30.11.17

Προσοχή όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό… όχι κώλους έξω!

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες δυο διαφορετικών μεν, σχετιζόμενων όμως με μια κοινή συνιστώσα δε, γεγονότων και περιστατικών. Αναφέρομαι στην σύλληψη του 19χρονου «μοντέλου» από την Μυτιλήνη στο μακρινό Χόνγκ Κονγκ, για διακίνηση δυόμιση κιλών κοκαίνης, αλλά και στα διάφορα περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά στη χώρα μας με «πρόσφυγες πολέμου» να διαδηλώνουν, να καίνε, να συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά και με παοκτσήδες, να αλληλομαχαιρώνονται, κλπ. Χώρια κάποιες φωτογραφίες που κάνουν κάθε τόσο την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο απεικονίζοντας Αλβανούς να προσβάλλουν παντοιοτρόπως την ελληνική σημαία (ακόμη και φαντάρους στον ελληνικό στρατό).




Τα θυμήθηκα όλα αυτά διότι περιδιαβαίνοντας την διεθνή ειδησεογραφία το μάτι μου έπεσε σε μια νέα ταξιδιωτική οδηγία της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς τους πολίτες τους, δια της οποίας τους συμβουλεύει να ενημερώνονται και να κατανοούν την νομοθεσία των κρατών τα οποία επισκέπτονται, προκειμένου να μην μπλέκουν σε περιπέτειες, όπως εκείνη του μοντέλου από την Μυτιλήνη, που λέγαμε…



Η αμερικανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να προβεί στην έκδοση της εν λόγω οδηγίας με αφορμή το πάθημα δυο γκέι Αμερικανών από το Σαν Ντιέγκο, που συνελήφθησαν στην Ταϊλάνδη επειδή ανέβασαν στο Instagram και στο  Twitter μια σέλφι στην οποία έδειχναν τους … κώλους τους! Κάτι που μπορεί να γίνεται με ατιμωρησία στον Παρθενώνα ή στον Λαγανά… αλλά όχι στην μακρινή Ταϊλάνδη. Εκεί υπάρχουν νόμοι και μάλιστα εφαρμόζονται!
Τι έγινε; Ο Joseph και ο Travis Dasilva, αμφότεροι 38 ετών, πόζαραν με κέφι και με μπρίο και με γυμνούς τους πισινούς τους μπροστά στον ναό Wat Arun, εφαρμόζοντας το πατροπαράδοτο αμερικανικό mooning, παραβιάζοντας όμως τους νόμους της χώρας που απαιτούν τον δέοντα σεβασμό απέναντι στη βουδιστική θρησκεία.
Οι αρχές άρχισαν να παρακολουθούν τους δυο άνδρες μόλις διαπίστωσαν την ανάρτησή τους, και στη συνέχεια όταν αυτοί προσπάθησαν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, συνελήφθησαν. Οι κατηγορίες εναντίον τους είναι προσβολή της δημοσίας αιδούς, κάτι που τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και με μπόλικη ταλαιπωρία. Παράλληλα οι δυο άνδρες θα μπουν σε μια μαύρη λίστα και θα τους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα στο μέλλον.
Βέβαια, σύμφωνα με το BBC, οι τοπικές αρχές της Ταϊλάνδης εξετάζουν το ενδεχόμενο να τους απαγγείλουν και άλλες πιο σοβαρές κατηγορίες που επισύρουν ποινές φυλάκισης… ένα όχι και τόσο ευχάριστο ενδεχόμενο για τα δυο αμερικανάκια, που δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;
Όσον αφορά την επίμαχη φωτό που οι δυο άνδρες είχαν ανεβάσει στον λογαριασμό τους στο Instagram, που έχει 14.000 ακόλουθους, με τίτλο traveling butts, αν και εξαφανίσθηκε μετά την σύλληψη, ξανανέβηκε χθες, με πολλούς ακόλουθους να στηρίζουν τους δυο άνδρες, και με κάποιους μερακλήδες να γράφουν «άξιζε τον κόπο η ταλαιπωρία σας, ωραίοι κώλοι»!
Όσοι θέλουν λεπτομέρειες για την περιπέτεια των δυο ανδρών ας επισκεφτούν το San Diego Gay & Lesbian News
Όσο για τους Έλληνες ταξιδιώτες, αυτοί δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με συλλήψεις και κρατήσεις, αφού ούτως ή άλλως με το που πατάνε το πόδι τους σε ευρωπαϊκά κράτη αντιμετωπίζονται εκ προοιμίου ως εν δυνάμει… τρομοκράτες ή Σομαλοί πρόσφυγες, οπότε δεν χρειάζεται περαιτέρω ταλαιπωρία. Τα βλέπουν όλα ευθύς εξ αρχής.


Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου