4.10.18

Είπε αλήθειες και τον έδιωξαν…


Αποπέμφθηκε ο διευθυντής της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ανδρέας Ηλιόπουλος, με αφορμή δηλώσεις του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όπου μεταξύ άλλων ζητούσε την επέμβαση Εισαγγελέα  σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.





«Είναι η ώρα να παρέμβουν οι Εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν, αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος στη συνέντευξή του…



Οπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας στο ΑΠΕ «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».
Χαρακτήρισε επίσης «ψευδή» τα όσα αναφέρει στη συνέντευξή του.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες είχε διαρρεύσει στον Τύπο έγγραφο του κ. Ηλιόπουλου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο οποίο επεσήμανε ότι πρέπει στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών να παραμένει μόνο ο αριθμός των ατόμων που αντιστοιχεί στη χωρητικότητά τους.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βίτσα έχει ως εξής:
«Την περασμένη Τρίτη το πρωί και ώρα 10:00 κάλεσα τον κ. Ηλιόπουλο, διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και του ανακοίνωσα ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η συνεργασία του με το υπουργείο, λόγω πολλαπλών αδυναμιών ανταπόκρισης στα καθήκοντά του. Του ζήτησα να μου απαντήσει το πρωί της Παρασκευής εάν θα παραιτηθεί ή θα πρέπει να ακολουθήσω τη διαδικασία για την παύση του. Μου είπε ότι θα έχω την τελική του απάντηση για το τρόπο αποχώρησής του την Παρασκευή το πρωί. Την επιλογή αυτή τού την έδωσα, σεβόμενος την ιστορία του και το προηγούμενο στρατιωτικό του αξίωμα. Με όσα αναληθή αναφέρει στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, θεωρώ ότι έχω την απάντησή του και φυσικά θα κινηθούν οι δέουσες νομικές διαδικασίες εναντίον του για όσα ψευδώς αναφέρει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου