16.9.17

Υπάρχει υπουργός Περιβάλλοντος;



Η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, όπου βούλιαξε μια σάπια λάντζα πεντακόσια μέτρα από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας, με όλες τις υπηρεσίες σε γεωγραφική εγγύτητα και με ιδανικές περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως εξηγούσε ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Κ. Μουτζούρης, σε ενημερωτική εκπομπή, έμοιαζε περισσότερο με άσκηση για το πώς αντιμετωπίζονται πιο σοβαρές περιπτώσεις, παρά ότι θα προκαλούσε τέτοιας έκτασης καταστροφή.




Οι Συριζαίοι για άλλη μια φορά αποδείχτηκαν εντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουν ακόμα και στοιχειώδη θέματα διαχείρισης. Το σαπιοκάραβο βούλιαξε ξημερώματα Κυριακής, μέχρι και την Τρίτη ήλπιζαν ότι η μόλυνση θα περιοριστεί μόνο στη Σαλαμίνα…


Την Τετάρτη έφτασε στον Πειραιά και στις υπόλοιπες παραλίες της «αθηναϊκής Ριβιέρας». Τόσες μέρες τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αδιαφόρησαν πλήρως.
Την Πέμπτη το μεσημέρι, μετά από τεσσεράμισι μέρες τα συναρμόδια υπουργεία έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Εκεί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος εξήγησε ότι το μόνο που έκανε σαν υπουργός ήταν να υποχρεώσει την πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναθέσει σε εταιρεία απορρύπανσης το έργο. Αφού λοιπόν το έκανε έφυγε την Δευτέρα το πρωί σε ταξίδι στο Ισραήλ! Εμπιστεύτηκε το έργο της απορρύπανσης και του περιορισμού της ρύπανσης σε μια εταιρεία που, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας, της έχουν κατασχεθεί δύο καράβια για λαθρεμπόριο. Αντί να ακυρώσει το ταξιδάκι του στο Ισραήλ και να παρακολουθεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως το έργο, επέστρεψε την Πέμπτη το μεσημέρι. Μέχρι να επιστρέψει και να καταλάβει τι έγινε, οι μισές παραλίες της Αττικής καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.
Για τον άλλο συρίζαιο, τον υφυπουργό Ναυτιλίας Σαντορινιό, που δήλωσε ότι δεν υπάρχει πετρελαιοκηλίδα, αλλά διάσπαρτες πολλές κηλίδες πετρελαίου, τα λόγια είναι περιττά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου