2.12.16

Ο «λυσσασμένος σκύλος» γίνεται υπουργός…



Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο Donald Trump έχει ήδη επιλέξει τον νέο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ. Πρόκειται για κάποιον που έχει το ψευδώνυμο «λυσσασμένος σκύλος»!




Έχει βέβαια και άλλα πολλά. Μιλάμε για τον απόστρατο στρατηγό των πεζοναυτών James Mattis, που είναι επίσης γνωστός ως ο «καλόγερος πολεμιστής»…


Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας στρατιώτης έχει υπηρετήσει τα τελευταία 40 χρόνια στους πεζοναύτες, και πρόσφατα είχε διατελέσει επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης, όπου είχε «συγκρουστεί» με τον απερχόμενο πρόεδρο Ομπάμα για το ζήτημα του Ιράν. Διετέλεσε επίσης και ανώτατος μεταβατικός διοικητής του ΝΑΤΟ.
Ο John McCain τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν από τους καλύτερους αξιωματικούς της γενιάς του, και έναν εξαιρετικό ηγέτη. Μάλιστα έχει φανατικούς οπαδούς και ακόλουθους, οι οποίοι τον λατρεύουν, κυρίως μέσα στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματούχο του πενταγώνου, ο Mattis λέει αυτά που σκέφτεται και πιστεύει, χωρίς να κάνει εκπτώσεις, χωρίς να στρογγυλεύει τα λόγια του, και άρα το ίδιο θα κάνει και με τον νέο πρόεδρο.
Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος απόστρατος έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο παρελθόν, κυρίως εξαιτίας κάποιων αμφιλεγόμενων δηλώσεών του, όπως το ότι «του αρέσει πολύ να πυροβολεί μερικούς ανθρώπους», ενώ το μότο του είναι: «να είσαι ευγενικός, να είσαι επαγγελματίας, αλλά να έχεις πάντα και ένα σχέδιο για το πώς θα σκοτώσεις όποιον συναντάς».
Από την πλευρά του ο Trump έχει εκδηλώσει τον θαυμασμό του για τον στρατηγό, αλλά πριν τον ορίσει ως υπουργό θα πρέπει πρώτα να δοθεί ειδική έγκριση από το κογκρέσο, επειδή είναι πολίτης για λιγότερο από 7 χρόνια.
Τέλος, παρά το γεγονός ότι ο νυν εκπρόσωπος τύπου του νέου προέδρου έχει διαψεύσει την εν λόγω επιλογή, ο Donald Trump Jr. έχει ανεβάσει στο τουίτερ την είδηση του ορισμού του, ενώ αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση στις αμέσως επόμενες μέρες.

        S.A.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου