30.12.18

Κερδάμε και στο μετρό…


Χθες η ερωτική συμπρωτεύουσα έβαλε και πάλι τα γιορτινά της.
Όχι επειδή διανύουμε εορταστική περίοδο… αλλά επειδή την επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά το γελαστό παιδί.
Φέρνοντας μαζί του και τη γνωστή κουστωδία των έμμισθων κλακαδόρων, αλλά και όλα τα συμπαρομαρτούντα, όπως π.χ. κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ, μετακλητούς χειροκροτητές, κλπ.

 
Ο  άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να μην περνούν

Το αποτέλεσμα ήταν να νεκρωθεί και πάλι το κέντρο της πόλης, στέλνοντας τους απεγνωσμένους καταστηματάρχες στα πλησιέστερα φαρμακεία για αγορά αντικαταθλιπτικών…



Ο Αλέξης ήταν να κάνει αυτό που ήρθε να  κάνει στις 2 μμ αλλά η αστυνομία είχε αποκλείσει το κέντρο από τις 11 το πρωί. Μη τυχόν και βρεθεί κανένας ανισόρροπος (σαμαροφύλακας) και χαλάσει την φιέστα.
Μπορεί όμως το κέντρο να ερήμωσε, αλλά άξιζε τον κόπο.
Κι αυτό επειδή όλα έγιναν για να εγκαινιαστεί επιτέλους το περίφημο μετρό της πόλης, αυτό που ξεκίνησε το μακρινό 2004, και που θα έπρεπε να είναι σε πλήρη λειτουργία το 2012.
Κάτι που ποτέ δεν έγινε, αφού μας κυβερνούσαν άχρηστοι απατεώνες.
Ευτυχώς όμως ήρθε στα πράγματα ο Σύριζας, και εκτός από την φαστ τρακ ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, προχώρησε με στοχευμένες κινήσεις (βλ. ενέργειες Νοτοπούλου) στην ολοκλήρωση, έστω και εν μέρει, του πολύπαθου μετρό.
Έτσι χθες είδαμε τον γεμάτο περηφάνια Αλέξη να κόβει κορδέλες στην στάση «Συντριβάνι», και να επιθεωρεί ντυμένος συμβολικά με κίτρινο γιλέκο αυτό το σύγχρονο επίτευγμα που χάρη στη κυβέρνησή του απέκτησε σάρκα και οστά.
Το γεγονός ότι το μετρό θα λειτουργήσει (αν ποτέ λειτουργήσει) το 2022 δεν έχει καμία σημασία για τους συριζαίους.
Το θέμα είναι να μάθει ο κόσμος ότι γίνονται έργα. Έστω και virtual.
Και να βλέπει τον Αλέξη (ως άλλο Παττακό) συνεχώς με ένα ψαλίδι κι ένα μυστρί στο χέρι.
Μάλιστα, όπως μαθαίνω, ο Αλέξης είχε σκοπό να προγραμματίσει και άλλες τελετές εγκαινίων, στους νέους σταθμούς διοδίων που ξεφυτρώνουν παντού, αλλά μιας και οι «κακοί κσαίνοι τοκογλύφοι» της ΕΕ απαγόρευσαν προσωρινά τις αυξήσεις των διοδίων, αυτό το σχέδιο αναβλήθηκε για μερικούς μήνες, έως ότου ωριμάσουν οι συνθήκες.
Πάντως αυτά που είδαμε χθες ήταν όντως εντυπωσιακά.
Κυλιόμενες σκάλες, υπερσύγχρονα εκδοτήρια εισιτηρίων, σιδηροδρομικές γραμμές, κλπ.
Το μόνο που δεν είδαμε ήταν κάποιον συρμό ή έστω ένα βαγόνι…
Χώρια που δεν είδαμε και κανέναν Μπάνο να το παίζει σταθμάρχης ντυμένος ως τέτοιος.
Και χώρια που κάποιοι κακότροποι παρατήρησαν ότι οι κυλιόμενες δεν κυλούσαν, και ότι τα εκδοτήρια ήταν … ζωγραφιστά πάνω σε μουσαμάδες που είχαν κρεμαστεί παντού για να κρύβουν τα ακατέργαστα μπετά.
Αηδίες… το μετρό προώρισται να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει. Θέλουν δεν θέλουν οι εχθροί του λαού.
Άσχετα αν όπως λέω εγώ ο ποταπός, τα εγκαίνια του (όταν και αν ποτέ λειτουργήσει) θα τα κάνει ως πρωθυπουργός κάποιο από τα δίδυμα Καραμανλή… ολοκληρώνοντας έτσι και το όραμα του Κούβελα με την περιβόητη τρύπα του.
Όσο για εκείνους που στάζουν χωλή με το χθεσινό σόου, που τους θύμισε, λένε, την ιστορία με το ψεύτικο χωριό Ποτέμκιν, να τους θυμίσω εγώ το σόου που έστησε ο Νίκος Παππάς με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι.
Τότε που χρησιμοποίησε εικόνες screenshots από το google earth, λέγοντας πως πρόκειται για δορυφορικές λήψεις του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, για να μας πείσει ότι όλα ήταν αποτέλεσμα εμπρηστών. Κάτι που τελικά αναίρεσε η ίδια η κυβέρνηση, αλλά η απάτη έπιασε. Πάρα πολλοί συμπατριώτες μας μάσησαν και πιστεύουν ότι όντως κερδάμε και στο διάστημα.
Όπως μάσησαν και χθες και έψαχναν εκδοτήριο για να κόψουν εισιτήριο, άλλος για Τούμπα, και άλλος για Καλαμαριά.
Όπως μάλλον μάσησε κι ο Αλέξης χθες, όταν κάποιοι θα του είπαν ότι το τρένο έρχεται, κι αυτός κοιτούσε με αγωνία στο βάθος του τούνελ να το δει να καταφθάνει… μέχρι που τον προσγείωσε η Νοτοπούλου εξηγώντας του ότι αν έρθει θα έρθει σε 20 λεπτά και τρία χρόνια… με τον Αλέξη να της προτείνει να πάνε για έναν … καφέ στα όρθια, μιας και έχουν ακόμη χρόνο.
Αυτά ζούμε στην πολύπαθη  ερωτική συμπρωτεύουσα, που παρεμπιπτόντως έδωσε 35% στην Πρώτη Φορά Αριστερά τον Σεπτέμβριο του ’15… τότε που ο κοΖμάκης έλιωνε στις ουρές των ΑΤΜ για να πάρει 60 ευρώ λόγω κάπιταλ κοντρόλς βρίζοντας τους σαμαροβενιζέλους που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, και χρειάστηκε να μας σώσει με το ζόρι ο Αλέξης με τον Μπαρουφάκη.

Strange Attractor

ΥΓ- Εκτός από το χθεσινό φιάσκο, έβλεπα και ουρές στις εφορίες από εκατοντάδες μελανιασμένους, που οι μισοί εξ αυτών σίγουρα ψήφισαν τον Αλέξη για να … καταργήσει τους φόρους! Χα χα χα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου