15.4.19

Άξιοι της μοίρας μας… απαξάπαντες!


Πρωί πρωί με τον πρώτο καφέ έβαλα τον ΣΚΑΙ… και τι να δω;
Την Δανάη (την μπουτού), την σύζυγο του Γιάνη, να μας εξηγεί με τα περίεργα ελληνικά της πόσο καλό έκανε στη χώρα ο σύζυγος, πόσο μπροστά ήταν, και πόσο αχάριστοι είναι οι Έλληνες που δεν τον έχουν αγιοποιήσει ακόμη, αλλά και πόσο αγνώμονες είναι οι συριζαίοι (πρώην σύντροφοί του) που δεν ακολούθησαν μέχρι τέλους τις εξειδικευμένες οικονομικές συμβουλές και πρακτικές του!





Αυτές δηλαδή που ήταν έτσι σχεδιασμένες ώστε να μας μετατρέψουν σε Σομαλία σε χρόνο ντε τε.
Και τι ήθελε να μας πει η Δανάη; Ότι είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή με το κόμμα του ψεύτη, και πως αν εκλεγεί… και αυτή θα μας σώσει, όπως θα μας σώσει η Ραλλία του Σύριζα, αλλά και όπως μας έσωσε ο Βουσμάνος της ΝΔ, ή όπως θα μας έσωζε ο Αυτιάς αν τον άφηναν ελεύθερο τα συμφέροντα…



Είπε και άλλα πολλά, αποδεικνύοντας ότι μερικοί μερικοί δεν βάζουν μυαλό με τίποτα.
Όπως π.χ. ότι οι κακοί ξένοι έφεραν τα κάπιταλ κοντρόλς και όχι ο Γιάνης, ο οποίος δεν το περίμενε, όπως δεν το περίμενε ούτε η ίδια (μόνο η Βαλαβάναινα κι ο Μάρδας μάλλον το περίμεναν, αλλιώς δεν εξηγείται) και ότι ποτέ δεν της είπε «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες», και στη συνέχεια της έκανε παράφορο έρωτα, όπως είχε κυκλοφορήσει τότε.
Ένα αστειάκι ήταν, είπε, εν τη ρύμη του λόγου, πάνω στο κέφι (με τα κρασιά και τις τσιπούρες) που ο φαλακρός γκουρού της χρεοκοπίας εκστόμισε «οφ δε ρέκορντ», χαριεντιζόμενος…
Βέβαια ότι και να μας πει η Δανάη, δεν φταίει αυτή.
Κυρίως φταίνε τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας που πίστεψαν στις φανφάρες του αρχιψευταρά, και που τον θεοποίησαν περιμένοντας την οικονομική σωτηρία της χώρας, αποδεικνύοντας όμως απλά το μέγεθος της βλακείας που μας δέρνει ως λαό, εξ ου και τραβάμε διαχρονικά αυτά που  τραβάμε.  

Και δυστυχώς, σήμερα, ο Γιάνης όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά συνεχίζει να θαυμάζεται ως πρωτοπόρος του εναλλακτικού σοσιαλισμού, με τις δικές του «ρουβίτσες» να τον κυνηγάνε για μια σέλφι, ενώ παράλληλα συνεχίζει να πληρώνεται αδρά για ομιλίες και για άρθρα που γράφει στον ξένο τύπο.
Και να ήταν μόνο η Δανάη η αμετανόητη;
Αλλάζω κανάλι, βάζω ΟΡΕΝ, και τσουπ… να ‘σου μπροστά μου η Αυλωνίτου, να ξεδιπλώνει το όραμά της για μια Ελλάδα λεύτερη και πλούσια, που μόνο αν συνεχίσει να την κυβερνά ο Αλέξης θα δει πραγματική προκοπή, διότι ο Κυριάκος είναι «γερμανόδουλος» και μας θέλει γονατισμένους!
Και όλα αυτά, μαζί με διάφορες άλλες ασυναρτησίες, όπως π.χ. ότι τα Εξάρχεια είναι μια ασφαλής και οικογενειακή γειτονιά, με μια δροσιά από νιάτα, και μάλιστα όλα αυτά να τα λέει ανερυθρίαστα, κοιτώντας κατάματα τον φακό!
Μιλάμε για φοβερούς υποκριτές, επιπέδου ΟΣΚΑΡ, ή για πραγματικά διαταραγμένους ψυχοπαθείς που όντως πιστεύουν αυτά που λένε;
Προσωπικά δεν ξέρω τι από τα δυο ισχύει. Ίσως λίγο κι απ’ τα δυο.
Ψυχασθενείς ιδεοληπτικοί με έφεση στο ψέμα, τόσο για λόγους βιοποριστικούς, όσο και για λόγους κάποιας εγγενούς ψυχοπάθειας, και διαφόρων άλλων συμπλεγμάτων.
Εντάξει, ο Μπαρουφάκης είναι κλασική περίπτωση εμμονικού ψεύτη, με έντονα στοιχεία κακοήθους ναρκισσισμού (malignant narcissism), αλλά η Αυλωνίτου;
Αυτήν μάλλον την πείραξε η χρόνια επαφή του κρανίου της με το χλώριο στις πισίνες… που προφανώς επηρέασε εγκεφαλικές συνάψεις και κύτταρα… αλλιώς δεν εξηγείται.
Και πως κλείνει αυτό το ταξίδι μου στην νοσηρή τηλεοπτική ενημέρωση;
Με την Παπακώστα να μας λέει ότι τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτρη της Ελλάδας, τον παντελώς ανισόρροπο Αρβανίτη να μας μιλάει για φασίστες και χρυσαυγίτες που τον αποδοκίμασαν στην Κατερίνη, και με την αποκάλυψη των καναλιών ότι ο επικίνδυνος ένοπλος ληστής που συνελήφθη προχθές στην Καλλιθέα ήταν έξω βάσει των «ευεργετικών» διατάξεων του κατάπτυστου Νόμου Παρασκευόπουλου.
Τι έκπληξη; Πέφτω απ’ τα σύννεφα…
Με τελικό δικό μου συμπέρασμα, ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα στη … Συριζάμπια.
Μια χώρα της οποίας την οικονομία κατέστρεψε ο Μπαρουφάκης, την κοινωνία διέλυσε ο Παρασκευόπουλος, το μέλλον της αποδομεί συστηματικά ο Αλέξης, κι εμείς ασχολούμαστε με τις 120 δόσεις των επαγγελματιών μπαταχτσήδων, με τον αρρενωπό ομορφάντρα Παύλο του Πάουερ οφ Λαβ, με την Σπυριδούλα (τον θηλυκό Χαρδαμπάκη) του Μάστερ Σεφ, και με τον νέο λαμπερό γάμο της … Μπαλατσινού!
Με τον Μεϊμαράκη να πανηγυρίζει που ο Αλέξης είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, και την πρώην σύζυγο του Κούγια (εκείνου με το 1.79 μπόι, όπως συνεχώς τονίζει,  παρακαλώ) να συγχαίρει τον Νίκο Παππά που θα μας κάνει διαστημική δύναμη στέλνοντας ελληνικό διαστημόπλοιο στο φεγγάρι… μπορεί και στη σελήνη.
Σε λίγο θα δούμε και τον Καρανίκα να κυκλοφορεί στο Κολωνάκι με σκάφανδρο… για να διαφημίσει τον ΕΛΔΟ.
Είπα σκάφανδρο… και θυμήθηκα τον συγκαμένο. Που χάθηκε αυτή η ψυχή; Κρύβεται από τον Κοτζιά;
Τι λέει; Τι σκέπτεται; Ακόμη να ανατρέψει τον Σύριζα; Χα χα χα….
Τέτοια ζαγάρια ψηφίζουμε.
Άξιοι της μοίρας μας. Απαξάπαντες.
Καλή εβδομάδα σε όλους.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου