22.5.18

Εξοντωτική ποινή για ένα «αμερικανάκι»…


Στην Ελλάδα του Ρουβίκωνα, στη Ντίσνεϊλαντ δηλαδή της ατιμωρησίας, όπου όποιος θέλει κάνει ότι του κατέβει χωρίς καμιά συνέπεια, με την αστυνομία συνήθως απούσα ή απλά να φυλάει συριζαίους μεγαλόσχημους,  και τους δικαστές μας να συναγωνίζονται σε φιλανθρωπικά συναισθήματα τον … Δαλάι Λάμα…


 

Στη χώρα του Τόσκα και του Παρασκευόπουλου δηλαδή, όπου η ανομία είναι καθεστώς, και που αν σκοτώσεις το νεογέννητο μωρό σου σύσσωμα τα ΜΜΕ και το «σύστημα» σου συμπαραστέκονται…



Στη χώρα όπου οι μολότοφ πέφτουν σαν χαλάζι και που  αν σε πιάσουν (λέμε τώρα) να βάζεις φωτιά στο δάσος, το πολύ πολύ  να φας κάποια ποινή με αναστολή, και μάλιστα αν είσαι ανήλικος δεν τρέχει και τίποτα. Δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να σε δικάσουν…
Στην Αμερική όμως, εκεί που κατοικούν κορόιδα αμερικανάκια, που όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες μπλα μπλα… τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Εκεί αν σε πιάσουν να παρανομείς σφίγγουν οι κώλοι. Πόσο δε μάλλον αν βάζεις φωτιές!
Δείτε λοιπόν τι έπαθε ένας 15χρονος κατά λάθος «εμπρηστής» στο Oregon, που τον περασμένο Σεπτέμβριο, μια μέρα με υψηλές θερμοκρασίες, αποφάσισε να ρίξει πυροτεχνήματα στο δάσος! Το αποτέλεσμα της βλακείας του ήταν να σημειωθεί μια καταστρεπτική πυρκαγιά που έκαψε ολοσχερώς 48.000 στρέμματα!
Πρόσφατα έγινε το δικαστήριο, και αντί για πονόψυχες δηλώσεις ένθεν κακείθεν, «το καημένο το παιδί», κλπ κλπ,  ο δικαστής του επέβαλλε «πρόστιμο» ύψους $36,631,687.10. Σχεδόν $37 εκατομμύρια!!!!!!!
Χρήματα που πρέπει να αποδοθούν σε διάφορες υπηρεσίες (και ιδιώτες) όπως π.χ. η ομοσπονδιακή δασική υπηρεσία.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του μικρού αντέδρασε μιλώντας για σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία, αλλά ο δικαστής, που χρειάστηκε αρκετές μέρες προκειμένου να αποφασίσει, ήταν αμετάπειστος και πεπεισμένος ότι η τιμωρία είναι ανάλογη της βλάβης που προκλήθηκε από τον έφηβο «εμπρηστή». Διέταξε δε την Υπηρεσία Ανηλίκων να ετοιμάσει χρονοδιάγραμμα πληρωμών, αφήνοντας όμως ένα παραθυράκι επιείκειας για τον νεαρό.
Το δικαστήριο, είπε, μπορεί να αποφασίσει το σβήσιμο όλου ή μέρους του συνολικού ποσού μετά από 10 χρόνια, αν τηρηθούν κάποιοι όροι από πλευράς του εφήβου, όπως π.χ. το να μη ξαναμπλέξει σε φασαρίες, και κυρίως το να πληρώνει στην ώρα τους τις δόσεις του προστίμου, όσες και όσο μπορεί. Αν γίνει αυτό, τότε ένας άλλος δικαστής θα επανεξετάσει την υπόθεση και θα αποφασίσει εκ νέου αν θα συνεχιστούν οι πληρωμές μέχρι τέλους ή όχι.
Πέραν βέβαια της χρηματικής ποινής ο δικαστής επέβαλλε στον νεαρό και ποινή 2.000 ωρών κοινωνικής εργασίας, δηλώνοντας πως θα τον έκλεινε ευχαρίστως στη φυλακή αν δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο.
Αυτά…

S.A.

1 σχόλιο:

  1. Όχι παίζουμε!Στην Αμερική γίνονται λάθη αλλά σε γενικές γραμμές η δημοκρατία λειτουργεί άψογα.Στην Ελλάδα έχουμε όλη την νομοθεσία του Σόλωνα αλλά δεν εφαρμόζεται ούτε ένας νόμος,η δημοκρατία μας είναι άρρωστη στην εντατική και δεν υπάρχει φάρμακο να την θεραπεύσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή