9.11.17

Βρε τι τραβάει ο καημένος ο Kevin Spacey…

Την εποχή που ο ψυχρός πόλεμος ήταν στο ζενίθ του στην Αμερική, και πιο ειδικά στο Χόλυγουντ, επικρατούσε ο «μακαρθισμός». Ήταν δηλαδή μια μαύρη περίοδος που στοχοποιούνταν καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ακόμη και τεχνικοί της πανίσχυρης κινηματογραφικής βιομηχανίας, με την κατηγορία ότι είτε ήταν κομμουνιστές είτε συνοδοιπόροι τους.





Πολλές καριέρες καταστράφηκαν, πολλές ζωές ρημάχτηκαν, και το αντίκτυπο της σκοτεινής αυτής περιόδου κράτησε για πολλά χρόνια…



Σήμερα, που έχει εκλείψει η απειλή του κομμουνισμού, τουλάχιστον στην Αμερική, το Χόλυγουντ ανακάλυψε έναν νέο εσωτερικό εχθρό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει εκ νέου ένα κυνήγι μαγισσών, αυτή τη φορά με στόχο τους «σεξουαλικούς θηρευτές»… αυτούς δηλαδή που εκμεταλλεύονται την θέση τους για να «πηδήξουν» στάρλετ. Κάτι που από καταβολής κινηματογράφου ίσχυε, και ήταν κοινό μυστικό. Ότι δηλαδή αν δεν κάτσεις δεν προωθείσαι.
Τώρα, με τις αποκαλύψεις να πέφτουν βροχή, οι Αμερικάνοι, στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας, όχι μόνο πέφτουν από τα σύννεφα για κάτι που ήταν φως φανάρι, αλλά επέκτειναν την έννοια της σεξουαλικής εκμετάλλευσης από πλευράς μεγαλόσχημων παραγωγών, σκηνοθετών, σταρ, κλπ, και στον τομέα του ομοφυλοφιλικού σεξ. Και ξανά μανά όλοι πέφτουν από τα σύννεφα, διότι δεν «ήξεραν» ότι οι περισσότεροι διάσημοι, ζεν πρεμιέ και μη, είναι «τρύπιοι». Όπως είχαν πέσει από τα σύννεφα την δεκαετία του ’80 όταν ένα από τα πρώτα θύματα του AIDS ήταν ο διάσημος αρρενωπός σταρ του Χόλυγουντ Rock Hudson. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο δηλαδή, κι εμείς…
Στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει για τα καλά ο διάσημος και ιδιαίτερα αξιόλογος ηθοποιός Kevin Spacey, ο οποίος μοιάζει να αποτελεί τον σάκο του μποξ, με διάφορες καταγγελίες εναντίον του να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε καθημερινή βάση, ακόμη και για «επιθέσεις» που συνέβησαν πριν από πολλές δεκαετίες. Βρήκαν αφορμή δηλαδή κάποιοι για να γίνουν κι αυτοί διάσημοι για 5 λεπτά.
Για παράδειγμα, πριν από μερικές μέρες, ο Harry Dreyfuss, γιος του διάσημου ηθοποιού Richard Dreyfuss, θυμήθηκε ότι πριν από δέκα χρόνια στο Λονδίνο, όταν ήταν μόλις 18 ετών,  τον «κουτούπωσε» ο Spacey. Όπως περιγράφει διεξοδικά στο  BuzzFeed, ο μπαμπάς του πρωταγωνιστούσε στην θεατρική παραγωγή Complicit στο θέατρο Old Vic, την οποία σκηνοθετούσε ο μπήχτης Spacey, ο οποίος τον λιμπίστηκε και δεν έπαιρνε τα χέρια του από πάνω του, ακόμη και μπροστά στον μπαμπά του, παρ’ όλες τις προσπάθειες αποφυγής που έκανε ο νεαρός.
Μάλιστα, όπως διευκρινίζει, τόσα χρόνια που πέρασαν το είχε ξεχάσει το ζήτημα, το οποίο τότε το είχε πάρει ως αστείο, αλλά σήμερα, με όλα αυτά που βγαίνουν στο φως, τόσο για τον Spacey, όσο και για τον Weinstein, και πολλούς άλλους, το θυμήθηκε, εξοργίστηκε, και είπε να το καταγγείλει δημόσια.
Αυτά λοιπόν τραβάει ο Spacey, ο οποίος από τις 29 Οκτωβρίου έχει δεχθεί δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Την αρχή έκανε ο ηθοποιός Anthony Rapp, και ακολούθησαν δεκάδες άλλοι. Με αποτέλεσμα όχι  μόνο να χάσει τον ύπνο του ο Spacey, αλλά να κινδυνεύει να μείνει άνεργος και στα αζήτητα, αφού για παράδειγμα εξαιτίας των καταγγελιών, η εταιρία Netflix διέκοψε την πετυχημένη σειρά  House of Cards, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο «σεξομανής» ηθοποιός. Μάλιστα, τόσο η εταιρία δημοσίων σχέσεων όσο και η εταιρία εκπροσώπησης (ατζέντηδες) του Spacey διέκοψαν την συνεργασία μαζί του. Κάτι που για το Χόλυγουντ σημαίνει «ξαφνικό θάνατο». Ο Spacey δηλαδή αντιμετωπίζεται ως λεπρός!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται σήμερα μια πρώην παρουσιάστρια από την Βοστόνη, η Heather Unruh, και συγκαλεί πρες κόνφερανς στην οποία καταγγέλλει ότι πέρυσι, όταν ο 18χρονος γιος της γνώρισε τον Spacey, εκείνος τον μέθυσε προσφέροντάς του το ένα ποτό μετά το άλλο, και στη συνέχεια αποπειράθηκε να τον βιάσει, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε τελικά, όπως λέει το USA Today ! Σύμφωνα με την «εξοργισμένη», όψιμα όμως, μαμά, ο γιος της υπέβαλλε μήνυση κατά του ηθοποιού πριν από… δυο μόλις ημέρες. Ένα χρόνο προφανώς το σκέφτονταν…  

Τέλος, ως κερασάκι στην τούρτα των βασάνων που ξαφνικά αντιμετωπίζει ο Kevin Spacey, έρχεται και η TriStar, εταιρία παραγωγής της σχεδόν έτοιμης ταινίας All the Money in the World , στην οποία εμφανίζονταν, και ανακοινώνει ότι τον απολύει, ενώ ο σκηνοθέτης Ridley Scott άρχισε ήδη να ξαναγυρίζει τις σκηνές του Spacey, που έπαιζε τον ρόλο του δισεκατομμυριούχου J. Paul Getty, με τον αντικαταστάτη του της τελευταίας στιγμής, τον Christopher Plummer.
Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με θέμα την απαγωγή το 1973 του John Paul Getty III, εγγονού του μεγιστάνα J. Paul Getty.
Η TriStar ανακοίνωσε την απόλυση του «σάτυρου» Spacey μια μέρα μετά την απόσυρση της ταινίας από το φεστιβάλ AFI λόγω των καταγγελιών. Μάλιστα, όπως δηλώνει σε δελτίο τύπου η εταιρία, η οποία σπεύδει τώρα να αποστασιοποιηθεί από τον μέχρι πρότινος σταρ της, «είναι κρίμα να την πληρώσουν 800 περίπου στελέχη που συμμετέχουν στην ταινία, μαζί με έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες του Χόλυγουντ, εξαιτίας των κακών πράξεων ενός ηθοποιού που έπαιζε έναν δεύτερο ρόλο στην ταινία».
Τι να πει κανείς; Sic transit gloria mundi…


Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου