25.2.19

Το πολύ το κάπα-κάπα… (ξανά)


Είδα προχθές μιαν μαγνητοσκοπημένη συζήτηση του Νίκου Παπά με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (από ομιλία του σε κάποια τοπική, υποθέτω), όπου τον ρωτάνε για τη δημοσκοπική «άνοδο» ή έστω «αντοχή» της Χρυσής Αυγής.
Η απάντησή του έχει ενδιαφέρον. Κι αξίζει να την σχολιάσουμε.
Υποστηρίζει, λοιπόν ότι για την «άνοδο» του νεοναζιστικού μορφώματος ευθύνονται τα… άλλα κόμματα – κυρίως η ΝΔ που «υιοθετούν» λέει την επιχειρηματολογία της!
Κι εδώ αναφέρεται στη ΝΔ - και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και στο Σαμαρά - ενώ υπονοεί και τη Φώφη και το ΚΙΝΑΛ ακόμα!





Τι μας λέει, δηλαδή; Ότι από τη στιγμή που όλοι αυτοί αρνήθηκαν την άθλια Συμφωνία των Πρεσπών, έδωσαν «χώρο» και «νομιμοποίηση» στη ΧΑ να αναπτύξει τα «υπέρ-εθνικιστικά» επιχειρήματά της και να κερδίσει έδαφος!
Προσέξτε πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η λογική…




* Πρώτον: δεν είναι αλήθεια ότι η ΧΑ «κερδίζει έδαφος»!
Τα στοιχεία δείχνουν ότι – σε αντίθεση με ό,τι φοβούνται ή περιμένουν κάποιοι εδώ και χρόνια - σε αριθμό ψήφων η ΧΑ συνεχώς υποχωρεί!
Αν εξαιρέσουμε τις ευρωεκλογές του 2014, όπου – μόνον τότε - η ΧΑ ανέβασε τις ψήφους της (όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ με ΟΛΑ τα μικρά κόμματα στις «χαλαρές» Ευρωεκλογές), αντίθετα σε όλες τις εθνικές κάλπες η ΧΑ υποχωρεί σταθερά μέχρι τώρα:
Σε συνολικό αριθμό ψήφων πάντα:
·       -- Το Μάϊο του 2012, η ΧΑ πήρε: 441 χιλιάδες ψήφους,
·       -- Τον Ιούνιο του 2012 πήρε: 426 χιλιάδες ψήφους,
·       -- Τον Ιανουάριο του 2015 πήρε: 388 χιλιάδες ψήφους,
·       -- Και τον Σεπτέμβριο του 215 πήρε: 380 χιλιάδες ψήφους.
Αυτό δεν λέγεται «άνοδος». Λέγεται σταθερή πτώση
(Τα ποσοστά της το ίδιο διάστημα κυμάνθηκαν μεταξύ 6 - 7% περίπου. Με το υψηλότερα ποσοστό - 6,99% - να το παίρνει την τελευταία φορά, όταν, όμως πήρε τις λιγότερες ψήφους! - λόγω μεγάλης μείωσης τότε του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων…)
* Δεύτερον: αν κοιτάξουμε (πέρα από τα ως τώρα εκλογικά αποτελέσματα) τις τωρινές δημοσκοπήσεις, όλες δίνουν στη ΧΑ από 7 μέχρι 9% μάξιμουμ. Δηλαδή (με 6 εκατομμύρια εκλογικό σώμα) αριθμό ψηφοφόρων της τάξης των 420 χιλιάδων μέχρι 540 χιλιάδων το πολύ (όσο πήρε στις ευρωεκλογές του 2014).
Τι σημαίνει αυτό; Ότι πηγαίνει να ξαναπιάσει τον αριθμό ψηφοφόρων του 2012 - ή το πολύ να πιάσει το μέγιστο που πήρε στις ευρωεκλογές του 2014.
Δηλαδή έχει περιχαρακωθεί, ήδη από το 2014, και δεν μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της. Αυτό δεν λέγεται «άνοδος»! Ευτυχώς, εδώ που τα λέμε.
* Τρίτον: το επιχείρημα ότι η ΝΔ τάχα «φταίει» που «ανεβαίνει» η ΧΑ, γιατί δήθεν «υιοθετεί» τα επιχειρήματά της, εκτός ότι είναι παιδαριώδες, δείχνει και μια παλιά νοσηρότητα της Αριστεράς. Που μοιάζει αθεράπευτη.
Πάντα η Αριστερά, ταύτιζε κάθε αντίπαλό της με την… άκρα Δεξιά!
·       -- Όποιος έλεγε πριν το 1989, ότι στη Σοβιετική Ένωση υπήρχε ένα τυραννικό καθεστώς, ήταν «πράκτορας της CIΑ»!
·       -- Όποιος κατήγγειλε τότε τα Γκούλανγκ, δηλαδή τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Σταλινική Ρωσία, ήταν επίσης «ακροδεξιός» και «μίσθαρνο όργανο» της CIA.
·       -- Όποιος κατήγγειλε τις στρατιωτικές εισβολές των Σοβιετικών, στην Ουγγαρία το 1956 ή στην Τσεχοσλοβακία το 1968, ήταν «πράκτορας» της CIA.
·       -- Όποιος κατήγγειλε τα ψυχιατρεία της Σοβιετικής Ένωσης όπου έκλειναν τους διαφωνούντες και τους έκαναν «θεραπείες» με ψυχοφάρμακα ή ηλεκτροσόκ (για το… «καλό» τους, πάντα), ήταν «πράκτορας» της CIA.
·       -- Όποιος κατήγγειλε το φοβερό έγκλημα των σταλινικών στο Κατύν το Μάϊο του 1940 (όπου εξολόθρεψαν 22 χιλιάδες Πολωνούς κρατούμενους), ήταν… «κρυπτοναζί» και – ασφαλώς – «πράκτορας» της CIA.
Παλιά αρρώστια λοιπόν της Αριστεράς: Αν λένε κάτι οι εχθροί των Κομμουνιστών, τότε όποιοι το επαναλαμβάνουν είναι… «ακροδεξιοί» ή «πράκτορες» ή και τα δύο!
Φυσικά όλα τα παραπάνω αποδείχθηκαν αληθινά πέρα για πέρα!
·       -Τα παραδέχθηκε και η ίδια η επίσημη Ρωσία μετά την κατάρρευση του Κομμουνισμού.
·       -Τα κατήγγειλαν, ήδη από τότε, και αρκετοί αριστεροί - και αρκετοί ευρωκομμουνιστές ακόμα.
Αλλά για την «επίσημη» αριστερά, όλα αυτά ήταν «ψέματα» ή «επιχειρήματα των ακροδεξιών, των ναζί και αργότερα της CIA».
Πράγματι, τα έλεγε και η CIA τότε…
Πράγματι, τη σφαγή στο Κατύν την αποκάλυψαν πρώτοι οι ίδιοι οι Ναζί όταν προήλαυναν μέσα στο ρωσικό έδαφος, ενάμιση χρόνο αργότερα (το φθινόπωρο του 1941). Καθένας έβγαζε τα άπλυτα του εχθρού του στη φόρα.
Αλλά όλα αυτά ήταν αλήθεια!
·       --Και οι αριστεροί ήλθαν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όταν η ίδια η μετακομμουνιστική Ρωσία παραδέχθηκε το έγκλημα του σταλινικού καθεστώτος στο Κατύν, ενώ οι εδώ αθεράπευτοι οπαδοί του Σταλινισμού εξακολουθούν να το αμφισβητούν!
·       --Όπως το ίδιο το Σοβιετικό καθεστώς – επί Χρουτσώφ – είχε παραδεχθεί τα εγκλήματα του Στάλιν, αλλά για τους εδώ κομμουνιστές, όλα αυτά ήταν απλώς προπαγάνδα της CIA.
Και «βούτυρο στο ψωμί» των… «Γιωργαλάδων» και των «ακροδεξιών».
Είναι παλιά λοιπόν, η αρρώστια αυτή της Αριστεράς: Όποιος καταδικάζει τα ασυγχώρητα σφάλματά της, δήθεν «παίζει το παιγνίδι των ακροδεξιών» γενικά – και της ΧΑ πιο συγκεκριμένα σήμερα.
*Τέταρτον: Ποιο είναι άραγε, το «επιχείρημα» της ΧΑ που υιοθετούν στη ΝΔ;
·       --Μήπως το ότι «η Μακεδονία είναι Ελληνική»; Μα το διακήρυξε ο ίδιος ο Κωνσταντινος Καραμανλής το 1992! Μήπως ήταν… «χρυσαυγίτης» και ο Καραμανλής;
·       --Μήπως είναι «επιχείρημα της ΧΑ», το ότι «το όνομα της Μακεδονίας είναι όχημα αλυτρωτισμού με στόχο το μελλοντικό διαμελισμό της Ελλάδας»; Μα το είχε διακηρύξει ο Ανδρέας Παπανδρέου, επίσης το 1992! Μήπως ήταν… «χρυσαυγίτης» και ο Ανδρέας Παπανδρέου;
·       --Μήπως είναι «επιχείρημα της ΧΑ» ότι οι ΣΥΡΙΖΑιοι είναι «εθνομηδενιστές»; Μα το διακήρυξε πέρσι ο ίδιος ο Μίκης Θοδωράκης! Μήπως είναι… «χρυσαυγίτης» και ο Μίκης; Και ο Μανώλης Γλέζος αντίστοιχα είπε! «Χρυσαυγίτης» κι αυτός;
Εδώ επιβεβαιώνεται το πανάρχαιο εκείνο: Το πολύ το κάπα-κάπα κάνει το παιδί… Νίκο Παπά!
Όλη η Ελλάδα τους το φωνάζει ότι ξεπούλησαν την Μακεδονία!
Κι αυτοί αποδίδουν το επιχείρημα στη… ΧΑ! Θέλουν να κάνουν όλους τους Έλληνες «χρυσαυγίτες»! Με το στανιό…
Κι έρχεται το BBC και τους το δείχνει τώρα: Ότι άνοιξαν «τον Ασκό του Αιόλου». Και πρωτοστατεί ΣΥΡΙΖΑια «δημοσιογράφος» από την Ελλάδα, στην «αποκάλυψη» ότι η χώρα μας τάχα «καταπιέζει εδώ και χρόνια μακεδονική μειονότητα»!
Αυτά δεν τόλμησε να τα πει το BBC πριν. Μετά τις Πρέσπες άρχισε αυτή η «φάμπρικα». Και δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα…
Αλλά το μόνο που καταλαβαίνει ο κ. Παπάς είναι ότι «όλα αυτά είναι επιχειρήματα της ΧΑ»!(Και δεν του περνάει από το μυαλουδάκι, ότι ο ίδιος έχει προσχωρήσει πλήρως στα επιχειρήματα των Σκοπιανών αλυτρωτιστών! Τα έχει υιοθετήσει και έχει ανοίξει το δρόμο σε πολλά… BBC να ανακινούν «ψευτομειονοτικά» θέματα στην Ελλάδα).
Όντως, το πολύ το Κάπα-Κάπα…
*Πέμπτον: πέρα από την ανοησία και την ιδεολογική τύφλωση, υπάρχει και η ολέθρια – κουτοπόνηρη - υστεροβουλία:
Ο κ. Παπάς πολύ θα ήθελε σήμερα, όλα τα κόμματα να συμφωνούν με την άθλια Συμφωνία των Πρεσπών - και να έμενε μόνη της η ΧΑ, να κραυγάζει αυτά που είπαν κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Οδυσσέας Ελύτης και Μελίνα Μερκούρη.
Ότι η «Μακεδονία είναι Ελληνική» και ότι το «όνομα μας είναι η ψυχή μας».
Να τι ακριβώς επιδίωκε ο Νίκος Παπας: Να τα «κληρονομήσει» όλα αυτά η ΧΑ! Και τότε πραγματικά θα εκτινασσόταν δημοσκοπικά.
Αυτό είχαν στο μυαλό τους εξ αρχής: Να διαλύσουν τη ΝΔ και να δώσουν ώθηση σε κομματίδια της ακροδεξιάς, ώστε οι ίδιοι να ηγεμονεύσουν στον υπόλοιπο χώρο.
Με το Μακεδονικό επιχείρησαν ακριβώς αυτό: Να βάλουν τη «διαχωριστική γραμμή» εκεί που τους βόλευε:
1.       --Από εκεί οι «ακροδεξιοί»-όσοι διαφωνούν με τις Πρέσπες!
2.      --Κι από την άλλη εμείς, που είμαστε «αντίπαλοι των ακροδεξιών» με το ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο…
Δεν τους βγήκε!
Ο κόσμος κατάλαβε ότι οι Πρέσπες ήταν ξεπούλημα της Μακεδονίας. Η ΧΑ δεν μπόρεσε να κερδίσει τίποτε σημαντικό δημοσκοπικά, γιατί δεν αφέθηκε να «μονοπωλεί» τη διαμαρτυρία στο ξεπούλημα της Μακεδονίας!
Από τη στιγμή που και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν τις Πρέσπες, η ΧΑ περιθωριοποιήθηκε ξανά. Και ο Παπάς πολύ «στενοχωρήθηκε» γι’ αυτό…
*Έκτον: άλλωστε η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ποτέ δεν «συνεργάστηκαν» με τη ΧΑ. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε μαζί της σε πολλές περιστάσεις.
·       --Και στο λεγόμενο «Κίνημα των Αγανακτισμένων» όταν συνυπήρχαν μια χαρά τότε η «άνω πλατεία» της ΧΑ με την «κάτω πλατεία» του ΣΥΡΙΖΑ…
·       --Και στην ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου το Δεκέμβριο του 2014. Μαζί τα κάνανε τότε…
·       --Και σε κρίσιμες ψηφοφορίες μετά το Σεπτέμβριο του 2015 (όπως πρόσφατα για το διορισμό της Θάνου...)
Και το πιο σημαντικό απ’ όλα: Επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου παραπέμφθηκε τη ΧΑ ως «εγκληματική οργάνωση».
Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η δίκη αυτή πάγωσε!!! Έκαναν αγωνιώδεις προσπάθειες να τη «βάλουν στο αρχείο». Δεν τα κατάφεραν. Ήταν καλά «δεμένη». Κι έτσι απλώς την «πάγωσαν»…
Η Χρυσή Αυγή τον Σαμαρά μισεί! Όχι τον Τσίπρα…
Ο ΣΥΡΙΖΑ «συνεργάστηκε» με τα ΧΑ μέχρι τώρα, την καλύπτει σήμερα και την «αβαντάρει» όσο μπορεί. Αλλά δεν του βγαίνει…
Όντως, το πολύ το κάπα-κάπα κάνει το παιδί… «μακάκα»!
Μα πολύ μακάκα!

Θανάσης Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου