13.2.17

Τα αφήγημα για τη δραχμή και οι επιτήδειοι...



Πολλά έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια μέσα στην... τούρλα των μνημονίων με αιχμή τους δανειστές-τοκογλύφους κτλ. κτλ. κτλ. Πολλοί έστησαν... μαγαζιά και παραμάγαζα αλλά και καριέρες (με τα γ...μνημόνια) "επενδύοντας" στην απελπισία, την οργή, την απογοήτευση και την άγνοια εκατομμυρίων Ελλήνων.




Τώρα, η σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα έχει υποσταλεί. Πάει. Τελείωσε και αυτή η απάτη που έβγαλε έναν τυχοδιώκτη πρωθυπουργό, ο οποίος συγκυβερνά με έναν κατ΄ εξακολούθησιν ψευδόμενο εταίρο. Το καινούριο αφήγημα (το μοναδικό που έχει απομείνει πλέον...) είναι αυτό της δραχμής...



Τυχοδιώκτες πολιτικοί, λαμόγια που θέλουν να κάνουν καριέρα με τον... σίγουρο μισθό της Βουλής, πτωχευμένοι επιχειρηματίες (βιομήχανοι, εκδότες κλπ.) και "κόκκινα" νοικοκυριά λειτουργώντας με... κουτοπόνηρο τρόπο ρίχνουν το τελευταίο όπλο τους στη μάχη. Είναι δεδομένο ότι αυτό που λένε οι περισσότεροι στο δημόσιο διάλογο δεν το πιστεύουν, αλλά έχουν επιλέξει να πάνε με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της κοινωνίας που έχει πιστεύει έχοντας άγνοια κινδύνου ότι πίνοντας ένα μπουκάλι βιτριόλι θα επιζήσει και θα βάλει τέλος στα βάσανά του εκτός ευρώ! Σε απλά ελληνικά, μιλάμε για ηλιθιότητα.
Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί που ομιλούν περί δραχμής, δεν μπορούν να κατανοήσουν όχι τις οικονομικές (σχεδόν όλοι τους είναι οικονομικά αναλφάβητοι και γνωρίζουν τόσα από οικονομία-οικονομικά όσα εγώ από... αεροδιαστημική), αλλά κοινωνικές, πολιτικές και γεωπολιτικές συνέπειες μιας τέτοιας... τρέλας.
Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι σε αυτήν την ελεεινή συμμαχία της δραχμής έχουν ενταχθεί και διάφοροι ακαδημαϊκοί και μάλιστα καθηγητές Οικονομικών, οι οποίοι πλέον αφήνουν στην άκρη την επιστήμη και το τι λένε στους φοιτητές τους και λειτουργούν ως τυχοδιώκτες που θέλουν να μπουν στο κάδρο της επόμενης μέρας. Ξεφτιλίζουν την επιστήμη και τις αρχές της, καθώς αν τις ακολουθούσαν πιστά, θα είχαν ήδη βγει στα κάγκελα βροντοφωνάζοντας υπέρ του ευρώ και της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης. Ιδίως αυτοί πρέπει να γνωρίζουν (και το γνωρίζουν...) ότι το κλείσιμο του... ματιού στη δραχμή ισοδυναμεί με ηλιθιότητα.
Όμως αυτή τη στιγμή "πουλάνε" ένα προϊόν, αυτό της δραχμής, που αν υπάρχει περίπτωση να κληθούν να υλοποιήσουν την εξαγγελία τους στο μέλλον ως εκλεγμένοι, πολύ απλά θα κάνουν πίσω. Και θα κάνουν πίσω για τον ίδιο ακριβώς λόγο που δεν το έπραξε ο επικίνδυνος τυχοδιώκτης Τσίπρας. Είναι χαρακτηριστική η ομιλία του, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 2015 στη Βουλή με την επικύρωση του Μνημονίου, όταν είπε ότι "Είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ευρώ με μνημόνιο και σε μνημόνιο με δραχμή και χορό του Ζαλόγγου". Για την ακρίβεια κατάλαβε, ότι αν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη, τότε η βόλτα των τανκς όπως είχε πει ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα φάνταζε ως βόλτα για καφέ στην παραλιακή...
Προφανώς και όλοι γνωρίζουν τι περιλαμβάνουν τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα. Γνωρίζουν τι θα ξημερώσει σε μια χώρα με αυτήν την ποιότητα πολιτών, η οποία θα πήγαινε ατάκτως στη δραχμή και μάλιστα χωρίς να κυκλοφορεί επί μήνες τέτοιο νόμισμα! Αφήστε που σε μια τέτοια περίπτωση οικονομικού χάους, θα οδηγούμασταν σε καταστάσεις που οι δύο από τις τρεις παρούσες γενιές δεν έχουν καν διανοηθεί. Και αυτό δεν είναι κινδυνολογία. Απλά είναι το αποτέλεσμα μιας οικονομικής μεταβολής που θα ενεργοποιήσει ακραία σενάρια. Μόνο για οικονομία δεν θα μιλάμε μετά... Και μάλιστα, αυτά που θα ακολουθήσουν στη βάση του πιο αισιόδοξου σεναρίου δεν θα μπορούν να διορθωθούν για πάρα πολλά χρόνια. Θα μιλάμε δηλαδή για αναβίωση ενός εμφυλίου πολέμου από τα παλιά. Οι εικόνες από τη Βενεζουέλα, πρώτη σε παραγωγή πετρελαίου στον κόσμο (πραγματικά και όχι στα... χαρτιά όπως εμείς) ας ελπίσουμε ότι θα προβληματίσουν κάποια στιγμή τους εν Ελλάδι αφελείς...
Όλοι αυτοί οι τυχοδιώκτες που παρουσιάζονται ως πολιτικοί "που θα σώσουν τον λαό" πασάρουν τώρα τη δραχμή, αλλά να είστε απόλυτα σίγουροι ότι, αν σπάσει ο... διάολος το ποδάρι του και έρθουν στη θέση του Τσίπρα θα πούνε στον ελληνικό λαό ότι είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο ευρώ και στον... όλεθρο. Κατά τα λοιπά, όσοι είστε ηλίθιοι συνεχίστε τις δραστηριότητές σας και αγνοήστε το παρόν... πόνημα!

Λουκάς Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου