16.12.17

Φιλέτο σφυρίδας αλά ΠΦΑ…

Στα «λαϊκά» εστιατόρια το φιλέτο σφυρίδας γαρνιρισμένο με λαχανικά ατμού πάει στα 60 ευρώ το κιλό, στα gourmet πάει όσο σχεδόν το κοινωνικό μέρισμα της κας Αχτσιόγλου, αλλά στις «δεξιώσεις λιτότητας» στο προεδρικό μέγαρο είναι τζάμπα. Για ορεκτικό έχει γαρίδες με εσπεριδοειδή χόρτα και σελινόριζα. Αρκεί να τρουπώσεις. Αν τρουπώσεις και βιδώσεις την καρέκλα σου, άσ’ τους τους σανοφάγους να γκρινιάζουν ότι τους κορόιδεψες. Το πολύ πολύ να τους μοιράσεις κοινωνικό μέρισμα, επιστρέφοντάς τους το 1/5 από ό,τι τους πήρες φορο-επιδρομικά. 





Στην προηγούμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, ο κος Τσίπρας ψηφοθηρούσε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη με μια ακόμη «εναλλακτική» πρότασή του (τότε είχε πολλές (!) τώρα υπογράφει μνημόνια). «Να μειωθούν δραστικά οι στρατιωτικές δαπάνες. Ας γίνει η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού ευκαιρία για να σταματήσει αυτή η αιμορραγία. Αλήθεια, πόσα σχολεία, πόσα νοσοκομεία θα μπορούσαμε να έχουμε, αν δεν ξοδεύαμε τόσα δις για όπλα την τελευταία δεκαετία. Να ποιος γέννησε το χρέος»… 




Μιας και με τον Ερντογάν τα είπαν προχθές και μιας και ο πρωθυπουργός ήταν πάντα συνεπής (!), αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν μπουλντόζες και συνεργεία να χτίζουν σχολεία, νοσοκομεία, γιατί «Greece is come back... is here... Greece is come back, is here now» και η ανάπτυξη έρχεται μαζί με την ελπίδα την ΠΦΑ. Άντε και να χτίσουμε μερικές ακόμα «Αμυγδαλέζες» να μην ανησυχεί ο κος Μουζάλας, ο οποίος δεν ντρέπεται να δηλώνει: «Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να υπάρξουν θάνατοι από το κρύο στη Μόρια» αρκεί να βρίσκει προστασία στο θερμαινόμενο κάθισμα της υπουργικής του λιμουζίνας.   

Στο βιβλίο της Christine Gran «Η απατεώνισσα», η ηρωίδα αναφέρει ότι «Οι γυναίκες έχουν πάνω από όλα την ικανότητα να πιστεύουν τα απίστευτα. Οι άντρες πιστεύουν ότι μπορούν να καταφέρουν τα απίστευτα». Απλά ας αντικαταστήσουμε το γυναίκες με πολίτες, και το άνδρες με πολιτικούς, και η κατάστασή μας περιγράφεται επακριβώς!
Οι πνιγμένοι της Μάνδρας ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα στο επόμενο πρωθυπουργικό ταξίδι συνοδεία της υπουργού Ανεργίας με τις selfies στη Σουηδία, οπότε οι κυβερνητικοί θα μπορούσαν να θεωρήσουν την εορταστική δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο ως μορφή επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα. Πώς δεν το σκέφτηκε η μηχανή προπαγάνδας του Μαξίμου; Εκεί μεταξύ σφυρίδας και γαρίδας ο πτδ κος Παυλόπουλος και ο κος Τσίπρας σύστησαν τον Ταγίπ Ερντογάν στους υπουργούς, τους διπλωμάτες και τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου που ήταν καλεσμένοι. Οι ίδιοι που ήταν καλεσμένοι και στην προηγούμενη δεξίωση, και στην προηγούμενη, αλλά και στην προηγούμενη αυτών, τότε που δεν είχαν το «ηθικό πλεονέκτημα». Αυτών ντε που τους υπηρετούσαν και τους χάριζαν φοροαπαλλαγές, πώς τα λέγαμε παχιά παχιά τότε στην αντιπολίτευση; Τότε που ο Αλέξης συνόδευε επιδεικτικά τη νεαρή μετανάστρια 2ης γενιάς κομμώτρια Καντίτσα Σάνκο ως διαφημιστικό πιόνι, δηλώνοντας «Πρώτη φορά ήρθα στο Προεδρικό Μέγαρο και για να μην πλήξω έφερα μαζί μου και την Καντίτσα. Άλλωστε το δικαιούται, είναι δεύτερης γενιάς μετανάστρια. Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Αυτό ήθελα να δείξω».
Μετά ευτυχώς για εκείνον ήλθε η επανάστα, το κόμμα έγινε κυβέρνηση, και η σφυρίδα αλά ΠΦΑ κατεβαίνει ηδονικά στα  στομάχια των χορτάτων υπουργών. Τότε η «σύγχρονη Ελλάδα» ήταν η Καντίτσα, τώρα η σύγχρονη Ελλάδα του Αλέξη στο μέγαρο είναι πάλι ο Βαρδής, η Μαριάννα, η άλλη Μαριάννα, ο Μίχαλος, ο Βενιάμης, ο Φέσσας, η Μαρέβα, η λίστα Μπόργιανς, η λίστα των panamapapers, ο Ιερώνυμος, το ηθικό πλεονέκτημα συγκεντρωμένο στα φλας των φωτογράφων για να μην πλήξει ο Αλέξης. Μόνο ο Πάνος έλειπε, έτρεχε να πουλήσει  100 χιλ. ευρώ τη θωρακισμένη Mercedes του 1978. Χάνεται ο άνθρωπος στο Αμύνης. Στο Ανάπτυξης έπρεπε να τον είχαμε υπουργάρα. Γιατί δεν του αναθέτουμε να πουλήσει και εκείνη τη θωρακισμένη bmw του Βενιζέλου να χεστούμε στο τάληρο;
Η Καντίτσα, ευτυχώς για αυτήν, εδώ και χρόνια ζει μετανάστρια στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Αλέξης ζει μετανάστης στο ίδρυμα του Μεγάρου Μαξίμου. Ο μικρός Αμίρ, που πριν δύο μήνες πέρασε το Μέγαρο Μαξίμου καλεσμένος του Τσίπρα, άγνωστο είναι σε ποια παγωμένη τρώγλη θα σκεπάζεται με την ελληνική σημαία για να ζεσταθεί. Ενδιαφέρεται κανείς κυβερνητικός να μάθει; Ο ρόλος του τελείωσε, δεν τον χρειαζόμαστε άλλο.
Στις δεξιώσεις λιτότητας οι πολίτες δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ πρόσκληση εισόδου. Έτσι δεν χρειάζεται να ράψουν σμόκιν και κοστούμια και επώνυμα φορέματα και αριστερές γόβες των 590 ευρώ, από τη φορολαίλαπα δεν τους μένουν να αγοράσουν ούτε τα βασικά. Στις «δεξιώσεις της λιτότητας» οι γνωστοί διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες θα συναγελάζονται με τους γνωστούς διαπλεκόμενους πολιτικούς νέας εσοδείας, εις βάρος των κορόιδων που με τους φόρους τους πληρώνουν το γκουρμέ μενού φιλέτο σφυρίδας γαρνιρισμένο με λαχανικά ατμού. Σφυρίδα αλά ΠΦΑ για τους πολίτες δεν έχει. Μόνο για τους γνωστούς διαπλεκόμενους. Business as usual. «Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Αυτό ήθελα να δείξω».


Γιώργος Δημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου