4.4.19

Συριζοκαταστάσεις, αλήθειες, και φακ νιουζ…


Μπορεί να βγήκαμε από τα μνημόνια και να επιστρέψαμε στην ομαλότητα, αλλά τα διάφορα κουφά που χαρακτηρίζουν τα τελευταία 4 χρόνια συνεχίζουν να συμβαίνουν όπου και να κοιτάξω γύρω μου.
Π.χ. ο Ντάνος, που έγινε συγγραφέας μπεστσέλερ, με τον ίδιο να ομολογεί ότι διάβασε μόλις 8 βιβλία στη ζωή του (κι αυτά υποχρεωτικά στο δημοτικό). 





Και μάλιστα, όχι μόνο έγραψε βιβλίο, όχι μόνο σχηματίστηκαν ουρές φανατικών αναγνωστριών (και αναγνωστών!) για να το αγοράσουν και να τους το υπογράψει, αλλά στη συνέχεια έκανε και διάλεξη στο … Πάντειο!
Σαν τον Μαρκούζε ένα πράγμα, αλλά στο προσιτό και στο πιο κατανοητό.
Τώρα, όπως ακούγεται, θα λανσάρει και μια δική του σειρά από κομποσκοίνια με το brand name Danos etsi apla! Αν θα τα έχει διαβάσει ο ίδιος ή κανένας αρχιμανδρίτης… δεν ξέρω... μόλις μάθω θα σας πω.



Και να ‘ταν μόνο αυτό;
Εκδίδοντας το πόνημά του ο Ντάνος (Γιακουμής για τους φίλους του) άνοιξε τις πύλες της κολάσεως.
Με διάφορους ζηλόφθονους μαϊντανούς να σπεύδουν κι εκείνοι να εκδώσουν βιβλίο!
Ακόμη και άτομα που δεν γνωρίζουν γραφή (κι ανάγνωση), όπως π.χ. ο γνωστός Βουσμάνος, που οσονούπω λήγει η επιτυχής θητεία του στην ευρωβουλή, και θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για να συνεισφέρει κι αυτός στην νεοελληνική λογοτεχνία, βαδίζοντας τα χνάρια του Λουντέμη και του… Ντάνου (που λέγαμε).
Η Ευρώπη όμως δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Θα τον αναπληρώσει η Ραλλία. Η οποία σίγουρα θα εκλεγεί, και μάλιστα πανηγυρικά και όχι με απλή διαφορά στήθους, όπως διαδίδουν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.
Και όπως δηλώνει η ίδια, αν εκλεγεί ίσως σκεφτεί να παρατήσει τη νύχτα!
Κρίμας… αλλά στο φινάλε δεν πειράζει. Μπορεί να χάσει η νύχτα, αλλά θα κερδίσουν οι λαοί της Ευρώπης!
Κάτι είναι κι αυτό.   

Να μιλήσουμε τώρα και για την προσοντούχα μετακλητή του Μπόλαρη. Ή αλλιώς του Σπαλιάρα της βουλής, όπως πλέον τον αποκαλούν οι αμάμητοι κομπλεξικοί.
Πρόκειται για κλασικό παράδειγμα συριζαίου πρώην πασόκου σωτήρα μας, που ως μερακλής που είναι, και γνήσιος διάδοχος του Ανδρέα και του Κουλούρη,  επιλέγει δροσερές υπάρξεις για να στελεχώσουν το γραφείο του, και να προσφέρουν όχι μόνο επιστημοσύνη, αλλά και φρεσκάδα στο μουντό περιβάλλον.
Π.χ. η Θωμαρίτα, που ως απόφοιτη λυκείου έχει αναλάβει ως σύμβουλος του υπουργού τα ακανθώδη εκκλησιαστικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, αλλά και το χριστεπώνυμο πλήθος.
Με τους απανταχού κακεντρεχείς να την κριτικάρουν επειδή στα σόσιαλ μύδια προβάλλει την θηλυκότητά της.
Τι θέλανε δηλαδή; Να αναλύει το filioque; Ήμαρτον δηλαδή…
Ή μήπως θέλανε την Γαϊτάνη για σύμβουλο;
Ας κάνει όμως πως παραιτείται η Θωμαρίτα, κι ας βάλει υποψήφια για οποιοδήποτε αξίωμα με οποιοδήποτε κόμμα, και σας λέω μετά εγώ.
Θα βγει με χίλια… σάμπως η Ραχήλ καλύτερη ήταν;
Εξάλλου, όπως ακούω κάνει κόμμα και ο Ψιψινάκης… ο δήμαρχος που έβλεπε τα καμμένα πτώματα να περνούν από μπροστά του, και ο ίδιος έδινε εντολές στην πυροσβεστική (από την μακρινή Μύκονο) να σπεύσει στη βίλα του για να σβήσει έναν θάμνο που είχε αρπάξει… χώρια που η φλόγα πλησίαζε επικίνδυνα την πισίνα του και έθετε σε ρίσκο τις ξαπλώστρες…
Με αυτό το κόμμα θα μεγαλουργούσε η καλλίπυγος διανοούμενη και πάνω απ’ όλα ευλαβής Θωμαρίτα… ειδικά αν αληθεύει ότι θα είναι και η Τάμτα υποψήφια. Εκτός κι αν πρόκειται για Φακ Νιουζ.
Τέλος, ας μιλήσουμε για τον Αλέξη… που επιτέλους τόλμησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αποκαλώντας το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ως αεροδρόμιο της Μίκρας, κι όχι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπως το είχε ονομάσει κάποτε ο μπαμπάς του Κούλη…
Διότι Μίκρα το μάθαμε από μικροί και Μίκρα θα το λέμε…
Κι ας αντιδρούν οι γερμανοντυμένοι, που ψάχνουν να βρουν αφορμή για να μειώσουν τις συνεχείς εθνικές και οικονομικές επιτυχίες της κυβέρνησης.
Εξάλλου, να μη ξεχνάμε πως οι προηγούμενοι, οι σαμαροφύλακες δηλαδή, είχαν σκοπό να ονομάσουν το αεροδρόμιο της ερωτικής συμπρωτεύουσας Adolf Eichmann Flughafen… άγιο είχαμε δηλαδή που δεν πρόκαμαν, κι ο λαός τους έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πριν ολοκληρώσουν την ανήκεστο βλάβη που προκάλεσαν στη χώρα.

Strange Attractor

ΥΓ-Αυτά που λένε οι αμετανόητοι, ότι δήθεν ο Αλέξης είχε δεσμευτεί προεκλογικά να μην πουλήσει τα 14 αεροδρόμια, αλλά το έκανε, και μάλιστα με διαδικασίες φαστ τρακ, είναι ένα ακόμη κλασικό παράδειγμα των φακ νιουζ που διακινούν οι κουλικοί.
Όπως φακ νιουζ είναι ότι δήθεν έχουμε ακόμη κάπιταλ κοντρόλς, ή ότι αυξήθηκαν οι σταθμοί διοδίων… αηδίες. Ο λαός έχει μάτια και βλέπει.
Κι ας λυσσάνε οι Γεωργιάδηδες…

ΥΓ2- Η Ρένα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Είμαι γνήσια και παραδοσιακή αριστερή, βροντοφώναξε! Μπορεί να ξυρίζομαι από πάνω, αλλά από κάτω παραμένω αξούριστη…

ΥΓ3- Και ο Πέτρος έβαλε κι αυτός τα πράγματα στη θέση τους. Απαντώντας στις συκοφαντίες των δεξιών, δήλωσε με ζέση: Είμαι αριστερός από κούνια. Εξάλλου παράγγειλα τη νέα μου Μπέντλεϊ με αριστερό τιμόνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου