13.5.19

Επίθεση κατά της κυβέρνησης από Σαμαρά…


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο τέως πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Που Πάμε;» του παλιού στενού συνεργάτη του Δημήτρη Βαρτζόπουλου.




«Χρωστάει παντού και μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια παραμονές των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σημειώνοντας πώς «δεν είναι κοινωνική πολιτική, είναι νεοβαρβαρισμός»…



Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «τιμωρό των πλουσίων που ξεκουράζεται σε κότερο», γεγονός που έχει «αυθάδεια και αναισθησία γιατί εκείνες τις μέρες μαζεύαμε ακόμη τους νεκρούς στο Μάτι».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «δεν λύσαμε ένα πρόβλημα αλλά δημιουργήσαμε ένα που θα φανεί στο μέλλον» και υπογράμμισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Είσαι πολύ λίγος κ. Τσίπρα για να επιβάλεις σε όλους εμάς ότι δίπλα μας έχουμε μια δεύτερη Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών δυναμιτίζει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πλήρως τον αλυτρωτισμό τους ενώ επί 27 χρόνια είχαμε αναπτύξει πολύ καλές οικονομικές σχέσεις χωρίς να τον αναγνωρίζουμε. Τώρα αρχίζει ξανά η αποσταθεροποίηση» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
«Είναι εθνομηδενιστές"», συνέχισε, «και γι' αυτό πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού και με την ψήφο μας στις 26 Μαΐου να τους στείλουμε σπίτια τους».
«Δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί, ούτε φασίστες που αντιδρούμε, είναι μια βρώμικη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ύβρις στους πατεράδες και τα παιδιά μας. Το Μακεδονικό λύθηκε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα. Πολεμήσαμε και νικήσαμε τέσσερις φορές και υπήρξαν τρεις συνθήκες και τώρα το ξαναφέρνουν από άλλο δρόμο, ένα πρόβλημα που κατασκεύασε η προπαγάνδα της δεκαετίας του 1940», συμπλήρωσε.
Κάνοντας μνεία στην κυβέρνησή του και το έργο της τόνισε ότι «το 2014 θέλαμε τρεις μήνες για να βγούμε από τα μνημόνια, αλλά μας ξανάβαλαν» και πρόσθεσε ότι «στο τέλος του 2022 θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση, κάτι που δεν θα γίνει ούτε το 2060 αφού το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο».
«Ποτέ κυβέρνηση δεν έκανε τόση ζημιά, σε τόσο λίγο χρόνο, πρέπει να το διορθώσουμε και ο μόνος τρόπος είναι να επιστρέψει η ΝΔ στην εξουσία. Πάμε στη λύτρωση από τη χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ, πάμε στην αναγέννηση της πατρίδας στην ενωμένη Ευρώπη, στην τελική ευθεία για τη νέα Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Από την πλευρά του ο κ. Βαρτζόπουλος, σημείωσε ότι «ο λαός ψήφισε κάποιους που υποσχέθηκαν πράγματα αδύνατα», χαρακτήρισε «εθνική ταπείνωση» την συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «στο τέλος του 2014 θα είχαμε τελειώσει με τα μνημόνια αλλά ο κόσμος πίστεψε σε άλλη λύση, την οποία την πληρώνουμε ακόμη και σήμερα».
«Πρέπει να υπάρξει πολιτική τιμής και η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει στο σκληρό πυρήνα της χριστιανικής Ευρώπης» κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου