25.10.17

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα έχουν κακό τέλος…

Η κυβερνητική λυκοφιλία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι αρραγής. Μέχρι τώρα, ακόμα και τα πιο δύσκολα μέτρα κατάφερναν να τα «περνούν». Είτε με τον Καμμένο να λέει ένα ξεψυχισμένο «ΝΑΙ» είτε με την ψήφο βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι _κατά τη γνώμη μου_ έδιναν εξετάσεις «σταθερότητας απόψεων» ψηφίζοντας μεν νομοσχέδια με τα οποία συμφωνούσαν, αλλά παρέχοντας ουσιαστικά στήριξη στον εσμό που έχουμε ως κυβέρνηση.





Κανονικά, ακόμα και αν συμφωνούσε οποιοσδήποτε βουλευτής της αντιπολίτευσης με οποιοδήποτε νομοσχέδιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα έπρεπε να το καταψηφίζει. Γιατί; Μα, και εγώ διαφωνώ με την θανατική ποινή, αλλά αν κάποιος πειράξει το παιδί μου θα του πάρω το κεφάλι! Δεν έπρεπε, έστω και έμμεσα, να στηρίζεται μία κυβέρνηση η οποία καθημερινά ασελγεί επάνω στο παιδί όλων μας, στην Πατρίδα μας…



Το κατάλαβε η αντιπολίτευση, έστω και αργά, και πήρε αυτή τη σοφή απόφαση, να μην ξαναψηφίσει νομοσχέδιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αν πρώτα δεν το ψηφίζουν ΟΛΟΙ οι βουλευτές της πλειψηφίας.
Και ακόμα και να περνάει το νομοσχέδιο με αλχημείες (π.χ. λείπουν 1-2 βουλευτές της αντιπολίτευσης, άρα δεν απαιτούνται 151 ψήφοι για να περάσει), είναι μέχρι να «πάρει κανένα κεφάλι» ο Μητσοτάκης στο κόμμα και να γίνουν όλοι «κυρίες». Η ιστορία Τραγάκη νομίζω ότι έγινε μάθημα για όλους.
Μόνο που οι αλχημείες δεν θα σώσουν τον Τσίπρα. Οι μέρες του πλέον στην Πρωθυπουργία είναι μετρημένες. Ο λογαριασμός του 2017 δεν βγαίνει. Το πλεόνασμα δεν βγαίνει. Η ανάπτυξη δεν έρχεται. Τα ληξιπρόθεσμα αυξάνονται.Και το κυριότερο, 300.000+ άνθρωποι περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους κι φυσικά δεν μπορούν να την πάρουν για έναν απλό λόγο: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ!
Προσπαθεί ο Αλ6ης να μαζέψει λεφτά από την υπερφορολόγηση και τη στάση πληρωμών στις καταβολές του δημοσίου. Ο λόγος που το κάνει είναι ξεκάθαρος. Λίγο πριν προκηρύξει εκλογές, «εντελώς ξαφνικά» θα θελήσει εκδώσει εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις και να μοιράσει χρήματα που έχει παρακρατήσει.
Από πού τα έχει παρακρατήσει; Μα φυσικά από την «μπουρζουαζία» όπως έλεγε παλιά το ΚΚΕ. Από τις επιχειρήσεις που είναι προμηθευτές του δημοσίου και είναι απλήρωτοι. Από τις επιστροφές φόρου και ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις. Από την απίστευτη φορολογία σε όποιον έχει επιχείρηση.
Για τον Τσίπρα αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ο άνθρωπος είναι δηλωμένος μαρξιστής. Οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες είναι γι’ αυτόν «ταξικός εχθρός». Θέλει λοιπόν να πάρει τα χρήματα από αυτούς και να κοροϊδέψει κυριολεκτικά το πόπολο ισχυριζόμενος ότι «να, εγώ, ο καλός πρωθυπουργός, που εξέδωσα τις συντάξεις 300.000 ανθρώπων».
Μόνο που αυτό δεν είναι «φιλολαϊκή πολιτική», αλλά απάτη. Και μάλιστα διττή, πολιτική και ποινική. Είναι ΛΗΣΤΕΙΑ.
Γι’ αυτό και οι ευρωπαίοι τού έχουν βάλει «τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι». Γι’ αυτό και για να δώσει έστω και 1 ευρώ επιπλέον πρέπει να συνεννοείται μαζί τους. Γιατί θα τον κρατήσουν στην εξουσία για όσο τους βολεύει… Και μετά θα τον «κρεμάσουν». Όχι γιατί τον μισούν, όχι γιατί δεν τους «κάνει τη δουλειά», αλλά γιατί τους κορόϊδεψε.
Και οι Γερμανοί, γιατί αυτοί κάνουν κουμάντο στην Ε.Ε. μη γελιόμαστε, έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Δεν ξεχνούν ποτέ!
Και τότε, η πτώση και το τέλος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είναι τόσο απότομο όσο και εντυπωσιακό!
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έχω παραγγείλει μεγάλο απόθεμα ποπ-κορν…


Ηλίας Ψυχογιός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου