27.9.18

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη…


Ποιος ισχυρίστηκε ότι οι εβδομηντάρηδες ξόφλησαν και ετοιμάζονται ήδη για το μεγάλο ταξίδι στο επέκεινα; 
Γιατί εγώ διάβασα ότι έρευνα του ιατρικού Κολλεγίου Albert Einstein έδειξε ότι το προσδόκιμο όριο της ζωής των ανθρώπων θα φτάσει πολύ σύντομα μέχρι τα 115 χρόνια!





Κάποια Τζιν Κάλμες από τις ΗΠΑ πέθανε το 1997 σε ηλικία 123 ετών αποδεδειγμένα. 
Άλλωστε, κατά τους ειδικούς από το 1980 μέχρι το 2015 ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει κερδίσει ακόμα μία δεκαετία.
Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην μείωση των θανάτων από λοιμώδη νοσήματα και καρδιοαγγειακά προβλήματα –και τούτο, βέβαια, χάρη στα φάρμακα και την έγκαιρη πρόληψη…



Οι υπερήλικες όμως είναι και πολύ παραγωγικοί. Ο Ανατόλ Φρανς, για παράδειγμα, έγραψε το αριστούργημά του Οι Θεοί Διψούν σε ηλικία 66 ετών. Ο Τζιουζέπε Βέρντι συνέθεσε τον Οθέλλο στα 74 και τον Φάλσταφ στα 80 του. 
Ο Λέοπολντ φον Ράνκε ξεκίνησε την συγγραφή της Παγκόσμιας Ιστορίας του σε ηλικία 80 ετών, για να την ολοκληρώσει λίγο πριν τον θάνατό του στα 91 του. Και εγώ, τώρα, στα 82 μου, προτίθεμαι να αρχίσω να γράφω –και να το ολοκληρώσω– το magnum opus μου…
Να μνημονεύσω επίσης ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε το θεόπνευστο έργο του, την Αποκάλυψη, όταν ήταν ήδη 110 ετών.
Στο Ίντερνετ είδα επίσης ότι κάποιος Ιάπωνας ονόματι Shigechito Izumi πέθανε στα 120, ένας Ρώσος βοσκός, ο Shirabi Muslimor στα 168 και μία Γαλλίδα, η Jeanne Calmeth στα 122, κ.α. 
Πάντως, απ’ όσα γνωρίζω, το ρεκόρ κατέχει ακόμα ο γνωστός μας Μαθουσάλας, γυιος του Ενώχ και παππούς του Νώε, που πέθανε σε ηλικία 969 ετών, αλλά και ο Νώε, που εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο στα 950 του.
Κατόπιν όλων αυτών γιατί να μην ελπίζω και εγώ, μαζί με άλλους πολλούς, κύριε Τσίπρα μου, ότι θα πιάσω τα 100; Με 940 ευρώ τον μήνα σύνταξη και πάνω από 50 χρόνια εργασίας όλα είναι πιθανά, δυνατά και ενδεχόμενα…
«Κεφάλα» νεκροθάφτη, δεν λέω ότι δεν θα πεθάνουμε ποτέ, αλλά αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς και όχι ο κ. Πρωθυπουργός. Αμήν.

Γιώργος Α. Κουρμούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου