20.9.18

Ελλάδα, πόσο λάθος είσαι;


- Αν είσαι αστυνομικός σε βάζει σε μια γυάλινη σκοπιά έξω από μια πρεσβεία και σε αφήνει εκτεθειμένο σε κάθε κωλοπαιδαρά απροσάρμοστο, αλλά με εντολές να μην υπερασπίσεις τον εαυτό σου αν απειληθείς από συμμορίες με πολιτικό φερετζέ.





- Αν είσαι ναρκέμπορας σου δίνει προστατευμένη περιοχή που να απαγορεύεται η διέλευση αστυνομικών, στο όνομα κάποιου πανεπιστημιακού ασύλου (που αναφέρεται σε γεγονότα 5 δεκαετίες πίσω) ώστε να μπορείς να πουλάς ελεύθερα την πρέζα χωρίς να ανησυχείς ότι θα συλληφθείς…





- Αν είσαι φοιτητής σου επιβάλλει να ζεις σε ένα χαώδες περιβάλλον, όπου οι βανδαλισμοί των εγκαταστάσεων και οι ξυλοδαρμοί καθηγητών και άλλων φοιτητών από οργανωμένες αριστερές νεολαίες είναι η νόρμα, όπου το πανεπιστημιακό ίδρυμα συμπληρώνεται με κλέφτες, ναρκέμπορους, λαθρέμπορους και ναρκομανείς.
- Αν έχεις μαγαζάκι σε κυνηγάει με τεκμαρτούς φόρους, τέλος επιτηδεύματος βγάλεις δε βγάλεις, υπερφόρους, υπερεισφορές, ελέγχους από κλιμάκια οικονομικών δολοφόνων με δικαίωμα να σε σκοτώσουν οικονομικά αν δεν τους αρέσει κάτι στον τόνο της φωνής σου.
- Αν είσαι αδικημένος πρέπει να περιμένεις δέκα χρόνια μπας και βρεις το δίκιο σου πριν παραγραφεί η βλαπτική πράξη εναντίον σου.
- Αν όμως είσαι φίλος ή ξάδερφος ή ό,τι άλλο, θα πάρεις υπουργείο ή θέση στρατηγικού συμβούλου, αν και αγράμματος, ή στη χειρότερη θα πάρεις άδεια να αγοράζεις κόκκινα δάνεια από τράπεζες για 3 ευρωλεπτά στο ευρώ, και να εισπράττεις όσα πιο πολλά μπορείς.
Ελλάδα, πόσο λάθος είσαι;

Άγης Βερούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου