30.5.17

Εφιάλτης στη νεροτσουλήθρα…



Το καλοκαίρι έφτασε, η ζέστη χτυπάει κόκκινο, και τι καλύτερο για ένα παιδί από το να παίζει στην παραλία, να τσαλαβουτάει στη θάλασσα, ή να διασκεδάζει σε κάποια νεροτσουλήθρα πισίνας. Εκτός κι αν πάσχει από υψοφοβία, νεροφοβία, και γενικά όλες εκείνες τις φοβίες που επικαλούνταν η θρυλική Λαουρίτα για να λουφάρει.




Εν πάση περιπτώσει, άλλο είναι το θέμα μας. Και έχει  να κάνει με τους πραγματικούς κινδύνους που επιφυλάσσουν τέτοιου είδους θερινές διασκεδάσεις, που και στη χώρα μας είναι μόδα εδώ και αρκετά χρόνια…



Αναφέρομαι στα ουκ ολίγα θεματικά υδάτινα πάρκα (water parks) που υπάρχουν στον πλανήτη, τα οποία κατακλύζουν χιλιάδες κόσμου κάθε καλοκαίρι, και κυρίως παιδιά, διασκεδάζοντας ενώ δροσίζονται.
Ένα τέτοιο σούπερ σύγχρονο πάρκο είχε προχθές εγκαίνια στην Καλιφόρνια. Το Wave Park, που κόστισε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ και υπόσχεται δροσερές βουτιές και άλλα πολλά.
Μόνο που η πρώτη μέρα του δεν πήγε καθόλου καλά, αφού ένα δεκάχρονο παιδάκι έφυγε από την νεροτσουλήθρα με μεγάλη ταχύτητα, εκσφενδονίστηκε στο κενό, και τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.
Το ότι το παιδάκι δεν σκοτώθηκε αποτελεί θαύμα, κι αυτό κυρίως επειδή την ώρα που εκσφενδονίστηκε από την τσουλήθρα στο τσιμέντο ήταν ήδη προς το τέλος της πραγματικά μεγάλης υδάτινης διαδρομής. Αν αυτό γίνονταν λίγο πιο πριν, από μεγαλύτερο ύψος, τότε ίσως να έχανε τη ζωή του.
Όπως λέει μια αυτόπτης μάρτυς, που είναι και διευθυντικό στέλεχος του πάρκου, «το παιδί σηκώθηκε αμέσως, και ήταν σε κατάσταση ελαφρού σοκ. Φοβήθηκα μήπως είχε πάθει κάτι ψυχολογικό διότι στο σώμα είχε μόνο απλά γδαρσίματα και γρατζουνιές»… Πάντως οι γονείς του παιδιού αρνήθηκαν την ιατρική βοήθεια του πάρκου.
Οι αρμόδιοι αμέσως έθεσαν εκτός λειτουργίας τις τρεις συνολικά νεροτσουλήθρες, οι οποίες διαφημίζονταν στον τοπικό τύπο αλλά και στο σάιτ του πάρκου ως μια «κάθετη πτώση που σταματάει την καρδιά», και ερευνούν τα πιθανά αίτια του ατυχήματος. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου όσοι χρησιμοποιούν την τσουλήθρα θα πρέπει να έχουν ελάχιστο ύψος 1.22 μ, και να κρατάνε τα χέρια και τα πόδια τους σταυρωμένα, κάτι που το άτυχο παιδί δεν έκανε, λένε…
Όσον αφορά στην επικινδυνότητα των εν λόγω πάρκων, να θυμίσουμε εδώ ότι το 2016 ένα επίσης δεκάχρονο αγοράκι, ο Caleb Schwab, γιος γερουσιαστή, είχε χάσει την ζωή του όταν «έφυγε» από ανάλογη νεροτσουλήθρα στο πάρκο Schlitterbahn του Kansas City, σπάζοντας την σπονδυλική του στήλη.

S.A. 

Δείτε το βίντεο του ατυχήματος ΕΔΩ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου