25.12.16

Οι σύγχρονοι αριστεροί “δηλωσίες”…



Στα πέτρινα χρόνια της ιστορίας της αριστεράς στον τόπο μας, τότε πουν οι πρόγονοι των σημερινών κομμουνιστών, μαρτυρούσαν για τις ιδέες τους στα ξερονήσια και στη Μακρόνησο, η μεγαλύτερη ντροπή και παντοτινή ρετσινιά,ήταν να υπογράψουν τη δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης του κομμουνισμού




Πολλοί δεν άντεξαν τα βασανιστήρια και υπέγραψαν τις δηλώσεις τις οποίες στη συνέχεια υποχρεώνονταν να διαβάσουν ενώπιον των συγκρατουμένων συντρόφων τους. Και μπορεί ως “δηλωσίες” να έβαζαν τέρμα στα βασανιστήρια, γίνονταν όμως ταυτόχρονα και αποδιοπομπαίοι τράγοι από το κόμμα και τους πρώην συντρόφους τους. Ήταν  από τα πιο μελανές  στιγμές της νεώτερης ιστορίας που στοιχειώνει μέχρι σήμερα το πολιτικό μας σύστημα παρ' ότι πέρασαν τόσα χρόνια...



Εξ αυτού, έχει περάσει και στο DNA των περισσότερων σύγχρονων αριστερών, να μην υπογράφουν εύκολα δηλώσεις μετανοίας και να μη ζητούν συγγνώμη γενικώς. Και λέμε οι περισσότεροι γιατί “δηλωσίες” πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν και κυρίως μέσα στους κόλπους της δήθεν αριστερής μας κυβέρνησης.
Και επειδή ο Σόιμπλε και η παρέα του ,ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια που είχε ανακαλύψει και επιβάλλει στη χώρα μας τις ντροπιαστικές δηλώσεις μετανοίας, μετερχόμενοι μεθόδων εμπνεύσεως κάτι τύπων σαν τον περίφημο Μανιαδάκη, απαιτούν τώρα από τον αριστερό μας υπουργό Τσακαλώτο το ίδιο ακριβώς. Μια δήλωση μετανοίας!
Φευ όμως, επειδή δεν υπολόγισαν σωστά τη “γενναιότητα και τη δύναμη ψυχής” του σημερινού αριστερού που θα διαπραγματευτεί μέχρι τελευταίας λέξης τη...διατύπωση της δήλωσης πριν την υπογράψει! Και με αυτό τον τρόπο θα τιμήσει και τους παλιούς αριστερούς αγωνιστές συνεχίζοντας τον αγώνα από άλλα μετερίζια αλλά και τους συντρόφους του που είναι έτοιμοι να τα παρατήσουν.
Οι “δεσμοφύλακες” της Ευρώπης έστειλαν  το κείμενο της “δήλωσης μετανοίας” αλλά οι δικοί μας πρωτεργάτες του αγώνα, αντιστέκονται σθεναρά( μέχρι να περάσουν τα Χριστούγεννα) και ενδέχεται να μετονομάσουν την “επιστολή μετανοίας” σε  “επεξηγηματική επιστολή” όπως έκαναν με την τρόικα που τη βάφτισαν “θεσμοί”.
Τι όμως θα σημαίνει αυτή η υπογραφή Τσακαλώτου πέρα από   τα επαναστατικά και τα χαριτωμένα; Ότι  τσαλακώνουν για άλλη μια φορά τη χώρα και την διαπομπεύουν ως απείθαρχη, που συνεχίζει να κάνει του κεφαλιού της και αντίθετα με τις αναληφθείσες υποχρεώσεις. Απερίσκεπτα και χωρίς προσυνεννόηση αποφάσισε ο αριστερός μας πρωθυπουργός και μοίρασε  στους συνταξιούχους  τον εφάπαξ μποναμά των 300 ευρώ, προφανώς προβλέποντας πως δεν θα έχει ποτέ άλλοτε αυτή την ευκαιρία να δείξει εμπράκτως την ευαισθησία του. Και τώρα, τους υποχρεώνουν να δεσμευτούν πως αν τελικά τον Απρίλιο δεν διαπιστωθεί επισήμως αυτό το πλεόνασμα, να  πάρουν πάλι πίσω  το δώρο από τους ίδιους τους συνταξιούχους. Θα αποδεχθούν λοιπόν και αυτή την κατάπτυστη απαίτηση-τιμωρία με το ατράνταχτο επιχείρημα “μέχρι τον Απρίλιο ποιος ζει ποιος πεθαίνει”!
Και η εθνική υπερηφάνεια, η εθνική ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση για άλλη μια φορά πετιούνται στο καλάθι της υποτέλειας. Κι όλα αυτά για μια ακόμα τζάμπα μαγκιά, κοντά στις τόσες άλλες που είδαμε και νοιώσαμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια. Βλέπετε 2 χρόνια στην εξουσία και με τόσα στραπάτσα κι ακόμα δεν έμαθαν τα βασικά και τους κανόνες του παιγνιδιού στην εποχή των μνημονίων.
 Ότι δηλαδή ,ο χρεοκοπημένος και επαίτης ,δεν έχει δικαιώματα παρά μόνο υποχρεώσεις και τη θηλιά στο λαιμό θα τη χαλαρώσουν μόνο εφόσον και εάν είμαστε πειθήνιοι. Και φυσικά μόνο εάν πεισθούν πως θα πάρουν πίσω τα λεφτά που μας δάνεισαν. Συναισθήματα και φιλίες δεν υπάρχουν όταν μπαίνει στη μέση το χρήμα. Κι αυτά τα απλά (όσο σκληρά κι αν ακούγονται) δεν  παρακάμπτονται  ούτε με δεξιές ούτε με αριστερές κυβερνήσεις όσο κι αν προσπαθούν για μικροκομματικούς λόγους να μας κοροϊδέψουν με χάντρες και καθρεφτάκια.

Βασίλης Στεφανακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου