24.7.17

Μια χώρα κλινικά νεκρή…



Είναι από αυτά τα (καθημερινά) περιστατικά, που δεν χρειάζονται πολλές φιοριτούρες για να αναδειχθεί η τραγικότητά τους. Μιλάνε από μόνα τους. Και αποδεικνύουν ότι η χώρα έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι, η ανομία όχι μόνο θεριεύει αλλά πολλές φορές επιβραβεύεται, και ότι εν πάση περιπτώσει η Ελλάδα των συριζανέλ είναι κλινικά νεκρή.




Δεν μιλάω για το καθημερινό μπάχαλο στην Αθήνα, όπου ο κάθε πικραμένος σπάει, καίει, πετάει μολότοφ και η αστυνομία απλά παρακολουθεί. Ούτε για το γεγονός ότι η κάθε συλλογικότητα, η κάθε ΜΚΟ, το κάθε «κίνημα» κάνει ότι γουστάρει, με τρανό παράδειγμα το πρόσφατο μπουκάρισμα του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ στην … Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς να αντιδράσει κανείς. Ναι, στην ίδια τράπεζα που για να μπει κάποιος νορμάλ πολίτης περνάει από εκατό ελέγχους…



Και τέλος δεν αναφέρομαι ούτε στην εγκληματικότητα, που χτυπάει κόκκινο, ούτε στην ανυπαρξία οποιασδήποτε παρουσίας τη τροχαίας στους δρόμους, εκεί όπου το να σταματήσει κανείς σε κόκκινο φανάρι επαφίεται απλά στην ευσυνειδησία του και μόνο…
Αναφέρομαι όμως στο τραγικό και συνάμα φαιδρό περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο στην τουριστικότατη Πάτμο. Εκεί όπου τριμελές κλιμάκιο εφοριακών, που βρίσκονταν στο νησί για ελέγχους φοροδιαφυγής, δέχτηκε την ύπουλη και απροειδοποίητη επίθεση ενός ντόπιου νταή ταβερνιάρη, και όχι επειδή τον έλεγξαν, ή έστω βρίσκονταν μέσα στο κατάστημά του, αλλά έτσι απλά επειδή τους είδε να βολτάρουν στην παραλία και θυμήθηκε το αγαναΧτιστικό του παρελθόν, όταν η Κατάντια Βαλαβάναινα ηγούνταν του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο ένας εφοριακός να διακομιστεί στο κέντρο υγείας, και μετά στην Ρόδο με διάσειση, μώλωπες,  κλπ.
Και όλα αυτά μέχρι στιγμής θα ήταν στο όριο της λογικής, αφού όπως όλοι ξέρουμε οι επαγγελματίες κάθε τάξης είναι γονατισμένοι από τα χαράτσια και τους φόρους, είναι αγανακτισμένοι, και εν πάση περιπτώσει ειδικά στα νησιά με την σύντομη τουριστική περίοδο, ακούνε εφορία και βγάζουν σπυριά, άσχετα αν οι περισσότεροι από αυτούς ψήφισαν συριζανέλ για… να καταργηθούν οι φόροι και ο ΦΠΑ. Έτσι λοιπόν, αν προσθέσουμε και τον καύσωνα, θα ήταν κάπως δικαιολογημένη μια επίθεση εναντίον εφοριακών από κάποιον μελανιασμένο συμπατριώτη μας που δεν τα βγάζει πέρα με την «κοστολογημένη» λαίλαπα του Σύριζα, και δεν θέλει να πληρώνει «γαμισιάτικα».
Έλα όμως που ο συγκεκριμένος δεν είχε κανέναν λόγο να κάνει την επίθεση. Έτσι του ήρθε. Και μάλιστα, όπως προέκυψε εκ των υστέρων, επέδειξε και χαρτί νοσηλείας σε ψυχιατρικό κατάστημα, και κρατήθηκε για μερικά μόνο λεπτά μέχρις ότου ο πονόψυχος εισαγγελέας ζήτησε να τον αφήσουν ελεύθερο ενώ προσδιορίστηκε και δικάσιμος. 
Όλα τα παραπάνω είναι συνηθισμένα, και δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη μνεία σε αυτά. Ο εφοριακός έλεγχος, ο αγαναχτισμός, οι ξυλοδαρμοί, τα χαρτιά από το ψυχιατρείο, η ανομία, κλπ κλπ. Εκείνο όμως που εμένα προσωπικά μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση, και επιβεβαίωσε όλα όσα βλέπω να γίνονται καθεστώς στην Ελλάδα του Αλέξη  είναι το γεγονός ότι ο  ξυλοδαρμός συνέβη σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, μπροστά στο λιμάνι, κι ενώ αστυνομικοί παρακολουθούσαν την σκηνή δεν επενέβησαν, ενώ όταν πήγαν σε αυτούς οι εφοριακοί ζητώντας τους να συλλάβουν τον τραμπούκο επιχειρηματία, εκείνοι δήλωσαν αναρμόδιοι(!!!!) λέγοντας ότι το περιστατικό έγινε σε ζώνη ευθύνης του Λιμενικού… 
Οι εφοριακοί τότε προσέφυγαν στους λιμενικούς, οι οποίοι όμως  με τη σειρά τους δήλωσαν αναρμόδιοι, και επί πολύ ώρα αστυνομικοί και λιμενικοί πετούσαν ο ένας «το μπαλάκι» στον άλλον για να πράξουν το αυτονόητο: το καθήκον τους.
Χρειάστηκε να ενημερωθεί ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος τηλεφώνησε στους κ. Κουρουμπλή και Τόσκα, οι οποίοι αμέσως κινητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα τελικώς να συλληφθεί από τους λιμενικούς ο άνθρωπος που ξυλοκόπησε τον εφοριακό. Και για αυτό δηλαδή το απλό και αυτονόητο χρειάζεται να έχει κανείς μέσο (και το κινητό των υπουργών).
Αυτά ζούμε…

Strange Attractor

Δείτε κι  εδώ

1 σχόλιο:

  1. Ζούμε την πλήρη ξεχαρφαλωση και μπαχαλοποίηση της χωρας κε αρθρογραφε.Δεν ξέρω πράγματι αν εχει πάτο το βαρέλι τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή