8.12.16

Νοικοκυρές, παρτ τάιμ… πόρνες!



Η Deborah Malatesta διατηρεί μια μικρή μπουτίκ ρούχων στη Ρώμη, που της αποδίδει 1.500 ευρώ περίπου το μήνα. Γι αυτό και αποφάσισε να δουλεύει παρτ τάιμ και από το σπίτι… ως πόρνη. «Η κρίση δεν λέει να τελειώσει… έχω τέσσερα παιδιά, και παλεύουμε με τον άνδρα μου να τα βγάλουμε πέρα. Έτσι αποφάσισα έναν εύκολο τρόπο να βγάζω έξτρα εισόδημα.




Εκπορνεύομαι τα απογεύματα όταν λείπουν τα παιδιά από το σπίτι, με τον σύζυγο να κάνει βάρδιες και υπερωρίες… σε λίγες μόνο ώρες βγάζω 400 ευρώ την εβδομάδα, και έτσι διπλασιάζω τα έσοδά μου», λέει, συμπληρώνοντας πως ο σύζυγός της δεν ξέρει τίποτα γι αυτές τις «εξωσχολικές» δραστηριότητές της…



Η Ιταλία είναι βυθισμένη στην ύφεση, την χειρότερη από τον πόλεμο και μετά, και γι αυτό πολλές γυναίκες το έριξαν στην παρτ τάιμ πορνεία. Μια αύξηση κατά 26% από το 2007 ως το 2015 σύμφωνα με την οργάνωση καταναλωτών CODACONS.
Οι κατά τα άλλα νορμάλ αστές κυρίες που το έριξαν στις αρπαχτές, διαθέτουν πτυχία, ωραία σπίτια, καλή δουλειά, καλό σύζυγο, παιδιά και σκυλιά. Όμως αυτό που συμβαίνει, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, είναι να έχει δημιουργηθεί μια νέα αναπτυσσόμενη βιομηχανία.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του κράτους, το 35% των ιερόδουλων (20.000) της Ιταλίας, ή αλλιώς 7.000 πόρνες, δουλεύουν απ το σπίτι τους. «Θα παθαίνατε πλάκα να ξέρατε πόσες το κάνουν», λέει η Angela Rossi, που τα πρωινά λειτουργεί ένα βιβλιοπωλείο στο Μιλάνο, και τα βράδια εκδίδεται  στο σπίτι της. «Μπορεί να είναι η γλυκιά, ευγενική δημόσιος υπάλληλος που μένει δίπλα σας, και που φοράει ΑΡΜΑΝΙ», μας λέει η εγκληματολόγος Michel Venturelli, που έχει κάνει έρευνες για το εν λόγω ζήτημα. «Αυτές οι κυρίες που πουλάνε το κορμί τους, δεν το κάνουν μόνο για χρήματα, αλλά ζουν διπλές ζωές για μια γούνα, για κοσμήματα, και για δωρεάν διακοπές», λέει.
Η τάση αυτή ενισχύεται και από την πολιτική. Το ιταλικό κοινοβούλιο απαγόρευσε την πορνεία το 1958, κλείνοντας όλου τους οίκους ανοχής. Από τότε, η βιομηχανία του σεξ στη χώρα είναι χαοτική. Όπως αναφέρει η βουλευτής Maria Spilabotte, που στηρίζει την νομιμοποίηση της πορνείας, «το παράδοξο είναι ότι στη χώρα μας δεν απαγορεύεται η εκπόρνευση… αυτό που απαγορεύεται είναι η εκμετάλλευση της πορνείας, και σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο οι προαγωγοί αλλά και οι πελάτες, που τους επιβάλλονται  πρόστιμα».
Το νομοσχέδιο της Spilabotte έχει κολλήσει στη βουλή εδώ και χρόνια, μαζί με άλλα παρόμοια νομοσχέδια βουλευτών όλου του πολιτικού φάσματος, πολλοί εκ των οποίων θέλουν νόμιμους οίκους ανοχής. Υπάρχει όμως και το Βατικανό, που αντιτίθεται σθεναρά, όπως και οι ευλαβείς Καθολικοί πολιτικοί που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της εκκλησίας.




Στο μεταξύ, η αστυνομία διώκει την πορνεία στους δρόμους και στο διαδίκτυο. Όπως λέει η Venturelli, οι πελάτες βρίσκουν τις ερασιτέχνες πόρνες σε σάιτς που είναι δηλωμένα σε άλλα κράτη, όπου εκεί η πορνεία επιτρέπεται. Το κυριότερο ιντερνετικό χοτ σποτ για αυτού του είδους την δραστηριότητα είναι το ιταλόφωνο καντόνι της Ελβετίας Ticino.
Οι ιέρειες του παράνομου έρωτα δεν φεύγουν απ το σπίτι τους, όπου εκεί δέχονται τους πελάτες. Η Jessica Pili είναι μια 39χρονη νοσοκόμα, παρτ τάιμ πόρνη, με τον σύζυγό της να στηρίζει την δεύτερη αυτή καριέρα της! Όταν καταφτάνουν οι πελάτες στο σπίτι τους, μερικοί ακόμη και από την Γαλλία,  στην κωμόπολη Ventimiglia, αυτός βγαίνει για βόλτα.
«Δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπάρχουν μόνο πρόστιμα για τους πελάτες», λέει η Spilabotte, επιμένοντας ότι όλα αυτά θα είχαν διορθωθεί αν νομιμοποιούνταν η πορνεία ή έστω οι περιοχές με τα κόκκινα φανάρια, όπως συμβαίνει παντού στην Ευρώπη.
Σε 8 κράτη της Ευρώπης όπου η πορνεία είναι νόμιμη, οι «εργαζόμενες» πληρώνουν φόρους, και επωφελούνται από προγράμματα και παροχές πρόνοιας, υγειονομική κάλυψη, κλπ. Σε αντίθεση όμως με αυτές τις επαγγελματίες, οι κατ οίκον παρτ τάιμ πόρνες της Ιταλίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, και παίρνουν ρίσκα, σύμφωνα με την Venturelli, που σημειώνει ότι οι γυναικολογικές κλινικές είναι σήμερα γεμάτες από τέτοιες κυρίες που έχουν κολλήσει αφροδίσια νοσήματα, κυρίως στο στόμα, κι αυτό επειδή δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά όταν κάνουν στοματικό σεξ.
Όλο αυτό το κύμα παρτ τάιμ πορνείας αποτελεί το τελευταίο σκέλος μιας σειράς αλλαγών, που έχουν σπρώξει την πορνεία στην Ιταλία μέσα στα σπίτια. Οι αλλοεθνείς ιερόδουλες μοιράζονται διαμερίσματα αλλά και πελάτες, ώστε να μειώσουν τα έξοδά τους, ενώ πολλά στούντιο μασάζ και αισθητικής είναι στην ουσία παράνομα πορνεία. Το 2013 έσκασε το σκάνδαλο baby squillo, στη Ρώμη, όπου κορίτσια στην εφηβεία τους, από πλούσιες οικογένειες, εκδίδονταν «στα όρθια» σε πατάρια και γραφεία δικηγόρων και επιχειρηματιών, κερδίζοντας γερά χαρτζιλίκια για να αγοράζουν ρούχα και smartphones.
«Το να εκδίδεσαι μέσα στο σπίτι σου είναι ένας καλός τρόπος για να ξεφύγεις από τους εκμεταλλευτές, την αστυνομία, και γενικά όλους τους κινδύνους των δρόμων», λέει η Spilabotte, «αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνεται το πρόβλημα… είναι σαν να κλείνεις τα τρελοκομεία και να κυκλοφορούν χύμα οι τρελοί…».

Απόδοση: S.A.
OZY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου