αδύναμους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ξεσηκώνουν κοινωνικές ομάδες με ψέματα. Οδηγούν ιδιωτικές επιχειρήσεις σε λουκέτο, μετανάστευση και ξεπούλημα. Προκαλούν, με ψεύτικες ρητορείες, ένταση στις σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων. 




Βγήκαν στα μπαλκόνια  με την αναίδεια και την ανηθικότητα που τους διακρίνει (αυτήν που έδειξαν και στη ΔΕΘ του 2014) τάζοντας 15.000 βρεφονηπιακούς σταθμούς και 4.000 νοσηλευτές στα κρατικά νοσοκομεία από τα λεφτά του νόμου Παππά για τις τηλεοράσεις!!! Και για να εκδικηθούν το ΣτΕ, στρέφοντας την κοινωνία εναντίον του, απαντούν στους εργαζόμενους στα κρατικά νοσοκομεία πως δεν θα πάρουν τους 4.000 νοσηλευτές γιατί έριξαν τον νόμο!!! 



Έφτιαξαν προϋπολογισμό για το 2017 με 3% περικοπές κρατικών δαπανών και μιλάνε για κοινωνική πολιτική μόνο με φόρους όταν γνωρίζουν πως το εσωτερικό χρέος 250 δισ. ευρώ καλπάζει προς το εξωτερικό χρέος των 380 δισ. ευρώ. 
Και για να βολέψουν τα ψέματά τους που δεν θα στήσουν τους 15.000 βρεφονηπιακούς σταθμούς και δεν θα αποκαταστήσουν αδικίες σε μισθούς και συντάξεις (που δικαίωσαν τα δικαστήρια) στρέφουν την κοινωνία προς την Τρόικα και τους δανειστές φορτώνοντάς τους τις επιλογές τους στην υπερφορολόγηση.
Ανακοίνωσαν με κομπασμό αποφάσεις του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για λύση στο επενδυτικό αδιέξοδο στο μεταλλευτικό συγκρότημα στις Σκουριές. 
Και τώρα που στριμώχθηκαν επειδή το ΣτΕ έκανε κουρελόχαρτο το νόμο Παππά προκαλούν αναστάτωση στις Σκουριές, ανακαλώντας υποσχέσεις και άδειες στην συγκεκριμένη επένδυση. 
Φορολογούν χωρίς δικαιολογία τα καπνικά προϊόντα και τα καύσιμα σε ασυγχώρητο βαθμό προκαλώντας ανησυχία σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και γενικά στην οικονομία ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα στο λαθρεμπόριο.
Και επειδή η ανικανότητά τους στη διαχείριση της οικονομίας αποκαλύφθηκε από τις θιγόμενες επιχειρήσεις (ανακοινώσεις Εταιρειών εμπορίας καυσίμων και παραγωγής καπνικών προϊόντων) έχουν το θράσος να ψιθυρίζουν (όπου είναι δυνατόν να πιάσει η λάσπη) ότι υπάρχουν "υπόγειες διαδρομές" του λαθρεμπορίου με τις Εταιρείες και τις βιομηχανίες. Και θα τις πατάξουν!!! 
Διέλυσαν χωρίς λόγο το σύμπαν στις σχέσεις εκκλησίας, κοινωνίας και κράτους με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσουν ακραίες συνιστώσες που έχουν ανάγκη λόγω της πορείας τους προς τον γκρεμό...
Και επειδή η εκκλησία τους κόλλησε στον τοίχο και γελοιοποίησε , με τον δικό της τρόπο, τον Φίλη (αλλά και τον Τσίπρα που τον καλύπτει) επανέρχονται σε ανοικτό πόλεμο προς την Ιεραρχία ενώ ξέρουν ότι δυναμιτίζουν ένα σοβαρότατο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. 
Αφήνουν σκόπιμα για το 2017 και 2018 τις 23 ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και κρατικής περιουσίας ανάμεσα στις οποίες και η καυτή πατάτα της πώλησης της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και των μεταφορών.
Και κερδίζοντας χρόνο (χωρίς να επιβαρύνονται και με το κόστος της αποκρατικοποίησης) βγάζουν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα "διατεταγμένους" υπουργούς και βουλευτές να κάνουν πλύση εγκεφάλου δεν πουλάνε το κράτος αλλά υποχρεώνονται. Και άρα δικαιολογείται να κατέβουν στους δρόμους οι εργατοπατέρες και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ...
Οι ανήθικοι αυτοί τακτικισμοί που για πρώτη φορά καταγράφονται στην πολιτική ιστορία της χώρας ήταν άγνωστοι όπως άγνωστη ήταν και η ποιότητα των αριστερών ως κυβέρνηση. 
Στέκεται συνεπώς όποια ερμηνεία και αν δοθεί. Γιατί η εγκεφαλική λειτουργία αυτών των ανθρώπων λέγεται άβυσσος. Δεν την συναντάς σε κανένα επίπεδο σκέψης. Όσο καθυστερημένο και αν είναι το "σκεπτόμενο" μυαλό...
Δηλαδή πώς να τους πάρεις τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όταν και το 2015 (ως κυβέρνηση) τάζανε κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και επαναφορά των δώρων στις συντάξεις και, ένα χρόνο μετά, σχεδόν νομιμοποιούν την μαύρη εργασία των 300 ευρώ και κάνουν την εθνική σύνταξη 345 ευρώ μιλώντας για κοινωνική μεταρρύθμιση!!! 
Με αναμφισβήτητο δεδομένο ότι αποφεύγουν, λυσσαλέα, τις εκλογές ως δρόμο φυγής (φοβούμενοι ότι θα σκορπίσουν εντελώς) μένει μία εξήγηση. Στρέφουν την κοινωνία σε ακραίες αντιδράσεις, μορφής εμφυλίου, για να μετατρέψουν την φυγή τους (όταν αναγκαστούν να πέσουν) ως άλλη μία δίωξη της αριστεράς από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα... Δώστε εσείς την δική σας ερμηνεία.

Γιώργος Κράλογλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου