8.4.17

Στρατιωτικές επεμβάσεις και ψέματα…



Με αφορμή την προχθεσινή επιδρομή των ΗΠΑ στη Συρία, εξαιτίας της οποίας έγινε ο κακός χαμός και λίγο κόντεψε να πάμε σε Γ’ΠΠ, να θυμίσω κάτι «περίεργο» που είχε γίνει πριν από λίγες δεκαετίες, και που θυμίζει έντονα επιχείρηση false flag. Στημένες δηλαδή καταστάσεις, με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης προκειμένου να δικαιολογηθεί  και να γίνει κάποια στρατιωτική επέμβαση.




To 1990, όταν το Ιράκ εισέβαλλε στο Κουβέιτ, τα παγκόσμια και εν πολλοίς κατευθυνόμενα  ΜΜΕ (δεν υπήρχε τότε διαδίκτυο) άρχισαν να μεταδίδουν ιστορίες φρίκης, και διάφορες θηριωδίες, που υποτίθεται ότι έκαναν οι εισβολείς Ιρακινοί στρατιώτες…



Μια τέτοια θηριωδία, που έκανε τον γύρο του κόσμου υπήρξε η θρυαλλίδα για την μετέπειτα απόφαση των «συμμάχων» να επιτεθούν στο Ιράκ αφού η παγκόσμια κοινή γνώμη ήταν σοκαρισμένη, και τους Δυτικούς τους έπνιγε «το δίκιο και η αγανάκτηση».
Σύμφωνα λοιπόν με την προσωπική μαρτυρία, μιας έφηβης Κουβεϊτιανής ονόματι Ναϊρά, το 1990 Ιρακινοί στρατιώτες που εισέβαλλαν σε νοσοκομείο του Κουβέιτ, έβγαλαν τα νεογνά από τις θερμοκοιτίδες τους και τα πέταξαν στο πάτωμα, τσαλαπατώντας τα, με αποτέλεσμα αυτά να βρουν φρικτό θάνατο. Η εν λόγω αυτόπτης μάρτυς δεν τα είπε αυτά μόνο σε κάποια εφημερίδα, αλλά τα κατέθεσε ενόρκως και δακρυσμένη (σαν τον Σπίρτζη) στην ειδική επιτροπή που συστάθηκε εκτάκτως από το αμερικανικό Κογκρέσο, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η κατάθεσή της προκάλεσε την συμπόνια των Αμερικανών πολιτικών, με τον εξοργισμένο λαό της Αμερικής (και όχι μόνο) να ζητάει την άμεση απόδοση δικαιοσύνης. Μάλιστα,  ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους (ο πρεσβύτερος), καθώς και πάμπολλοι γερουσιαστές, χρησιμοποίησαν την εν λόγω δακρύβρεκτη μαρτυρία επανειλημμένα στις εκκλήσεις τους για την ανάγκη στρατιωτικής επέμβασης εναντίον του Ιράκ.
Οι αντιδράσεις αυτές είναι δικαιολογημένες, και προφανώς γνήσιες και ανθρώπινες. Η μαρτυρία της κοπελίτσας όμως, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η επίθεση στο Ιράκ, ήταν μάλλον μια καλοστημένη μούφα. Μια εξαπάτηση της κοινής γνώμης εν είδει false flag operation. 

Μετά την απελευθέρωση του Κουβέιτ από τις συμμαχικές δυνάμεις, και ελλείψει άλλων μαρτύρων που θα στήριζαν την ιστορία της Ναϊρά, κάποιοι άρχισαν να αμφιβάλλουν για την αλήθεια της. Κάποιες πρώτες  έρευνες που έγιναν για να διαπιστωθεί η αλήθεια ή μη, απλά κατέληξαν στο ότι όντως είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους κάποια πρόωρα μωρά μέσα στις θερμοκοιτίδες τους, αλλά από τους γιατρούς των νοσοκομείων που έτρεχαν να γλιτώσουν, και όχι από Ιρακινούς στρατιώτες. Και όσο οι έρευνες επεκτείνονταν,  τόσο πιο πολύ αποδεικνύονταν ότι η προσωπική μαρτυρία της κλαμένης κοπέλας ήταν απλά ένα κομμάτι μιας καλοστημένης προπαγάνδας, που μοναδικό σκοπό είχε να εξοργίσει την κοινή γνώμη της Δύσης εναντίον του Σαντάμ, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για μια στρατιωτική εισβολή με απώτερο στόχο βέβαια τα πετρέλαια της περιοχής (όπως πάντα). Και άσχετα αν το ψέμα αποκαλύφτηκε, ο σκοπός επετεύχθη, η ζημιά είχε ήδη γίνει, και μετά από την απομάκρυνση εκ του ταμείου… μπλα μπλα.
Λίγο αργότερα, και αφού η όλη επιχείρηση στο Κουβέιτ είχε ολοκληρωθεί, αποκαλύφθηκε ότι η αθώα μικρή Ναϊρά δεν ήταν κάποιο τυχαίο κοριτσάκι που είδε φως και μπήκε, αλλά η κόρη του πρέσβη του Κουβέιτ στην Ουάσιγκτον Σαούντ Νασίρ Αλ Σαμπάχ! Αμέσως άρχισαν οι κατηγορίες ότι ήταν πληρωμένη και σε διατεταγμένη αποστολή. Αν και η οικογένειά της την υπερασπίστηκε λέγοντας πως η μαρτυρία της ήταν αληθινή, αποκαλύφτηκε ότι ήταν οργανωμένη και καθοδηγούμενη από μια εταιρία δημοσίων σχέσεων, την περίφημη Hill & Knowlton, η οποία είχε προσληφθεί από μια νεοσυσταθείσα τότε «οργάνωση» πολιτών ονόματι Citizens for a Free Kuweit, η οποία με τη σειρά της είχε κατηγορηθεί ως οργάνωση μαϊμού που την είχαν φτιάξει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για τέτοιους σκοπούς.
Στο τέλος και προκειμένου να διαλευκανθεί το όλο «μυστήριο» η κυβέρνηση του Κουβέιτ ανέθεσε στην διάσημη εταιρία ιδιωτικών ερευνών (ντέντεκτιβ)  Kroll & Associates να διερευνήσει την υπόθεση. Η εταιρία έψαξε ενδελεχώς και πήρε καταθέσεις από 250 και παραπάνω άτομα, συμπεριλαμβανομένης της Ναϊρά η οποία «ανακρίθηκε» επισταμένως, διαλύοντας στα εξ ων συνετέθη την αρχική της μαρτυρία-κατάθεση.
Κατ αρχήν δεν επιβεβαιώθηκε η φυσική της παρουσία στο νοσοκομείο που έλεγε ότι είδε μωρά στο πάτωμα, αλλά ακόμη κι αν ήταν εκεί, δεν είδε (είπε) τέτοια πράγματα, και ίσως να είδε ένα μωρό εκτός θερμοκοιτίδας για μερικά λεπτά της ώρας… Πάντως, Ιρακινούς στρατιώτες δεν είδε, πόσω δε μάλλον να αδειάζουν τις θερμοκοιτίδες.
Μάλιστα, σε αντίθεση με την αρχική της ένορκη κατάθεση στην επιτροπή του Κογκρέσου, τελικά δεν εργάζονταν στο εν λόγω νοσοκομείο ως εθελόντρια, όπως έλεγε πριν, αλλά απλά βρέθηκε εκεί τυχαία για μερικά λεπτά, για λόγους που «δεν θυμόταν»…
Ναι, ψεύτρα σε διατεταγμένη αποστολή η αθώα Ναϊρά. Όμως, όπως είπα παραπάνω: Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο…

Strange Attractor
Με στοιχεία από το βιβλίο: Conspiracies. The facts-The Theories-The Evidence, του Andy Thomas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου