8.3.19

Η κοροϊδία με το Air Maximou…


Kαι ποιος δεν θυμάται το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, τότε που ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία), υπερήφανος που μπόρεσε και σχημάτισε κυβέρνηση (με ποιον όμως; με τον… Καμμένο) έδινε τις πρώτες εντολές στους υπουργούς και βουλευτές του: Να αποποιηθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα (ουδείς υπάκουσε), να ταξιδεύουν στην οικονομική θέση (και οι υπουργοί έπαιρναν τα χλιδάτα Εμπραέρ και Gulfstream ακόμη και για πτήση έως την Καλαμάτα), να απαλλαγούν από τους μετακλητούς υπαλλήλους και συμβούλους (και διόρισαν τόσους όσους καμία άλλη κυβέρνηση) και να πωληθεί το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη για εξοικονόμηση χρημάτων. Ούτε σε αυτό τον άκουσαν. Αλλά γιατί να τον ακούσουν;





Η χλιδή των Εμπραέρ
Εδώ απόλαυσαν τις πτήσεις των κυβερνητικών αεροσκαφών ακόμη και οι σύζυγοι των υπουργών. Αυτό αποκαλύφθηκε σε ερώτηση που έκανε πέρυσι (και δεν απαντήθηκε) ο Γιώργος Αμυράς, όταν ήταν ακόμη στο Ποτάμι. Και ξέρετε γιατί άργησε να απαντηθεί; Επειδή η ερώτηση απευθυνόταν προς τον τότε υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο. Ο κ. Καμμένος παραιτήθηκε, τον αντικατέστησε ο μέχρι πρότινος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης, ο οποίος αποφάσισε να απαντήσει στον κ. Αμυρά. Και αποκάλυψε ότι ο μεν κ. Καμμένος χρησιμοποίησε 67 φορές τα κυβερνητικά αεροσκάφη, 117 φορές ο Πρωθυπουργός, 103 φορές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κάπου 50 φορές ο Νίκος Κοτζιάς. Το συνολικό κόστος των πτήσεων αυτών ανέρχεται περίπου σε 10 εκατ. ευρώ.


 
Τα ταξίδια σε Κούβα, Βραζιλία, Κίνα και Εμιράτα
Ας θυμηθούμε μερικές από τις πτήσεις αυτές. Πέραν του πήγαινε-έλα στις ΗΠΑ του Πρωθυπουργού, να θυμίσω το ταξίδι του στην Κούβα και το ταξίδι στο Πεκίνο. Να θυμίσω επίσης την πτήση με το πολυτελές Gulfstream των Νίκου Παππά και Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ στην ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ, μόνο που δεν παρέστησαν στην ορκωμοσία αυτήν.
Ο κ. Καμμένος μάλιστα έβγαλε εν πτήσει και selfie με την εφημερίδα «Τα Νέα» ανά χείρας πανηγυρίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να εκδοθεί (και έπεσε πανηγυρικά έξω). Να θυμίσω επίσης τα ταξίδια του κ. Καμμένου στη Βραζιλία, στα Εμιράτα κ.τ.λ.
Σημειώνω ακόμη κάποιες εσωτερικές πτήσεις (Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, ακόμη και Καλαμάτα) που έγιναν χωρίς να υπάρχει λόγος πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, καθώς υπάρχουν αεροπλάνα της γραμμής που μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιήσουν οι υπουργοί, ο Πρωθυπουργός, ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ακόμη και οι συχνές πτήσεις των πρωθυπουργικών αεροσκαφών στις Βρυξέλλες θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αφού πετούσαν αεροπλάνα της γραμμής.
Σύζυγοι υπουργών και στα… Χιούι
Η ερώτηση όμως του κ. Αμυρά για το Air Maximou επιβεβαίωσε και κάτι που όλοι γνώριζαν. Οτι τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη τα χρησιμοποιούσαν και οι σύζυγοι υπουργών και Πρωθυπουργού.
Ούτε ο Κώστας Σημίτης, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε καν ο Γιώργος Παπανδρέου τόλμησαν ποτέ να χρησιμοποιήσουν τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη για τις συζύγους τους.
Αλλά εάν ο κ. Αμυράς έκανε και μια ερώτηση πόσες φορές σύζυγοι υπουργών χρησιμοποίησαν στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα Χιούι είτε επειδή συνόδευαν τους συζύγους τους είτε έτσι, για τη… μόστρα, θα είχε ενδιαφέρον. Χρειάζεται όμως τέτοια ερώτηση; Φτάνει να κοιτάξει κανείς τις φωτογραφίες από παλαιότερες στρατιωτικές εκδηλώσεις, ασκήσεις, παρελάσεις κ.τ.λ.
Εξάστερο πρωινό
Αφησα τελευταίο το θέμα του μενού του αεροσκάφους, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από κανένα γκουρμέ εστιατόριο.
Απλώς υπενθυμίζω ότι υπάρχει ένα εξάστερο πρωινό και ένας κατάλογος των ζεστών γευμάτων που περιλαμβάνει 15 πιάτα, παρακαλώ, για να καλύπτουν κάθε γούστο και όρεξη.
Στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα υπάρχει απαραίτητα επιλογή μεταξύ κρέατος και ψαριού, ενώ στο μενού κάθε πτήσης περιλαμβάνονται και πιάτα ζυμαρικών, καθώς και προτεινόμενα γεύματα για χορτοφάγους «ώστε να καλύπτουν τυχόν ιδιαίτερες επιθυμίες και πιθανές αλλεργίες».



Σημ. O- Μέχρι και ασθενοφόρο έχει η πολυμελής αυτοκινητοπομπή του Αλέξη όταν επισκέπτεται  τη Θεσσαλονίκη (πάντα με το ΕΜΠΡΑΕΡ), για μια απόσταση 20 το πολύ χιλιομέτρων και πάντα μέσα στο κέντρο της πόλης!!!!!!!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου