10.11.17

Λευτεριά στους βουλευτές που κλεισμένοι στην Βουλή δεν υποδέχτηκαν τον Κουφοντίνα…

«Εμείς ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες και ουδέποτε στέρξαμε συμπαράστατες σε τέτοιες καταστάσεις». Μεταξύ άλλων ήταν η απάντηση του Σταύρου Κοντονή στην Ντόρα Μπακογιάννη όταν είπε «Εμφανιστήκατε ως θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα». Δεν χρειαζόταν καν να το πει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδραιωμένος στην συνείδηση των ελλήνων σαν ακούραστος μαχητής κατά της ακροαριστερής τρομοκρατίας. Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους.  




Μέλος συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Κουφοντίνα, πέντε στελέχη του κόμματος ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στην δίκη της 17 Νοέμβρη, τον Απρίλιο του 2015 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα είχε επισκεφθεί στην Λαμία τον Κουφοντίνα, που μετά την επίσκεψη διέκοψε την απεργία πείνας. Ο Ρουβίκωνας η οργάνωση που με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν λογαριάζει νόμο εκθείασε τον λαϊκό αγωνιστή γράφοντας «Δεν βγήκε να αποκηρύξει τη δράση του. Δεν είπε "έκανα λάθος» έβγαλε ο Ρουβίκωνας που με τον ΣΥΡΙΖΑ πάει παντού και  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή αναρωτήθηκε γιατί τον κόσμο δεν απασχολεί ότι η άδεια δόθηκε μετά από 16 και όχι 8 χρόνια…



Αφουγκραζόμενη την αγανάκτηση του κόσμου για το πώς μπορεί να μην παίρνει άδεια ένας άνθρωπος που σκότωσε μια σχεδόν ντουζίνα ανθρώπους. Εκ των οποίων τον ένα κατά λάθος επειδή βιαζόταν να πάει διακοπές. Από την κυβέρνηση μόνο ο Πάνος Καμμένος έδειξε βράχος. Δήλωσε ότι πολιτικά διαφωνεί με την άδεια στον Κουφοντίνα. Και  για διαμαρτυρία πήγε στο υπουργικό του γραφείο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ομάδα revolutionary groupies. Οι ίδιοι δεν θα σηκώσουν το όπλο αλλά θαυμάζουν αυτόν που έχει τον τσαμπουκά να το κάνει. Θα θέλανε να είναι μαζί με τον γιο του Βούτση έξω από τον Κορυδαλλό και να υποδέχονται τον Κουφοντίνα φωνάζοντας  «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά».» Να υποδέχονται τον καταξιωμένο ήρωα της 17Ν που όπως είπε η συνήγορος του Ιωάννα Κούρτοβικ «Η προσωπικότητα του συγκεκριμένου κρατούμενου, του Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι μια προσωπικότητα που και εσείς και όλοι όσοι τον γνώρισαν μέσα από τις διαδικασίες είναι σεβαστή και εκτιμητέα σε πολλά επίπεδα και από πολύ μεγάλο μέρος». Η κρίση και η ψήφος του ελληνικού λαού τους έφεραν από την άλλη πλευρά του λόφου. Κλεισμένους στα κλουβιά της Βουλής να δίνουν λογαριασμό στην αντίδραση. Παρηγοριά τους ότι χρησιμοποίησαν το σύστημα για να λευτερώσουν έναν μαχητή των πόλεων και να στείλουν το μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται.
Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη «Στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας, οφείλουμε να φωνάξουμε δυνατά ένα βροντερό ως εδώ» ήταν σαφής. Είχε όμως ένα κενό. Τι θα κάνει η ΝΔ αν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσει το «εδώ» ; Κάτι που ήδη κάνει με τις ειδοποιήσεις του Γαβρόγλου στον πρύτανη του ΑΠΘ να σταματάει να καλεί την αστυνομία ή την πρακτική ο Ρουβίκωνας να μην ενοχλείται αν δεν υπάρχει εντολή άνωθεν. Δυστυχώς σε μια δημοκρατία που το κυβερνών κόμμα δεν σέβεται το νόμο η αντιπολίτευση το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαμαρτύρεται.
Αντίθετα οι καουμπόιδες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Και το το tweet του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ ήταν καουμπόικο στο ύφος της εποχής Τραμπ. «Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες που προέρχονται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας και εναντιώνονται στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να απελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17 Νοέμβρη. Εδώ κατά το Χριστός ή Βαραββάς, ο Τσίπρας έχει να διαλέξει ανάμεσα σε  Κούρτοβικ ή Πάιατ. Είτε ο Κουφοντίνας είναι προσωπικότητα σεβαστή και εκτιμητέα, όπως είπε η Κούρτοβικ. Είτε τρομοκράτης και δολοφόνος όπως είπε ο Πάιατ.  Και με τους καουμπόιδες τα «ο Κουφοντίνας δεν είναι το πρόβλημα αλλά η Siemens και το σπίτι της Μαρέβα στο Παρίσι και τα τηλέφωνα του Αυγενάκη» αμφιβάλω ότι θα δουλέψουν.


Αντώνης Πανούτσος

1 σχόλιο:

  1. Μακαρι να γίνει το «λάθος» και να τον παρει κάπου ο ύπνος και με την συνδρομή μυστικών αμερικανών κόμαντος της cia να ξυπνησει ουτε ο ίδιος δεν ξερει που.Να δω απο κει ποιος Συριζαίος θα του δώσει άδεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή