3.12.17

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες, σύντροφε Αλέκση…

Πριν από το 2015, έλεγα κι έγραφα συχνά ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση για το θέμα των «κόκκινων δανείων», διότι άλλως δεν θα ανακουφιστούν οι τράπεζες και μοιραία δεν θα ανακάμψει η πραγματική οικονομία. 




Όσες φορές έκανα αναρτήσεις στα social media ή αρθρογραφούσα για την αναγκαιότητα να προχωρήσουν γρήγορα οι πλειστηριασμοί για τις κατοικίες των λεγόμενων «στρατηγικών κακοπληρωτών» αλλά και να γίνουν ρυθμίσεις γενναίες, έτσι ώστε να πληρώσουν κι αυτοί, που η οικονομική καταστροφή, που υπέστησαν δεν τους επιτρέπει να είναι δανειακά ενήμεροι, δεχόμουν σφοδρές επιθέσεις. Από φανατισμένους συριζαίους, ένθερμους οπαδούς του Αλέξη Τσίπρα και των «αντιμνημονιακών» συντρόφων του…


Συχνά μου επιτίθεντο με αχαρακτήριστες εκφράσεις. Ήμουν «μερκελιστής», «μνημονιακός», «γερμανοτσολιάς», «προδότης» κοκ. Και δεν ήμουν ο μόνος. Όσοι τολμούσαμε να προτείνουμε λογικές λύσεις, δεχόμαστε σφοδρές επιθέσεις από τους συριζαίους και τους συνοδοιπόρους τους.
Θυμάμαι τον ίδιον τον κ. Τσίπρα να διακηρύσσει με κάθε ευκαιρία «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Το λαϊκίστικο αυτό σύνθημα ήταν η κεντρική ιδέα του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την….κατάργηση των μνημονίων, «με ένα νόμο κι ένα άρθρο». Θυμάμαι από την Θεσσαλονίκη τον σημερινό πρωθυπουργό να εξαγγέλλει «σεισάχθεια», δηλαδή απαλλαγή από τις οφειλές των δανειοληπτών, προκειμένου να υποκλέψει την ψήφο τους. Και τα κατάφερε. Πήρε την ψήφο τους. Όχι μία αλλά 4 φορές, (ευρωεκλογές 2014, βουλευτικές εκλογές Ιανουάριος και Σεπτέμβριο 2015, δημοψήφισμα 2015). Αλλά φυσικά ούτε αυτή ούτε κάποια άλλη από τις υποσχέσεις του τήρησε. Γιατί ήταν αδύνατον να τις υλοποιήσει. Η οικονομία θα κατέρρεε πλήρως κι η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός ευρώ κι ΕΕ και θα περιερχόταν σε θέση δεινότερη από αυτή της Βενεζουέλας του Μαδούρο. Κι η Ελλάδα δεν είναι Βενεζουέλα.
Έτσι λοιπόν, για να κρατήσουν την εξουσία, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος κι οι σύντροφοι τους, έκαναν μια σειρά από κωλοτούμπες. Κι έγιναν οι πιο ένθερμοι μνημονιακοί. Υπακούοντας σε όλες τις επιταγές των δανειστών μας. Κι έτσι από χτες εισήγαγαν και τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ούτε διανοείτο να επιβάλλει. Μοιραία, η επιβολή των πλειστηριασμών με την χρήση αστυνομικής βίας προκάλεσε τα χτεσινά θλιβερά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, που έκαναν ως είδηση τον γύρο του κόσμου.
Οι παλιοί σύντροφοι του Τσίπρα και των συριζαίων συγκρούστηκαν με τα…αριστερά ΜΑΤ, που κάποτε έλεγαν ότι θα καταργούσαν. Ήταν μοιραίο ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Γιατί, όπως λέει ο σοφός λαός μας, «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες». Και τα πράγματα, πολύ φοβάμαι, θα γίνουν πολύ χειρότερα όταν χρειαστεί τα ΜΑΤ να πηγαίνουν στα σπίτια που θα πωλούνται σε πλειστηριασμούς για να αποβάλλουν τους ενοίκους τους, που θα αρνούνται να απομακρυνθούν υπέρ των νέων ιδιοκτητών.


Γιάννης Λοβέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου