17.1.17

Χρόνια Πολλά Αντώνη!



Πριν δυο χρόνια έριξαν την Κυβέρνησή σου. Την έριξαν οι..."ικανοί"...
Σε έριξαν αυτοί που θα καταργούσαν το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο (και αντί αυτού υπέγραψαν στα τέσσερα,  το 3ο και χειρότερο Μνημόνιο όλων των εποχών)... 




Σε έριξαν αυτοί που θα έδιναν την 13η και την 14η σύνταξη (και αντί αυτού υφάρπαξαν με τους έμμεσους και άμεσους φόρους και την 12η και την 11η).
Σε έριξαν αυτοί που εκφράζουν το "νέο" και η μισή Κυβέρνησή τους απαρτίζεται από το ΠΑΣΟΚ (εκ των παλαιοτέρων κομμάτων για την Πατρίδα). Η άλλη μισή Κυβέρνηση απαρτίζεται από "πρώην εργαζόμενους σε χώρες της ΕΕ που δεν την γουστάρουν", από άλλους που "έχουν εκατομμύρια που ξεχνούν να δηλώσουν", και από συγγενείς, φίλους, εραστές και ερωμένες. (σύνθημά μας κανένα σπίτι χωρίς δημόσιο υπάλληλο...)…



Σε έριξαν αυτοί που ευαγγελίζονταν το "ηθικό πλεονέκτημα" και έχουν διαπράξει ότι πιο "ανήθικο" υπάρχει.
Σε έριξαν αυτοί που σε κατηγορούσαν για ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όταν μιλούσαν για την πώλησή της για  300 εκατομμύρια και οι ίδιοι την ξεπούλησαν για 45 εκατομμύρια (και μια τυρόπιτα δώρο κατά πως ακούγεται).
Σε έριξαν αυτοί που θα καταργούσαν το «ξεπούλημα» των αεροδρομίων στους Ναζί τοκογλύφους, και στη συνέχεια τα ξεπούλησαν οι ίδιοι με διαδικασίες φαστ τρακ.
Σε έριξαν αυτοί που σε κατηγορούσαν για την Αμυγδαλέζα και κατέστησαν την μισή Ελλάδα μια άθλια Αμυγδαλέζα.
Σε έριξαν αυτοί που υποδούλωσαν τη χώρα για 99 χρόνια (συμβουλή κάθε πρωί όσοι έχουν θέα την Ακρόπολη ας ρίχνουν μια ματιά αν είναι στη θέση της).
Σε έριξαν αυτοί που στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής είναι ικανοί να πηγαίνουν στις Εκκλησίες που ποτέ δεν πίστεψαν και να βαφτίζουν τα αβάφτιστα παιδιά τους, όλα για τα μάτια του κόσμου (τελευταίο δε σπορ είναι οι τρεις μετάνοιες στην Παναγιά την Γρηγορούσα, μήπως και η αξιολόγηση προχωρήσει).
Σε έριξαν αυτοί που για να γλυτώσουν το δικό τους μαγαζάκι, το έκαναν προεκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ (σήμερα δίπλα στα αλεύρια βρίσκεις τα depon και δίπλα στις πατάτες τις ασπιρίνες).
Σε έριξαν αυτοί που ορκιζόντουσαν ότι "δεν συμπράττουν με κόμματα του Μνημονίου" αλλά έκαναν την σύμπραξη πραγματικότητα, για την Καρέκλα ρε γαμώτο.
Σε έριξαν αυτοί που το μόνο που δεν υποσχέθηκαν, ήταν γαμπρό στις άγαμες θυγατέρες. Αυτοί που θα καταργούσαν τα διόδια… χα χα χα!
Σε έριξαν "οι ικανοί" την ώρα που ο πολύπαθος τόπος έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.
Αλλά βοήθησαν και κάποιοι που ήξεραν ότι η επιτυχία σου σήμαινε τα "βαθιά μεσάνυχτα" και τη "λήθη" για τους ίδιους.
Λένε ότι έβαλες ΕΝΦΙΑ και αυτοί που θα τον καταργούσαν τον κράτησαν και τον αύξησαν σε πολλές περιπτώσεις.
Έκοψες συντάξεις ναι, αλλά υπήρχε περιθώριο να κόψεις, τώρα κόβουν από εκεί που δεν υπάρχει. Κάποτε ρώτησα έναν υπάλληλο ΔΕΚΟ "πόσες κρατήσεις είχες για να πάρεις 2500 σύνταξη με 32 χρόνια και εφάπαξ, με μόνο προσόν σου το τριτάξιο γυμνάσιο; Και η απάντηση του ήταν "μου κράταγαν, όχι βέβαια για τη σύνταξη που πήρα, αλλά ας μην μου την έδιναν".  Άντε βγάλε άκρη... (αυτός ο συνταξιούχος ΔΕΚΟ έχει δυο παιδιά με πτυχία, δεν δουλεύουν, περιμένει να ξανάρθει το ΠΑΣΟΚ να τα διορίσει και μέχρι τότε ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ).
Με αυτό το Λαό είχες να κάνεις, Πρωθυπουργέ Αντώνη Σαμαρά.
Όλοι μας βολεμένοι, απαίδευτοι, μαθημένοι στο εύκολο χρήμα, να μην κοπούν τα δικά μου αλλά του γείτονα.
Πάλεψες σαν σκυλί και το ξέρουν ακόμα και οι εχθροί σου. Κάτι ήξερες που δεν ήθελες να αφήσεις τα κλειδιά. Εμείς δεν το ξέραμε... τώρα που μάθαμε είναι αργά...
Η Πατρίδα θα πληρώνει για δεκάδες χρόνια τις ιδεοληψίες ανικάνων, ημιμαθών. Γιατί δεν έχουμε γνώσεις και επίγνωση οι περισσότεροι. Γιατί δεν σκεφτήκαμε τα παιδιά μας, αλλά την βόλεψή μας. Τώρα την πληρώνουμε εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τα δισέγγονά μας
Προφανώς είδες μακριά, μακρύτερα από εμάς τους κοντόφθαλμους.
Μπορεί πλέον να παραδεχόμαστε το λάθος μας, αλλά είναι αργά για την δόλια Πατρίδα.
Οι ηγέτες έχουν ονοματεπώνυμο και πάντα αναγνωρίζονται εκ των υστέρων.
Υπήρξες και είσαι ένας εξ αυτών.
Χρόνια πολλά Αντώνη Σαμαρά!!!!!

Μπιάνκα

ΥΓ- Προς όσους δεν πιστεύουν, να ενημερώσω ότι  υπάρχει και η εορτή του Αγ. Αντωνίου στις 17/1 κάθε έτους...

2 σχόλια: