11.3.17

Φακ Νιουζ…



Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει λέει ο σοφός λαός. Σίγουρα ο κος Πετρόπουλος ήθελε να γίνει για λίγο... Τραμπ (!), αλλά όταν γνωρίζεις την αληθινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σου, ε να, θα σου ξεφύγει αυτή η αλήθεια..



Fake news ήθελε να πει ο κος υπουργός, Φακ νιουζ είπε τελικά. Και δικαιολογημένα. Πρώτο Φακ Νιού, το τελεσίγραφο της Τρόικα στις περικοπές των συντάξεων. Μια κι έξω κι όχι σε βάθος πενταετίας όπως ζητάει η κυβέρνηση. Εδώ να πούμε βέβαια ότι οι περικοπές συμφωνήθηκαν. Το θέμα είναι αν θα γίνουν άμεσα ή σταδιακά...



Άλλο ένα Φακ Νιού είναι τα εργασιακά κι ο συνδικαλιστικός νόμος. Δεν υπάρχει κανένα σημείο τομής ανάμεσα στις δυο πλευρές. Οι ιδεοληπτικές κωλυσιεργίες της ελληνικής κυβέρνησης, φέρνουν κόντρα σοβαρή με τους δανειστές, με κίνδυνο την εκ νέου καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης.
Άλλο Φακ Νιού, τα αντίμετρα. Αντίμετρα που δεν έχουν προσδιορισθεί ούτε στο ελάχιστο. Και χωρίς να έχει προσδιοριστεί τίποτα, η ελληνική κυβέρνηση ζητά μείωση του ΕΝΦΙΑ κατακόρυφη.
Επιπλέον Φακ Νιού, τα πρωτογενή πλεονάσματα. Έχουν οριστικοποιηθεί στο 3,5% από εκεί που η προσπάθεια θα ήταν για 2%. Και για να εφαρμοστούν κάποια ίσως αντίμετρα, το 3,5% δεν αρκεί να είναι για ένα χρόνο, αλλά πρέπει να διατηρηθεί ώστε η οικονομία να δώσει επαρκή εικόνα και λιγότερα δημοσιονομικά κενά προκειμένου να αντέξει αντίμετρα. Φακ νιουζ λοιπόν. Και γίνονται ακόμα πιο φακ όταν ξέρεις πως οι δανειστές.. δεν βιάζονται!
Σε αντίθεση με εμάς που καιγόμαστε να κλείσουμε την αξιολόγηση. Και σαφώς οι απαιτήσεις των δανειστών θα είναι υψηλές εδώ που έφτασαν τα πράγματα ξανά. Χωρίς φερεγγυότητα, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς προγραμμα, χωρίς θέληση για πραγματική δουλειά. Λεφτά δίνουν και απαιτούν. Και είναι λογικό. Εκείνοι απαιτούν, οι δικοί μας παίζουν με τις εντυπώσεις, κι εμείς.... Τη Φακήσαμε!

Χρήστος Μυτιλινιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου