14.1.19

Έχει μπέσα τελικά ο Μπάνος…χικ…


Τελικά τσάμπα τον κατηγορούσαμε τόσα χρόνια για κωλοτούμπα, αριβίστα, καραγκιόζη, και αφερέγγυο.
Όπως αποδείχθηκε ο Μπάνος έχει μπέσα. Είναι μπεσαλής!
Το ‘πε και το ‘κανε.
Παράτησε την υπουργική καρέκλα για μια … ιδέα. Όχι σαν τον άλλο, τον όψιμο άφθαρτο αριστερό Τέρενς, που δεν την παρατάει με τίποτα…
Μιλάμε για θυσία, όχι αστεία.

 
Tοτε που μας ψεκάζανε οι Μασόνοι αφού...


Ξέρετε τι θα πει να επιστρέψει ο Μπάνος στο ταπεινό ΙΧ του μετά από 4 χρόνια καβάλα στα στρατιωτικά ελικόπτερα και τις φρεγάτες;
Ξέρετε τι θα πει να είναι ένας ακόμη απλός βολευτής, σαν τον Πόρτα Πόρτα ένα πράγμα, ή σαν τη Βαγενά, αντί να στέκονται μπροστά του κλαρίνο οι στρατηγοί κι οι ναύαρχοι;
Αυτός, που τα ‘βαλε στα ίσα με τον Τούρκο;
Ο σταυραετός του γένους;



Βέβαια τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, αφού, όπως πληροφορούμαι ειδικό κλιμάκιο μαραγκών και πρωκτολόγων παλεύει από χθες να τον αποκολλήσει από τη καρέκλα… αλλά μάταια.
Μάλλον θα την πάρει μαζί του για ενθύμιο, για να θυμάται τις μέρες που ντυμένος ΟΥΚας πολεμούσε (στα λόγια) την τουρκιά… πετώντας (στα κρυφά) στεφάνια πάνω από τα Ίμια (πάντα σε χαμηλό ύψος μη τυχόν και τον πάρουν χαμπάρι τα τούρκικα ραντάρ) ή περπατώντας πάνω σε παλέτες ντυμένες με κόκκινο χαλί, περικυκλωμένος από ένστολους παρατρεχάμενους, και μετά πήγαινε για πατσά…
Τώρα το πολιτικό μέλλον του είναι αβέβαιο.
Ξεδοντιασμένος και ντεμέκ αρχηγός κόμματος κουρελού, οι μισοί βουλευτές του οποίου τον έχουν γραμμένο κανονικά, ενώ όπως όλα δείχνουν ούτε τις εκατοντάδες (μπορεί και χιλιάδες) μετακλητούς που βόλεψε, δεν μπορεί να ελέγξει, καθώς αρνούνται και αυτοί να παραιτηθούν από τις αργομισθίες τους.
Τον λυπάμαι… θα καταλήξει κι αυτός σαν τον κυρ Φώτη, από δήμαρχος κλητήρας.
Βέβαια ο κυρ Φώτης είχε κάνει το απονενοημένο διάβημα για χάρη των… μοντέρ βάρδιας της ΕΡΤ, ενώ ο Μπάνος για την Μακεδονία μας. Υπάρχει διαφορά.
Όπως και να ‘χει όμως, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.  

Θα τρέχει ο Μπάνος από δω κι από κει, ντυμένος Μακεδονομάχος, μπας και πάρει κανένα ψηφαλάκι, ενώ δεν αποκλείεται να συνεργαστεί κι αυτός με το Κόμμα Κυνηγών (όπως έκανε ο κυρ Φώτης), ή ακόμη και με την «Ρεύση Αηδίας» της ζουρλής,  μήπως και ξαναδεί βουλή.
Μπορεί να τα ξαναβρεί και με την Ραχήλ… ποιος ξέρει; Τα μεγάλα αγωνιστικά πνεύματα πάντα συναντώνται!  
Θα έχει όμως να λέει, πως 4 χρόνια πάλευε από μέσα με τα θηρία του παλιού σάπιου συστήματος… αυτός ο άφθαρτος πατριώτης, που δεν δίστασε να συνεργαστεί με τους προαιώνιους εχθρούς του, τους γιαλαντζί κομμουνιστές, προκειμένου να φέρει την προκοπή στον τόπο.
Μόνο που αντί για την προκοπή έφερε το μπάχαλο, σε αγαστή συνεργασία με τον Αλέξη και την τρελοπαρέα του, ο οποίος Αλέξης τον έστυψε σαν λεμόνι, και στο τέλος του έδειξε την πόρτα.
Ένας ακόμη χρήσιμος ηλίθιος δηλαδή…
Εξάλλου η χώρα παράγει πιο πολλούς χρήσιμους και πρόθυμους ηλίθιους απ’ όσους μπορεί να αφομοιώσει ο Σύριζα, ή να υπουργοποιήσει ο Αλέξης.
Μάλιστα λέγεται πως στις επόμενες εκλογές, οψέποτε διεξαχθούν, ο Σύριζας θα κατεβάσει τριπλό ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μπας και μπορέσει να τους βολέψει όλους εκείνους που για χάρη της καρέκλας πουλάνε και τη μάνα τους, πόσο δε μάλλον την Μακεδονία.
Και έτσι με αυτά και με αυτά έμεινε ο Πάνος μόνος… μονόπανος που έλεγε κι ο Χάρι Κλιν, πουλημένος τόσο από τα πρόσκαιρα συντρόφια, του όσο κι από τους πατριώτες ιδεολόγους συμπαραστάτες του στο κόμμα.
Οι οποίοι τώρα κάνουν πως δεν τον ξέρουν, άλλοι περιοδεύοντας στην Κίνα, κι άλλοι δηλώνοντας την στήριξή τους στην κυβέρνηση από το μακρινό Περού.
Έμεινε δηλαδή μόνος με τον άδολο Κατσίκη, να βράζει στο ζουμί του, πολεμώντας στα χαρακώματα  τον Κόκκαλη (ποιον;) και την Κουντουρά, που τους έκανε ανθρώπους, κι εκείνοι τον πούλησαν για μια υπουργική μερσεντές, για έναν μισθό…




Εκεί καταντήσαμε. Όχι μόνο ο Μπάνος.
Μια χώρα σε πλήρη κρίση, να κρέμεται από τα στρινγκ της Κουντουρά, κι από το τσουλούφι του … Παπαχριστόπουλου.
Με τον άλλοτε μπιστικό του Μπάνου, τον Τέρενς Σπένσερ Κουίκ, να συναγελάζεται και να χαριεντίζεται με τους πρώην πασόκους και νυν συριζαίους, τους οποίους κατακεραύνωνε κάποτε με το μαρκούτσι στο χέρι, όντας φανατικός δεξιός και μάλιστα μητσοτακικός. Χα χα χα…
Τα ύστερα του κόσμου δηλαδή.
Ένα κόμμα του 3.2%, που μεταφράζεται σε περίπου 270.000 χιλιάδες σαλεμένους ψηφοφόρους, και που σήμερα βολοδέρνει δημοσκοπικά στο 1%, με περισσότερους διορισμένους μετακλητούς απ’ όσους εν δυνάμει ψηφοφόρους του, καθορίζει τις τύχες της περήφανης Ελλάδας!
Με πρωταγωνιστές κάποιους μόνιμους πανελίστες του Ζούγκλα, οι οποίοι υποθηκεύουν τη χώρα… για τον βουλευτικό μισθό, για τα προνόμια,  και για τις… ατέλειες.
Κρίμα λοιπόν για τον Μπάνο, αυτόν τον γνήσιο Αιλυναρά, με κεφαλαίο το Α, που πάλεψε μέχρι εσχάτων αλλά έχασε… προδομένος από τους μέχρι πρότινος συνοδοιπόρους του, που αποδείχθηκαν ανθρωπάκια.
Του εύχομαι να μεγαλουργήσει εκ νέου… από άλλο μετερίζι.
Αρκεί να μην αηδιάσει και παρατήσει την πολιτική. Οι νέες γενιές χρειάζονται στιβαρή καθοδήγηση… χρειάζονται τον Μπάνο.
Εκτός βέβαια κι αν όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν, και έχουν δίκιο οι διάφοροι κακοπροαίρετοι (κυρίως κάτι αμετανόητοι σαμαροφύλακες) που μιλάνε για μια παραίτηση σικέ, για ένα προσυνεννοημένο σόου, για μια ανίερη συνωμοσία, με τον Μπάνο να κάνει εκ του ασφαλούς το λιοντάρι, έχοντας ήδη καπαρώσει μια θέση Επικρατείας στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα, ή αν όχι… έτοιμο να πολιτευτεί με τον … Ζάεφ.
Ποιος ξέρει; Θα δείξει.
Προς το παρόν προέχει η ψήφος (ή ο ψόφος) εμπιστοσύνης προς την λαοπρόβλητη κυβέρνηση… εκεί θα μετρηθούν οι Γούσηδες και οι τυχάρπαστοι. Οι οποίοι πάντα ευδοκιμούν στη μπανανία μας. Εξ υπ’ ανέκαθεν, που λένε κι οι γραμματιζούμενοι.
Εξάλλου τι είναι η Ελλάδα; Μια ανοιχτή κερκόπορτα… να τα λέμε όλα.

Strange Attractor

ΥΓ- Ένστολο υπουργό είχαμε να δούμε από το 1967… μιλάμε για πολλή δημοκρατία. Λέτε να εξαντλήσουν τελικά την επταετία οι συριζαίοι;

1 σχόλιο: