26.2.18

Σαμαράς εναντίον λασπολόγων…


Μια από τις… κανονικότητες για τις οποίες σας λέγαμε σε πρόσφατο άρθρο συνέβη χθες με το θλιβερό σχόλιο του μεγάλου δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά.
Από νωρίς χθες τα trollτου ΣΥΡΙΖΑ αλλά και επίσημοι υποστηρικτές όπως ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος, ανέλαβαν να κάνουν το άσπρο – μαύρο.





Και τι δεν είπαν για τη μήνυση αυτή. Ότι ο Σαμαράς φοβάται και διώκει τον κόσμο, ότι είναι «Αντωνάκης», ότι φιμώνεται η ελευθερία της έκφρασης και άλλα πολλά και όμορφα. Προφανώς είναι κανονικό στην Ψωροκώσταινα της Αριστεράς, ένας στρατευμένος, για να μην πούμε τίποτε χειρότερο, δημοσιογράφος, γνωστός σε όλους για τις… επιτυχίες του, να αναρτά μια φωτογραφία πρώην πρωθυπουργού και να υπονοεί ότι εμπλέκεται στον θάνατο του εκδότη Μαυρίκου κι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι…



Δηλαδή ο Βαξεβάνης τι μας λέει; Ότι ο Σαμαράς σκότωσε τον εκδότη και θα σκοτώσει κι άλλους. Όμως, αυτό δεν είναι τίποτε κακό, δεν είναι προσβλητικό και γιατί δηλαδή ενοχλήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός;
Γιατί δηλαδή να μην είναι κανονικό να εξευτελίζεται ένας πολιτικός με 40 χρόνια στη Βουλή; Γιατί να μην είναι φυσιολογικό ένας δημοσιογράφος με άριστες σχέσεις με την εξουσία, να ρίχνει λάσπη και να μη διώκεται ποτέ;
Αυτά για τους Βαξεβάνηδες της αριστεράς είναι φυσιολογικά και δεν πρέπει κανείς να τολμά να χρησιμοποιεί ό,τι μέσο του έχει απομείνει. «Άθλιος ο Σαμαράς που μήνυσε τον Τσίπρα. Ακόμη πιο άθλιος που μήνυσε και το γιουσουφάκι του». Αυτό για τους προοδευτικούληδες αριστερούς είναι φυσιολογικό.
Για να τελειώνουμε. Αν δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα στέλνουν στη Δικαιοσύνη κάθε λογής αποβράσματα, αυτή η χώρα θα καταστραφεί. Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον αν οποιοσδήποτε, δημοσιογράφος ή μη εξευτελίζει κάποιον άλλο γράφοντας ή λέγοντας ψέματα. Κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμυθάκι, αυτή η ευτέλεια.
Τον Κώστα Βαξεβάνη τον γνωρίζουν όλοι. Το ποιόν του, τη διαδρομή του, τα χρυσά συμβόλαιά του στην ΕΡΤ, τη σχέση του με το Μέγαρο Μαξίμου, τη σύνδεσή του με το άλλο εξαπτέρυγο του Μαξίμου, τον διευθυντή του γραφείου τύπου του Τσίπρα.
Τον ξέρει επίσης για τις… αλήθειες που γράφει κατά καιρούς. Για παράδειγμα ήταν… αλήθεια όταν έγραψε ένα σωρό ανοησίες για τη γυναίκα του Στουρνάρα κι όταν αυτή τον έσυρε στα δικαστήρια έφαγε μια ξεγυρισμένη καταδίκη και γελάει μαζί του το Πανελλήνιο. Ομοίως και όταν έγραψε πριν μερικούς μήνες για το πόθεν έσχες του διοικητή της ΤτΕ, το ψέμα πήγαινε σύννεφο και μόλις πρόσφατα έφαγε χαστούκι από την αρμόδια επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.
Κάθε του λέξη κρύβει κι ένα ψέμα, μια υπερβολή ή ένα στημένο ρεπορτάζ. Πάντα θα υπάρχουν «αυριανιστές» που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην εκάστοτε κυβέρνηση. Σίγουρα όχι με μικρά ανταλλάγματα και σίγουρα όχι γιατί το παίζουν αγωνιστές αλλά είναι τελικά τενεκέδες ξεγάνωτοι, πλην όμως χρυσοπληρωμένοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου