26.1.18

Η έφορος τρολάρει τον Ντόναλντ…

Το ζεύγος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης να δανειστεί έναν πολύτιμο πίνακα του Van Gogh, προκειμένου να διακοσμήσει την προεδρική κρεβατοκάμαρα στον Λευκό Οίκο. Έπεσαν όμως σε «αντιτραμπικιά» έφορο,  η οποία τους τρόλαρε για τα καλά.




Όπως λοιπόν αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, αντί για τον πίνακα η έφορος τους πρότεινε να τους δανείσει μια λεκάνη τουαλέτας, κατασκευασμένη από ατόφιο χρυσό 18 καρατίων, την οποία σχεδίασε Ιταλός καλλιτέχνης…




Το προεδρικό ζεύγος είχε ζητήσει να δανειστεί τον διάσημο πίνακα του Van Gogh με τίτλο «Τοπίο στο Χιόνι» στον οποίο απεικονίζεται ένας άνδρας με τον σκύλο του. Αν αυτού, η έφορος του μουσείου Nancy Spector, γνωστή για τις σκληρές κριτικές της απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο, πρότεινε μέσω e mail στον Τραμπ να του δανείσει την χρυσή τουαλέτα που χρησιμοποιούν στο μουσείο οι επισκέπτες για την ανάγκη τους.
Η εν λόγω τουαλέτα αποτελεί από μόνη της ένα σοβαρό καλλιτεχνικό δημιούργημα, με τίτλο America, δια του οποίου ο Ιταλός δημιουργός της Maurizio Cattelan θέλει να στηλιτεύσει την πλεονεξία και τον άκρατο υλισμό των Αμερικανών. Η αξία της έχει υπολογιστεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια!
Μάλιστα η έφορος έστειλε συνημμένα και μια φωτογραφία της λεκάνης γράφοντας πως «δυστυχώς δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας, αλλά ελπίζουμε πως η προσφορά μας αυτή θα σας ενδιαφέρει εξίσου», σημειώνοντας πως αν το αποφασίσει ο πρόεδρος τότε μπορεί να κρατήσει την χρυσή τουαλέτα επ αόριστον.
«Βέβαια», συνεχίζει στο e mail της, «πρόκειται για ένα πανάκριβο αντικείμενο, και ιδιαίτερα εύθραυστο, όμως θα σας το αποστείλουμε μαζί με τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης».
Στο μπλογκ του μουσείου η έφορος πέρσι είχε περιγράψει τον Τραμπ ως κάποιον ελιτιστή, που προέρχεται από «επιχρυσωμένο πύργο». Φέτος τον κατηγορεί για μια θητεία γεμάτη σκάνδαλα και καταστολή των ατομικών ελευθεριών, ενώ τον κατακρίνει σκληρά για τις απόψεις του περί της κλιματικής αλλαγής, την οποία αρνείται να δεχθεί, γράφοντας πως ο πρόεδρος βάζει τον πλανήτη μας σε κίνδυνο…
Όπως και να έχει, ο Ντόναλντ είναι γνωστός για την προτίμησή του στον χρυσό, αφού ήδη έχει διακοσμήσει με αυτό το υλικό πολλά σημεία στις τουαλέτες των πάμπολλων κατοικιών του, ενώ και στο οβάλ γραφείο στον Λευκό οίκο έχει τοποθετήσει χρυσές κουρτίνες! Άρα, είναι πολύ πιθανό να αποδεχτεί την προσφορά της εφόρου…


S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου