2.4.19

Έχουμε κι εμείς… «προξενητάδες» του ΣΥΡΙΖΑ;


Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές – όποτε κι αν γίνουν πλέον – και η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πλέον ΜΗ αντιστρέψιμη, εμφανίζεται, σιγά-σιγά, μια νέα «μόδα»: Η συνεχής επίκληση στην ανάγκη «Ενότητας»!
Με παράλληλη αποθάρρυνση… «του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μένους»!
Δηλαδή – για να καταλάβετε τι γίνεται και τι παίζεται – εμφανίζονται όλο και περισσότεροι που είναι, υποτίθεται, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσδοκούν ή προεξοφλούν την ήττα του - όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων εξ άλλου - αλλά μας προειδοποιούν»:
·       --Πρώτον, να μη βγάζουμε ιδιαίτερο «μένος»κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
·       --Δεύτερον, να είμαστε έτοιμοι να τον «ενσωματώσουμε» μετά την ήττα του, στην ομαλή πολιτική ζωή. Δηλαδή, ούτε γάτα ούτε ζημιά. 





Μια κυρία μάλιστα, μας… «μάλωσε» κι όλα, με τη γνωστή φιλελέδικη «αβρότητα»:
«Γκώσαμε από αντι-συριζαίϊκο μένος», μας είπε…
Κι ένας άλλος, πολύ σοβαρότερος ασφαλώς, παρατήρησε ότι «η δημοκρατία απαιτεί να σέβεσαι τον αντίπαλό σου, εφ’ όσον, βέβαια, σε σέβεται κι εκείνος».
Βέβαια δεν μας είπε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε όταν οι αντίπαλοί μας ΔΕΝ σέβονται τίποτε!



Ούτε εμάς, ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους νόμους, ούτε τη δικαιοσύνη.
·       Πρέπει να εξακολουθούμε εμείς να τους «σεβόμαστε»;
·       Πρέπει να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε;
·       Πρέπει να το παίζουμε «ανώτεροι» - εμείς δεν πέφτουμε στο επίπεδό σας! – κι άλλες τέτοιες ανοησίες;
·       Πρέπει να κατηγορούμε το ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεργάστηκε με την «ακροδεξιά» και μόνο; Αυτό ήταν; Γι’ αυτό κατέστρεψε τη χώρα;
Αν αυτό πιστεύουν, δεν έχουν καταλάβει τίποτε!
Ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίως εφάρμοσε «αριστερή πολιτική»,
·       να διαλύσει την μεσαία τάξη μέσω της υπέρ-φορολόγησης,
·       να στήσει πελατειακό κράτος μέσω αντί-αναπτυξιακών πολιτικών,
·       να ενοχοποιήσει και συκοφαντήσει κάθε «διαφωνούντα»,
·       να παρέμβει στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς,
·       να φτιάξει «αριστερό παρακράτος», όπως κατήγγειλαν ακόμα και πρώην υπουργοί του;
Αυτά δεν θα του τα πούμε; Γι’ αυτά δενθα λογοδοτήσει;
Για το γεγονός ότι πούλησε το Μακεδονικό, δεν θα πούμε κουβέντα;
Για το γεγονός ότι ετοιμάζεται να πουλήσει και το Αιγαίο, ότι ήδη «νομιμοποιεί» τις αναθεωρητικές πολιτικές του τουρκικού επεκτατισμού, δεν θα πούμε λέξη;
Όλα αυτά είναι, άραγε, «καλά» γιατί είναι… «αντί-εθνικιστικά»;
Μόνο η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ μας πείραξε; Όλα τα άλλα ήταν «εντάξει»; Τρελαθήκαμε τελείως;
Κάτι τέτοια τα λένε κάτι αργόσχολοι της Κεντροαριστεράς που ειδικεύονται στους «συνωστισμούς» και στις «γέφυρες» (με το ΣΥΡΙΖΑ). Και δεν βρίσκουν ανταπόκριση πλέον. Αλλά να τα λένε και δικοί μας; Πάει πολύ…
Να το πάρουμε από την αρχή, λοιπόν:
* Πρώτον, θέλουμε ή δεν θέλουμε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ;
Καθαρές κουβέντες…
Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ο κόσμος που έχει θυμώσει μαζί του, να τον «μαυρίσει» για τα καλά.
Όταν ο κόσμος δεν αντιδρούσε με τις ασχήμιες και την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί έψεγαν τον κόσμο που ήταν «παθητικός», λέει…
Τώρα που ο κόσμος αντιδρά, και πολύ μάλιστα, τώρα… πάλι τον ψέγουν, γιατί δείχνει, λέει… «αντι-Συριζαίϊκο μένος»!
Δεν είμαστε καθόλου καλά - έτσι;
Αυτό το «μένος» ο ΣΥΡΙΖΑ το προκάλεσε - σε βάρος του! Με την αλαζονεία του, με τα ψέματά του, με τον αδίστακτο και καταστροφικό τρόπο που πολιτεύθηκε.
Εμείς – οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ – πρέπει το μένος αυτό του κόσμου να το «πολιτικοποιήσουμε» και να το «ελέγξουμε», ώστε να μην πάρει εκρηκτικά χαρακτηριστικά, που θα έθεταν σε κίνδυνο την ίδια τη δημοκρατία. Αλλά μέχρι εκεί…
Όχι να… «μαλώνουμε» τον κόσμο που είναι θυμωμένος με το ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί καλά κάνει και είναι θυμωμένος.
Αυτό έλειπε να μην ήταν κι όλα, ύστερα απ’ όσα έπαθε.
·       --Είναι άλλο πράγμα να εμποδίσουμε χουλιγκάνικες αντιδράσεις – κι είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να «μαλώνουμε» όσους είναι θυμωμένοι με το ΣΥΡΙΖΑ.
·       --Είναι άλλο πράγμα να εξηγούμε στον κόσμο ότι η βία έχει αντίστροφα αποτελέσματα - κι είναι εντελώς διαφορετικό να «εξαγνίζουμε τους θεομπαίχτες».
Τις παραμονές των εκλογών πρέπει να διοχετεύσουμε την οργή του κόσμου στις κάλπες – εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – όχι να προσπαθούμε να… «κατευνάσουμε» την οργή του κόσμου – οργή που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εκτρέφει.
* Δεύτερον, η «ενότητα» είναι πολύτιμημέσα σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται! Ασφαλώς! Αλλά η ενότητα χτίζεται πάντα απέναντι σε «κοινό αντίπαλό».
Ενότητα δεν χτίζεται ποτέ με αφελείς επικλήσεις του τύπου «όλοι αδέλφια είμαστε».
Ούτε με βλακώδεις ισοπεδωτικές γενικεύσεις του τύπου, «όλοι ίδιοι είναι» - και αφού είναι «όλοι ίδιοι», δεν δικαιούται κανείς να τιμωρεί κανένα.
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε, όταν προσπαθούμε να χτίσουμε Ενότητα της κοινωνίας, είναι ο «κοινός εχθρός».
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το 1974 απομόνωσε τη χούντα! Δεν άκουσε τις «σειρήνες» που του έλεγαν τότε, εν όψει «εθνικής απειλής» (αμέσως μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο) να τους δώσει «χάρη».  

Τους δίκασε, τους καταδίκασε, και τους φυλάκισε!
Κι ενώ όλες τις προηγούμενες δεκαετίες είχαμε αλλεπάλληλα πραξικοπήματα ή απόπειρες πραξικοπημάτων, μετά το 1974 δεν έγινε κανένα! Κόπηκαν με το μαχαίρι! Γιατί οι «πρωταίτιοι» τότε δικάστηκαν, καταδικάστηκαν – και το κυριότερο: ηθικά στιγματίστηκαν.
Η εθνική ενότητα – και η δημοκρατική ομαλότητα – ΔΕΝ επιτεύχθηκαν τότε με «επιείκεια» προς τους φαύλους και τη φαυλότητα.
Επιτεύχθηκε η ενότητα, με τιμωρία των φαύλων και της φαυλότητάς τους, που τόσο είχε ζημιώσει τη χώρα.
·       --Σήμερα θέλουμε ή δεν θέλουμε να χτυπήσουμε καίρια τον κρατισμό;
·       --Θέλουμε ή δεν θέλουμε να χτυπήσουμε καίρια τον πιο χυδαίο λαϊκισμό;
·       --Έχουμε ή δεν έχουμε τον κόσμο απηυδισμένο με τα «σούργελα» (που λέει και η αριστερή Αφροδίτη Μάνου, η οποία τους ψήφισε);
·       --Θέλουμε ή δεν θέλουμε να το σκεφτούν 10 ή και 100 φορές στο μέλλον όσοι θελήσουν να τους «μιμηθούν» ξανά;
Τώρα, λοιπόν, είναι η μεγάλη ευκαιρία να τους απομονώσουμε και να τους τιμωρήσουμε! Όχι να τους συκοφαντήσουμε (όπως έκαναν εκείνοι).
Αλλά να τους τιμωρήσουμε παραδειγματικά, για να σπάσουμε το «απόστημα» του λαϊκισμού τους.
·       --Είναι άραγε, «αντί- Σύριζα μένος», να θέλουμε να λογοδοτήσουν, για τα αίσχη που έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015;
·       --Είναι άραγε, «αντί-Σύριζα μένος», να θέλουμε να λογοδοτήσουν, για τα «βοσκοτόπια» της Τράπεζας Αττικής, για τα καμώματα του Πετσίτη που δήλωνε …«Μαξίμου» όταν επισκεπτόταν μεγάλες επιχειρήσεις και βρέθηκε μέσα σε δύο χρόνια από εισόδημα 4 χιλιάδων το χρόνο με εισόδημα 200 χιλιάδων το χρόνο;
·       --Είναι άραγε «αντί- Σύριζα μένος», να θέλουμε να λογοδοτήσουν για την ανοχή που έδειξαν απέναντι στο Ρουβίκωνα, για τις απολύσεις χιλιάδων βαρυποινιτών από τις φυλακές, για την «προστασία» που έδωσαν σε κουκουλοφόρους και επίδοξους τρομοκράτες, για τις χιλιάδες λαθρομεταναστών που «εκπαιδεύονται» κάθε σαββατοκύριακο στα Εξάρχεια σε τακτικές «αντάρτικου πόλης»;
·       --Είναι άραγε “αντί- Σύριζα μένος”, να θέλουμε να λογοδοτήσουν για το άνοιγμα των συνόρων που αποσταθεροποίησε ολόκληρη την Ευρώπη και για τα hotspot-κολαστήρια που έστησαν στα νησιά μας κι όπου παραβιάζονται ΟΛΑ τα ανθρώπινα δικαιώματα; Χωρίς κανένας να αντιδρά.
·       --Είναι άραγε “αντί- Σύριζα μένος”, να θέλουμε να λογοδοτήσουν για τον τρόπο που χειρίστηκαν όχι μόνο το Σκοπιανό, αλλά και τα ελληνοτουρκικά;
Κάποια απ’ όλα αυτά συνιστούν αδικήματα. Άλλα όχι.
Κάποια από τα πιθανά αδικήματα έχουν, ίσως, παραγραφεί. Άλλα όχι.
Για κάποια από αυτά είναι πιθανό να υπάρξει και τιμωρία. Και πολύ καλά θα κάνει
Όπου παραβιάστηκε ο νόμος κατάφωρα και ταυτόχρονα θίχθηκαν τα εθνικά συμφέροντα και η δημοκρατική ομαλότητα ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει τιμωρία.
Αλλιώς υπονομεύεται η δημοκρατία.
Μόνο αν λογοδοτήσουν για όλα αυτά και τιμωρηθούν για κάποια από αυτά, θα υπάρξει εκτόνωση όλης αυτής της οργής που έχουν οι ίδιοι προκαλέσει κι έχει εξ αιτίας τους συσσωρευτεί μέσα στην κοινωνία.
Μόνο αν υπάρξει εκτόνωση και τιμωρία θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στη δημοκρατία και τη νομιμότητα.
Μόνο έτσι δεν θα βρεθούν εύκολα «μιμητές» στο μέλλον.
Η κοινωνία δεν είναι «διχασμένη» σήμερα.
Προσπάθησαν να τη διχάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.
«Διχασμένη» θα ήταν αν είχε χωριστεί περίπου στη μέση: 50-50.
Τώρα πάνω από το 70% είναι εναντίον τους! Κι από το υπόλοιπο 30% δεν είναι όλοι μαζί τους.
Μόλις αποκαλυφθούν τα όργια που έκαναν όσο κυβερνούσαν, δεν θα τους μείνει ούτε 10%...
Αν θέλουμε αληθινά να ξεκολλήσουμε από το τέλμα όπου βυθιζόμαστε, αυτό θα γίνει αν κόψουμε με το μαχαίρι όσα μας έκαναν «Σοβιετία» τις προηγούμενες δεκαετίες.
Και η λογοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και η τιμωρία του για κάποια καραμπινάτα ανομήματά του) είναι ευκαιρία.
Ποιος είπε να ονται μόνον οι Αριστεροί ή μόνον οι ΣΥΡΙΖΑιοι. Και από το ΠΑΣΟΚ υπήρξαν πολλοί που τα υπηρέτησαν όλα αυτά. Και από τη ΝΔ υπήρξαν μερικοί που και τα ανέχθηκαν διαχρονικά – και τα στήριξαν τα τελευταία χρόνια.
Ποιος είπε να «χαριστούμε» σε όλους αυτούς;
Μας έκαναν τη «χάρη» μόνοι τους και ταυτίστηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ!
Ε, θα στιγματιστούν κι εκείνοι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λογοδοτήσει.
Η τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ κινητροδοτεί τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκλογές και να ψηφίσει εναντίον του. Ακόμα και ανθρώπους που τον είχαν ψηφίσει.
Αντίθετα, η προσπάθεια να ρίξουμε το ΣΥΡΙΖΑ στα «μαλακά» διώχνει ανθρώπους από μας, τους σπρώχνει στην απελπισία και την αποχή, χώρια που ανά-συσπειρώνει μερικούς πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν θέλετε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αφήστε τις ανοησίες και κάντε πανστρατιά εναντίον του!

Θανάσης Κ.

ΥΓ. «Καλοί άνθρωποι» γενικά υπάρχουν παντού, σε όλες τις παρατάξεις: Και φαύλοι άνθρωποι το ίδιο. Εδώ δεν κρίνουμε «ανθρώπους» γενικά. Κρίνουμε συγκεκριμένες πρακτικές, και συγκριμένες αντιλήψεις. Τις φαύλες πρακτικές τις καταδικάζουμε για να μην επαναληφθούν. Και τις φαύλες αντιλήψεις τις απορρίπτουμε για να τις ξεπεράσουμε.
Κι όσοι δεν βλέπουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία κάθαρσης από το φαύλο αριστερό παρελθόν της χώρας, μας παγιδεύουν στη στασιμότητα που σκοτώνει την Ελλάδα.
Τη φαυλότητα της ακροδεξιάς δικτατορίας την τελειώσαμε το 1974.
Τώρα ήλθε η ώρα να τελειώσουμε και τη φαυλότητα της αδίστακτης, ανεύθυνης και αλαζονικής αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου