27.4.18

Η Ελένη η Λουκά αναλαμβάνει τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό!


Ομολογώ ότι ο τίτλος του άρθρου είναι κάπως αισιόδοξος. Δυστυχώς, η ώρα να ηγηθεί της ελληνικής διαστημικής προσπάθειας η Ελένη η Λουκά δεν ήρθε ακόμα. Ευτυχώς, η ώρα αυτή δεν είναι πια τόσο μακριά αν σκεφτεί κανείς ότι εδώ και κάποιες ώρες επικεφαλής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού είναι ο άνθρωπος που στο μπλογκ του μπορεί κάποιος να βρει ενα σπουδαίο κείμενο το οποίο τιτλοφορείται «Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ο Σοφός Άγιος της Τεχνολογίας» και στο οποίο μπορούμε να διαβάσουμε αυτό:





«Κανένας Άγιος μέχρι σήμερα από το Συναξάρι της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν έχει τόση μεγάλη σχέση με τη σύγχρονη τεχνολογία όση ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.  Η σοφία που με τη χάρη του Θεού είχε αποκτήσει ο Άγιος Πορφύριος ήταν μοναδική αλλά και ο τρόπος και τα θαύματα που έκανε όταν ήταν στη ζωή ή μετά το θάνατό του ήταν τόσο σημαντικά που άφηνε εμάς τους «τεχνολόγους αλόγους» όπως σωστά λέει η αγία μας Εκκλησία»…




Αυτό:
«Είναι πολλαπλά τα θαύματα που έχουν καταγραφεί και είχε με τη βοήθεια του Θεού κάνει ο Άγιος Πορφύριος όταν ήταν στη ζωή βλέποντας και αναγνωρίζοντας με τα δικά του μάτια τα γεωλογικά στρώματα του υπεδάφους καλύτερα και από κάθε σεισμολογική έρευνα, τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο πιο μακριά και από το πιο προηγμένο αστρονομικό τηλεσκόπιο και τα κύτταρα και τους ιούς των ασθενειών πιο αναλυτικά και από το καλύτερο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο»
Και αυτό:
«Το μεγαλύτερο όμως και κατά την άποψή μου μοναδικό θαύμα που έχει καταγραφεί και έχει κάνει ο Άγιος Πορφύριος που συγκλονίζει τους τεχνολόγους και τους φυσικούς είναι η συστολή του χρόνου όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου που πασχίζουν σήμερα οι φυσικοί που ασχολούνται με τη θεωρία της σχετικότητας και τη φυσική των υψηλών ενεργειών να πραγματοποιήσουν, αλλά πάνω από μια ώρα.»
Κι αν έχουμε όρεξη, μπορούμε να διαβάσουμε και πολλά άλλα τα οποία θα μας καθησυχάσουν και θα μας πείσουν ότι η ώρα της Ελένης της Λουκά δεν αργεί. Επίσης θα μας δώσουν να καταλάβουμε πόσο πιο ευοίωνα είναι τα πράγματα για το ελληνικό διαστημικό πρόγραμμα τώρα που ο κουτοφραγκικής (και πιθανότατα νεοταξίτικης) νοοτροπίας Κριμιζής αποχώρησε και στη θέση του τοποθετήθηκε ένας άνθρωπος της Πίστης και της Ορθοδοξίας. Ένας πραγματικός Έλληνας, ο οποίος δεν διστάζει, με το θάρρος που μόνο σε σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Δημήτρης ο Καμμένος, να βάλει τις κουφάλες τους κουτόφραγκους στη θέση που τους αξίζει (και να γράψει την Ρωμιοσύνη με ορθογραφία που να ταιριάζει στις απόψεις του):

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η γενικότερη αντίληψη του κυρίου Πρωτοπαππά για τον κόσμο και τις γλώσσες, καθώς σε εμφάνισή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υπεραμύνθηκε της χρήσης Ελληνικών στην διαστημική τεχνολογία «ειδικά αυτή την περίοδο που η τεχνολογία πάει να γίνει αγγλοκρατούμενη». Φυσικά ο σπουδαίος  επιστήμονας προτρέχει. Μέχρι να φτάσουμε στον 19ο αιώνα και η τεχνολογία να γίνει εντελώς αγγλοκρατούμενη έχουμε ακόμα αρκετούς αιώνες, αλλά καλό είναι να είμαστε έτοιμοι.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ωραίο να βλέπει κανείς πως ο Νικόλας ο Παππάς και οι παρατρεχάμενοί του βρήκαν επιτέλους έναν άνθρωπο με τον οποίο βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και μπορούν να συνεννοηθούν. Έναν άνθρωπο τόσο εργατικό που παρότι επικεφαλής της ΕΛΔΟ παραμένει και (μη εκτελεστικός) διευθύνων σύμβουλος της, επίσης δραστηριοποιούμενης στον τομέα του διαστήματος, ΗELLAS SAT η οποία, παρά το όνομα της, ανήκει στην αραβικών συμφερόντων, Αrab Sat.
Κάποιοι παλιάνθρωποι ισχυρίζονται πως αυτό είναι το αντίστοιχο του να αναλαμβάνει υψηλό πόστο στο υπουργείο Υγείας ένα υψηλόβαθμο στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, αλλά αυτά είναι ανοησίες που μοναδικό σκοπό έχουν να βάλουν εμπόδια στην ελληνική κατάκτηση του διαστήματος.
Στο κάτω κάτω, ακόμα και αραβικών συμφερόντων, η HELLAS SAT, τελεί υπο την αιγίδα της ορθοδοξίας, καθώς, όπως γράφει ο κύριος Πρωτοπαππάς, «Δεν θέλω να αναφερθώ στη βοήθεια που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει με θαυματουργικό τρόπο από το 2001 ο Άγιος στο διαστημικό πρόγραμμα HELLAS SAT αλλά ούτε και στα άλλα προορατικά του χαρίσματα που άφηναν αμήχανο όποιο δεχόταν τη χάρη του».
Όπως καταλαβαίνετε, το αρχικό μούδιασμα που ακολούθησε την παραίτηση Κριμιζή δίνει τη θέση του στην αισιοδοξία και την ελπίδα. Στην αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά για την ελληνική διαστημική περιπέτεια και την ελπίδα ότι δεν θα αργήσει η μέρα που επικεφαλής του ΕΛΔΟ θα τεθεί η Ελένη η Λουκά. Πάντα με τη βοήθεια του Αγίου Προφύριου του Καυσοκαλυβίτη. Και μπράβο του και μεγάλη η χάρη του.

Μάνος Βουλαρίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου