22.11.17

Τρις χειρότεροι – και όζουν…

Επειδή το θράσος του Τσίπρα και των ομοίων του περισσεύει, μερικές χρήσιμες διευκρινίσεις σήμερα… Μας λένε κάθε τόσο, πως για ό,τι «στραβό» γίνεται φταίνε οι «προηγούμενοι» - που «εκείνοι κυβερνούσαν για 40 χρόνια». Λέει…
Ας τους ρωτήσει κάποιος: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, που ήταν όλα αυτά τα περασμένα χρόνια; Δεν ήταν αγέννητοι, βέβαια, όλοι αυτοί οι «φωστήρες»! Ούτε κατοικοέδρευαν αλλούΤι έκαναν, και τι έλεγαν οι τωρινού, όταν κυβερνούσαν οι «προηγούμενοι»;




Έχουμε και λέμε, λοιπόν… Πολλοί ήταν στο ΠΑΣΟΚ – το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», του Άκη, της μίζας και της ρεμούλας, ας πούμε. Τους καταγγέλλουν ήδη οι πρώην σύντροφοί τους, που έμειναν στο ΠΑΣΟΚ και δεν πέρασαν στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ρωτήστε την κα. Δούρου, που μας βγάζει γλώσσα τώρα, τι σχέσεις είχε με τον Άκη. Ρωτήστε τον κ. Σπρίτζη, να δούμε τι θα πει…



Άλλοι ήταν… «συνδικαλιστάδες». Με το ΠΑΣΟΚ οι περισσότεροι. Που έφαγαν καλά, όπως φαίνεται. Και τώρα τους καταδικάζουν και τα δικαστήρια. Όπως τον κ. Φωτόπουλο της ΔΕΗ, για να αναφέρω ένα (τυχαίο) παράδειγμα.
Κι αυτός φώναζε ως χθες για τους… «κακούς προηγούμενους»! Έτσι ε;
Πολλοί σημερινοί ΣΥΡΙΖΑίοι που κουνάνε το δάχτυλο, υπηρέτησαν το χειρότερο κομμάτι των «προηγούμενων». Άλλοι ήταν με το ΓΑΠ και ψήφισαν το πρώτο Μνημόνιο – το λάθος μνημόνιο! Κι ύστερα έγιναν… «αντιμνημονιακοί» τρομάρα τους. Και ξανάφεραν το τρίτο μνημόνιο – το χειρότερο απ’ όλα…
Ρωτήστε τον Κουρουμπλή! Που είναι αντιμνημονιακός, λέει - αλλά ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, το τρίτο και το τέταρτο!
Το μόνο που κατήγγειλε ήταν το δεύτερο - που ήταν και το μοναδικό που «έβγαινε»…
Κι έχουμε και τον κ. Καμμένο. Που υπηρέτησε τη ΝΔ επί δεκαετίες! Κι αυτός με τους «προηγούμενους»! Κι ήταν από τους χειρότερους της τότε ΝΔ. Και κατήγγελλε κάποτε ως «καθοδηγητή της τρομοκρατίας» τον ηγέτη των παλαιοπασόκων - που σήμερα βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ και συγκυβερνά μαζί τους! Τέτοιος «μπριλάντι» κι αυτός!
Κι ύστερα έχουμε κι εκείνους που ΔΕΝ ήταν καθόλου με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ. Δεν είχαν καμία σχέση με τους «προηγούμενους». Ήταν λέει με την Αριστερά
Τώρα μααααλιστα! (Αυτοί είναι και οι χειρότεροι, όπως θα δούμε)
--Άλλοι από αυτούς ήταν με το ΚΚΕ στα νιάτα τους. Οπαδοί του Στάλιν, του «δόγματος Μπρέζνιεφ» των σοβιετικών εισβολών σε Ουγγαρία και Τσεχοσλοβακία. Και βεβαίως κατήγγειλαν ως «ιμπεριαλιστικό ψέμα» τη σφαγή του Κατίν, όταν οι Σοβιετικοί σκότωσαν τον αφρόκρεμα της Πολωνίας το 1941!
Όλα αυτά τα ανθρωπάρια διέψευδαν το έγκλημα του Κατίν, επί δεκαετίες. Μέχρι που ήλθε η ίδια η ΕΣΣΔ, λίγο πριν καταρρεύσει, και το παραδέχθηκε! Ο ίδιος ο Γκορμπατσόφ αποκάλυψε και μυστικό τηλεγράφημα που είχε στείλει ο Στάλιν στο Μπέρια. Ρωτήστε τον Καρτερό για όλα αυτά.
--Κι ύστερα έχουμε αυτούς που δεν είχαν σχέση με το ΚΚΕ, αλλά με το ΚΚΕεσωτ. Οι οποίοι βέβαια ήταν πολύ πιο ευαίσθητοι στα ζητήματα δημοκρατίας από τους ΚΚΕεδες, είχαν καταδικάσει και την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία του 1968, αλλά να, βρε παιδί μου, πώς να το πώ;
Η «ευαισθησία» τους ήταν κομματάκι επιλεκτική! Καταδίκαζαν την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία το 1968, αλλά δεν καταδίκασαν ποτέ την σοβιετική εισβολή στην Ουγγαρία 12 χρόνια νωρίτερα (1956), ενώ αρνήθηκαν να καταδικάσουν και τη στρατιωτική δικτατορία Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία, δεκατρία χρόνια μετά την Τσεχοσλοβακία (το 1981).
Και παρά τις «δημοκρατικές ευαισθησίες» τους είχαν προνομιακές σχέσεις με τον χειρότερο δικτάτορα του «υπαρκτού σοσιαλισμού», τον Τσαουσέσκου της Ρουμανίας. (Που τελικά τον εκτέλεσαν οι δικοί του…). Εντάξει, λίγο καλύτεροι από τους ΚΚΕεδες ήταν, αλλά πολύ «υπερεκτιμημένοι» κι αυτοί.
Το άκρον άωτον του οπορτουνισμου και της φαρισαϊκής υποκρισίας αλά …«ανανεωτική αριστερά». Κάτι σαν τον Παπαδημούλη, ένα πράγμα…
--Κι ύστερα έχουμε εκείνους τους ΣΥΡΙΖΑίους που προέρχονται από την Αριστερά, χωρίς καμία σχέση, ούτε με το ΚΚΕ ούτε με το ΚΚΕεσωτ. Αυτοί μπορεί να είναι και οι χειρότεροι όλων, γιατί οι μισοί περίπου υπήρξαν κατά καιρούς αλληλέγγυοι των τρομοκρατών!
Αρκετοί από δαύτους πήγαν και ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη των δολοφόνων της 17ης Νοέμβρη! Ακόμα και τώρα τους εμφανίζουν ως «πολιτικούς κρατουμένους» (όπως ΔΕΝ είναι) κι όχι ως καταδικασμένους δολοφόνους (που, πράγματι, είναι).
Αυτοί χαλάνε τον κόσμο τώρα για την Ηριάννα Βασιλειάδη-Λιναρδάκη, που έχουν απαγορεύσει να… αναφέρεται το επίθετό της (την αναφέρουν Ηριάννα Β.Λ.) και ζητάνε την αποφυλάκισή της - κι ας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (τους «Πυρήνες της Φωτιάς»)!
Αυτοί καλύπτουν τους «Ρουβίκωνες», αυτοί καλύπτουν κάθε ακτιβιστική ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα τη νομιμότητα. Αυτοί καλύπτουν όσους δημιουργούν «άβατα». Αυτοί αποφυλακίζουν κουκουλοφόρους που πιάνονται από την αστυνομία επ’ αυτοφόρω.
Ρωτήστε και τον πρώην υπουργό τους, τον Γιάννη Πανούση, ο οποίος κατήγγειλε δημιουργία «αριστερού παρακράτους» από το ΣΥΡΙΖΑ. Οι «αλληλέγγυοι» - μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - δημιουργούν το «αριστερό παρακράτος»!
Ρωτήστε εν προκειμένω και για τα «κατορθώματα» του κ. Πάνου Λάμπρου. Ο οποίος, ακόμα και τώρα υπερασπίζεται τον νόμο Παρασκευόπουλου (για την αποφυλάκιση εγκληματιών – που όταν αποφυλακίζονται εγκληματούν ξανά!). Ακόμα και τώρα υπερασπίζεται το νόμο αυτό ο Λάμπρου, ενώ ο ίδιος ο Παρασκευόπουλος παραδέχεται πως ήλθε η ώρα ο νόμος του να καταργηθεί.
Γιατί, άραγε;
Ξέχασα κανένα; Α ναι! Διάφορους καλλιτέχνες που είχαν βγει λάβροι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 και το 2015.
Οι περισσότεροι τους στο παρελθόν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ (τους «κακούς προηγούμενους») και επιδοτούνται ποικιλοτρόπως, επί χρόνια, από το υπουργείο Πολιτισμού, επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ (δηλαδή τα «κονομούσαν» αρειμανίως από τους «κακούς προηγούμενους» - πάντα), ξεσπάθωσαν λοιπόν κι αυτοί ενάντια στους «προηγούμενους»! Και κουνούσαν το δάχτυλο.
Όμως τώρα πια το παίζουν «μετανιωμένοι» και βγαίνουν και αποκηρύσσουν το ΣΥΡΙΖΑ που τους «κορόϊδεψε». Ίσως κάτι μυρίζονται.
Αυτή είναι εν ολίγοις η «ανθρωπογεωγραφία» του ΣΥΡΙΖΑ (και των ΑΝΕΛ). Όλοι «διαμάντια» ένας κι ένας. Εκπροσωπούν το χειρότερο κομμάτι από το προηγούμενο καθεστώς - που όλοι καταγγέλλουν. (Εντάξει υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης. Όντως φωτεινές εξαιρέσεις. Αλλά και πολύ-πολύ λιγοστές…)
Αυτά για το ποιοι είναι και που βρίσκονταν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, όταν κυβερνούσαν οι «προηγούμενοι».  

Να δούμε τώρα και τι έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑίοι όταν κυβερνούσαν οι προηγούμενοι. Ε λοιπόν, τα… χειρότερα:
--Πίεζαν για περισσότερες παροχές από δανεικά.
--Πίεζαν για περισσότερες δημόσιες δαπάνες (ενώ πηγαίναμε ντουγρού για χρεοκοπία), για περισσότερους διορισμούς στο δημόσιο (ενώ είχαν αρχίσει οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα), για περισσότερο χαλάρωση της δημόσιας ασφάλειας, για να μην περικοπεί η σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία και στους δήμους, για να μην υπάρχουν κάμερες στους δρόμους, για να μην οπλοφορούν οι αστυνομικοί απέναντι σε πάνοπλους κακούργους του κοινού ποινικού αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος.
--Και χάλαγαν τον κόσμο για να μην γίνουν μεταρρυθμίσεις.
--Για να μην γίνουν αποκρατικοποιήσεις.
--Για να μην μπαίνει η αστυνομία στα Εξάρχεια.
--Για να μην εκδιώκονται οι μπαχαλάκηδες από τα κατειλημμένα κτίρια...
--Για να μην υπάρξει αξιολόγηση στο δημόσιο.
--Για να μην υπάρξει αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
--Για να μην γίνουν επενδύσεις.
--Για να κλείσουν εργοστάσια και εργοτάξια. (Κι έτσι χάθηκαν, εξ αιτίας τους εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Κι ακόμα χάνονται…)
--Αγωνίζονταν πεισματικά να δεχθούμε όλες τις σε βάρος μας εθνικιστικές αξιώσεις των γειτόνων μας.
Όταν οι Τούρκοι διεκδικούσαν το μισό Αιγαίο, φώναζαν:
--Το Αιγαίο ανήκει στο ψάρια του (κι όχι στην Ελλάδα, προφανώς).
--Πήγαιναν επισήμως και συμπαραστέκονταν στους πιο φανατικούς Σκοπιανούς που ζητούσαν την Ελληνική Μακεδονία (και κατήγγελλαν την επίσημη Ελληνική θέση έναντι των Σκοπίων).
-- «Αγκάλιαζαν» το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο (και κατήγγειλαν τους …«Ελληναράδες» στην Κύπρο που το απέρριψαν)…
--Ειρωνεύονταν την ΑΟΖ (και διακήρυσσαν πως είναι «μύθος» ότι υπάρχει μεγάλος υποθαλάσσιος πλούτος στην Ελληνική ΑΟΖ).
Και στα κοινωνικά ζητήματα… «αστέρια»! Έτσι;
--Μας το παίζουν σήμερα «προστάτες των ομοφυλοφίλων» και των δικαιωμάτων τους. Αλλά ακόμα δακρύζουν από ιερή συγκίνηση μπροστά στις αφίσες του Τσε Γκεβάρα. Ο οποίος (γιατρός ο ίδιος, μεταξύ άλλων) ήθελε να κλείσει τους ομοφυλόφιλους στα στρατόπεδα αναμόρφωσης! Και έψαχνε μεθόδους να τους …«θεραπεύσει» (με ψυχοφάρμακα και ορμόνες).Πράγμα για το οποίο δεν μιλάει κανείς τους, βέβαια…
Τόσο φαρισαίοι.
--Μας το παίζουν και υπερασπιστές της «γυναικείας χειραφέτησης»! Αλλά όταν έσκασε το σκάνδαλο με τα εδώ ντροπιαστικά κατορθώματα του «ζωηρού πρέσβη» της Βενεζουέλας, το έκαναν γαργάρα και χάλασαν τον κόσμο για να το συγκαλύψουν! Τέτοιοι μικρόψυχοι. Τέτοιοι υποκριτές.
Τώρα μιλάνε για τα σπίτια που χτίστηκαν (από τους…«προηγούμενους») πάνω στα μπαζωμένα ρέματα.
Ε λοιπόν, να πούμε και καμιάν αλήθεια:
Τα σπίτια δεν χτίστηκαν πάνω στα ρέματα από τους… «προηγούμενους». Χτίστηκαν επί όλων των κυβερνήσεων της προηγούμενης εξηκονταετίας από τις τοπικές κοινωνίες! Κι όταν έγιναν προσπάθειες – από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για να είμαστε δίκαιοι – να σταματήσει αυτό, η Αριστερά και η Πρόοδος ήταν πάντα απέναντι! Και «αγωνιζόταν» μαζί με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, να συνεχιστεί η άναρχη δόμηση.
Κι όταν έγιναν προσπάθειες – από όλους τους προηγούμενους - να γκρεμιστούν κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις αυθαιρέτων πάνω σε ρέματα, οι Αριστερά και η Πρόοδος, αγωνιζόταν μαζί με τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων, να «φύγουν οι μπουλντόζες»!
Και σήμερα που γκρεμίστηκε… μισή πόλη χτισμένη πάνω σε ρέμα, τι ακριβώς κάνουν, οι Αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση πια;
Βγάζουν κονδύλια και τους δίνουν να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους! Πάνω στο ρέμα!
Στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, έχει συσπειρωθεί το χειρότερο κομμάτι της κοινωνίας. Αυτοί που θέλουν να μην αλλάξει τίποτε. Να ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν. Στο βάλτο.
Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει σήμερα διανοητικά και ιδεολογικά - και συμβολικά ακόμα - την απόλυτη προσκόλληση σε όλες τις παθογένειες της κοινωνίας.
Τα κόμματα που κυβέρνησαν στο παρελθόν έκαναν και λάθη που τα πλήρωσαν. Αλλά έκαναν και σωστά.
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τους εγκαλεί για τα σωστά τους - όχι για τα λάθη τους. Και προσπαθεί να διασώσει και να διαιωνίσει τα προηγούμενα σφάλματα!
Στο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συσπειρώθηκε όλη η «μούργα» των «προηγούμενων». Το χειρότερο «παλαιό ΠΑΣΟΚ» και το χειρότερο κομμάτι της παλαιάς ΝΔ! Το χειρότερο κομμάτι από το προηγούμενο καθεστώς δεν βρίσκεται απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκεται μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ!
Σαπίζει μαζί του και αποσυντίθεται στα σπλάχνα του.
Παλιά είχαμε να θυμηθούμε με αποστροφή το πρόσωπο του Μένιου Κουτσόγιωργα.
Σήμερα έχουμε ολόκληρη «πινακοθήκη καλικατζάρων»:
Το πρόσωπο του Πολάκη. Το πρόσωπο του Καρανίκα. Το πρόσωπο του Καμμένου. Το πρόσωπο του Βερναρδάκη. Το πρόσωπο του Κουρουμπλή. Τώρα και τη φάτσα εκείνου του απίθανου… Κωνσταντινέα.
Το θράσος τους. Η προσωποποίηση της ύβρεως, της αλαζονείας, της αμετροέπειας, της χυδαιότητας, της πολυπράγμονος ανικανότητας, της απαστράπτουσας κενότητας, της κραυγαλέας απαιδευσίας.
Ό,τι χειρότερο είχαν να δείξουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε βάθος πολλών δεκαετιών, τα βλέπουμε εδώ, συμπυκνωμένα ταυτόχρονα στην έσχατη υπερβολή τους!
Σαν μουσείο από κέρινα ομοιώματα της πολιτικής φαυλότητας.
Μόνο που δεν είναι από κερί. Έχουν σάρκα και οστά. Αλλά λιώνουν, παρ’ όλα αυτά.
Και κυρίως όζουν, πια! Βρωμάνε από μακριά…


Θανάσης Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου