27.6.19

Ο Αλέξης, ο Σαμαράς, και ο αμετανόητος φίλος μου…


Μιλούσα το πρωί με φίλο συριζαίο (πρώην πασόκο) από εκείνους τους αμετανόητους που ακόμη πιστεύουν το γελαστό παιδί.
Είχε να λέει για το πώς ο Αλέξης τα έβαλε με τα θηρία, πάλεψε σαν Σπαρτιάτης, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να καταφέρει ούτε τα μισά απ’ όσα ήθελε για την προκοπή του τόπου.
Γιατί δεν τα κατάφερε; Επειδή είναι ένας ανίκανος ψευτοθόδωρος;
Όχι… δεν τα κατάφερε διότι είχε να αντιμετωπίσει υπέρτερες δυνάμεις, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.





Τα έβαλε με τους Γερμανούς, μου έλεγε, αλλά δεν μπόρεσε να τους νικήσει διότι οι ντόπιοι συνεργάτες τους υπονόμευαν την κάθε του προσπάθεια.
Τα έβαλε με την διαπλοκή, αλλά δεν μπόρεσε διότι τα συμφέροντα είναι πολλά.
Ακόμη και για τον Μπαρουφάκη είχε μόνο καλά να πει, ο οποίος προσπάθησε να μας σώσει, αλλά… ας όψονται οι πουλημένοι πολιτικάντηδες μας, ακόμη και μέσα στον Σύριζα, που του τραβούσαν το χαλί κάτω από τα πόδια…



Εν ολίγοις, όχι μόνο είναι  αμετανόητος, όχι μόνο θα ξαναψηφίσει Σύριζα, αλλά είχε και την άποψη ότι ο Μητσοτάκης θα τα βρει όλα έτοιμα και στρωμένα, αφού την δύσκολη δουλειά την έκανε ο Αλέξης, που τον πούλησε ο αχάριστος λαός, και έτσι η Νέα Δημοκρατία θα επωφεληθεί τα μέγιστα χωρίς να χρειαστεί να κοπιάσει.
Και θα απολαύσει τους καρπούς των σκληρών αγώνων του Αλέξη! Έτσι ακριβώς.
Τον άκουγα και δεν πίστευα στα αυτιά μου.
Είχα μείνει ενεός.
Διότι αν ο Αλέξης που εξελέγη εν χορδαίς και οργάνοις τα βρήκε σκούρα, τότε τι να πει κι ο Σαμαράς;
Ο οποίος για να θυμίσω στους έχοντες κοντή μνήμη, είχε απέναντί του την Μέρκελ και την τρόικα, και είχε δίπλα του τον υπερφίαλο Μπένι και τον κυρ Φώτη τον ολίγιστο.
Ο πρώτος υπονόμευε κάθε του ενέργεια, ειδικά τον πρώτο καιρό, κι ο δεύτερος την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια για χάρη των  μοντέρ βάρδιας της ΕΡΤ. Να τα θυμόμαστε  αυτά.
Και ποιους είχε πίσω του; Τις διάφορες άτυπες συνιστώσες της ΝΔ, και μια γαλάζια γλίτσα (πάντα παρούσα) η οποία έβαζε νάρκες δεξιά κι αριστερά.
Και να ήταν μόνοι αυτοί; Όχι…
Εκτός από τους «κακοί κσαίνοι τοκογλύφοι», ο Σαμαράς είχε απέναντί του και ένα μεγάλο μέρος του σοφού λαού, που άλλοι δεν ήθελαν να πληρώνουν διόδια, άλλοι δεν ήθελαν να πληρώνουν φόρους και ΕΝΦΙΑ, και άλλοι δεν ήθελαν να πληρώνουν γενικώς.
Άλλοι ήταν αγαναΧτιστές, άλλοι ήταν όψιμοι κομουνιστές, άλλοι ήταν ΠΑΜΕ, άλλοι Σύριζα, άλλοι ποδηλάτες, άλλοι λαθρολάγνοι, άλλοι χρυσαυγίτες, άλλοι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλοι επαγγελματίες αλληλέγγυοι και ΜΚΟτζήδες, άλλοι φύσει και θέσει αρνητές, και πάει λέγοντας.
Με τους περισσότερους Έλληνες να πιστεύουν ότι ο κακός Σαμαράς μας έβαλε στο μνημόνιο, ενώ κάποιοι πιο υποψιασμένοι και πιο ενημερωμένοι θεωρούσαν ότι το μνημόνιο μας χρεοκόπησε, και όχι ότι χρεοκοπήσαμε και χρειάστηκε το μνημόνιο για να μη σφαζόμαστε μεταξύ μας έξω από τα μπακάλικα και τα σούπερμαρκετ.
Εν ολίγοις, όλοι ήταν εναντίον του… μα όλοι.
Και όμως, ο ψηλός στάθηκε όρθιος, κατάφερε ότι κατάφερε, και μόλις βρεθήκαμε ένα κλικ πριν από την ουσιαστική μας «ανάκαμψη», ο κυρ Φώτης που λέγαμε και κάποιοι άλλοι αλαφροίσκιωτοι δεν δέχτηκαν να ψηφίσουν τον Δήμα για ΠτΔ διότι ήταν  πολύ … δεξιός, οπότε πήγαμε σε εκλογές και τα υπόλοιπα είναι … history, που λένε και οι Ιάπωνες.
Και τώρα, όλοι εκείνοι που δεν ήθελαν τον δεξιό Δήμα αλλά ψήφισαν τον αριστερό Προκόπη, για να μην πληρώνουν χαράτσια, γλείφουν τις πληγές τους, έχοντας υποστεί την Πρώτη Φορά Αριστερά, η οποία μας πήγε πίσω δεκαετίες, έβαλε σε 99χρονη υποθήκη τη χώρα, ξεπούλησε λιμάνια και  αεροδρόμια, έστησε δεκάδες νέους σταθμούς διοδίων, ψήφισε σκληρό συνδικαλιστικό νόμο που δεν θα ψήφιζε ούτε ο Τζίμερος, θέριεψε την εγκληματικότητα, διέλυσε την αστυνομία και τον στρατό, γέμισε τη χώρα με «πρόσφυγες πολέμου» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, διόρισε τη  σάρα και τη μάρα ως μετακλητούς συμβούλους, πρόδωσε τη Μακεδονία, κλπ κλπ, και τώρα περηφανεύεται ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια(!), προειδοποιώντας πως έρχεται ο Κούλης για να μας αποτελειώσει…
Τόσο καλά.
Με κάποιους, σαν τον φίλο μου, να συνεχίζουν να ζουν σε μια αυταπάτη, πιστεύοντας πως ο Αλέξης όντως προσπάθησε να μας σώσει, αλλά δεν τον άφησαν τα συμφέροντα.
Ναι ο Αλέξης… ο κοτεράτος, που είχε «υποτιμήσει», όπως είπε κάποτε, την δύναμη του χρήματος!
Τι να πει κανείς;
Και το πιο λυπηρό απ’ όλα;
Όταν σε 2-3 χρόνια η χώρα βρει (αν βρει) τον δρόμο της, ο Αλέξης θα είναι μια ακόμη κακή ανάμνηση, και όλοι εκείνοι που τον γλείφουν πατόκορφα, ακόμη κι ο αμετανόητος φίλος μου, θα τον θυμούνται και θα τον λοιδορούν… ως μια θλιβερή παρένθεση. Διότι τέτοιοι είμαστε ως λαός.
Sic transit gloria mundis.
Ακούσατε να λοιδορεί ποτέ κανείς τον Σαμαρά;
Και εκεί βρίσκεται η ουσιαστική δικαίωση για ένα μεγάλο πολιτικό άνδρα… όλα τα άλλα είναι να ‘χαμε να λέμε.
Και αυτό θα το ζήσει στο πετσί του ο Αλέξης, που είναι μικρός ακόμη.
Ας πρόσεχε…

Strange Attractor

ΥΓ- Να θυμηθούμε κάποιους πρώην κολλητούς του, που ήδη ακούνε Αλέξη και φτύνουν τον κόρφο τους;
Αλαβάνος, Καμένος, Ραχήλ, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Κοτζιάς, Μπαρουφάκης, Λαπαβίτσας, και άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός…
Και έπονται άλλοι τόσοι.
Ακούσατε ποτέ κανέναν να αποκηρρύσει τον Σαμαρά;
Μόνο οι χρυσαυγίτες.
I rest my case…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου