20.2.19

Η "ολοκούζουλη" τορπίλη βυθίζει τον Τσίπρα…


Ο Παύλος  Πολάκης εξελίσσεται σε "αχίλλειο πτέρνα" της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και απειλεί να στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο απ’ όπου και ξεκίνησε.
Επιπλέον, η  περίπτωση του αρειμάνιου Κρητικού υπουργού καταδεικνύει την τρικυμία και τη σύγχυση που βυσσοδομούν στο κρανίο του πρωθυπουργού, αλλά και την αδυναμία του. 




Όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική από επίπεδο 15μελούς γυμνασίου και πάνω, γνωρίζουν πως την εξουσία, ιδίως σε ένα -έστω και υπό διαμόρφωση διπολικό σύστημα, δεν την δίνει η εκλογική βάση κάθε κόμματος που παραμένει σταθερή, αλλά ένα 10-20% που μετακινείται κυρίως μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων.
Το κόμμα που αναπτύσσει δυναμική εξουσίας εμφανίζει συνήθως υψηλή διείσδυση σ’ αυτή την κατηγορία. Ακόμη και το κόμμα που απομακρύνεται από την εξουσία φροντίζει να κρατήσει διόδους ανοιχτές με αυτή την κατηγορία προκειμένου να λειτουργήσουν όταν γυρίσει ο εκλογικός κύκλος...



Πολιτικά πρόσωπα σαν τον κ. Πολάκη με "λαϊκισμούς" και "τραμπουκισμούς" είναι χρήσιμα προκειμένου να θωπεύουν τα ταπεινά και πρωτόγονα πολιτικά ένστικτα του σκληρού κομματικού πυρήνα.
Όμως λίγο μεγαλύτερη δόση "Πολακισμού" στη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση ενδέχεται να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από τα δυνητικά οφέλη, καθώς απομακρύνει τις εξωτερικές στοιβάδες της πολιτικής επιρροής και διευρύνει τη γραμμή της "υγειονομικής ζώνης" της πολιτικής απομόνωσης.
Περιπτώσεις σαν τον κ. Πολάκη συσπειρώνουν ένα 5 το πολύ 10% φανατικών αλλά προβληματίζουν το υπόλοιπο 10-15%.
Επιπλέον σκάβουν βαθύτερα την τάφρο με το υπόλοιπο 75-80% της κοινωνίας.
Μόνο ένα κόμμα που νιώθει πως απειλείται να χάσει τον σκληρό πυρήνα της επιρροής του, σπρώχνει πρόσωπα σαν τον κ. Πολάκη στο προσκήνιο καθημερινά. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται προς το παρόν στις δημοσκοπήσεις, εκτός ενδεχομένως από τις περιοχές της Μακεδονίας όπου το κυβερνητικό κόμμα φέρεται να εμφανίζει και μονοψήφια ποσοστά.
Γιατί λοιπόν ο κ. Τσίπρας έχει αφήσει το "σκυλί του πολέμου" αδέσποτο και ασύδοτο αφού με τις αντιδράσεις προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και απομακρύνει ακόμη και φίλα προσκείμενους ψηφοφόρους;
Το πιθανότερο είναι πως αδυνατεί να νουθετήσει τον κ. Πολάκη.
Ο κ. Πολάκης είναι ανοιχτό βιβλίο. Συμπεριφέρεται ως συνοικιακός "τραμπούκος" γιατί μόνο αυτό τον τρόπο πολιτικής αντιπαράθεσης και κοινωνικής διάκρισης γνωρίζει.
Αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να τον "μαζέψει" κινδυνεύει να πάρουν και τον ίδιο τα "σκάγια"...
Ο κ. Πολάκης έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την προεκλογική και μετεκλογική στρατηγική του κ. Τσίπρα η οποία με δύο λόγια συνίσταται στη διεύρυνση και ηγεμονία στην Κεντροαριστερά.
Παλαιότερα είχε δηλώσει πως το να διατηρεί ένας δήμος διπλά βιβλία είναι κάτι φυσιολογικό και πως και ο ίδιος το έχει κάνει... Κανείς εισαγγελέας δεν συγκινήθηκε...
Πριν λίγους μήνες βγήκε σε μια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και δημόσια δήλωσε πως αν δεν πάνε κάποιοι από τους πολιτικούς αντιπάλους φυλακή, εκλογές δεν κερδίζονται...
Με τη δήλωση αυτή ακύρωσε στα μάτια της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης το σχέδιο της κυβέρνησης - δικαιοσύνης να πάμε σε εκλογές με στελέχη της αντιπολίτευσης να μπαινοβγαίνουν στα γραφεία της εισαγγελίας...
Όταν αποκαλύφθηκε το ύποπτο δάνειο των 100 χιλ. από την  κρατική τράπεζα που χρησιμεύει  για τις ανάγκες της κομματοκρατίας,  αποκάλυψε στοιχεία που τον καθιστούν ύποπτο για φοροδιαφυγή.
Στη συνέχεια φαίνεται να κατέγραψε συνομιλία στην οποία επιχειρούσε να εκβιάσει τον Κεντρικό Τραπεζίτη της χώρας, να ελέγξει και άλλες περιπτώσεις αντιπάλων του όπως ασκεί έλεγχο στον ίδιο. Τη συνομιλία τη δημοσίευσε σε φίλα προς την κυβέρνηση μέσο ενημέρωσης. Μόνο που η καταγραφή συνομιλίας χωρίς συγκατάθεση αποτελεί αδίκημα και τιμωρείται με χρόνια φυλάκιση.
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια ιδιαίτερη περίπτωση μιας ναρκισσιστικής προσωπικότητας με εμφανή παθολογικά αυτοκαταστροφικά χαρακτηριστικά.
Τούτο φαινόταν ευθύς εξ αρχής που θα καταλήξει. Μόνο ο πρωθυπουργός δεν το έβλεπε, όπως δεν είδε και την κατάληξη του  "έρωτα" με τον Βαρουφάκη και την Κωνσταντοπούλου που ήταν ανοιχτά "βιβλία" επίσης.
Αν ο κ. Τσίπρας δεν επιληφθεί άμεσα της κατάστασης άμεσα κινδυνεύει να βρεθεί προ εκπλήξεων. Η τορπίλη "Πολάκης" έχει εκτοξευθεί και κινείται με ταχύτητα προς τον στόχο που δεν είναι άλλος από τα πολιτικά σχέδια του κ. Τσίπρα...

Κώστας Στούπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου