6.6.19

Τα νέα ποντίκια… αυτά της Νέας Δημοκρατίας!


Τόσα χρόνια είχαμε τα ποντίκια του Πασόκ που πήδηξαν από το ένα καράβι για να ανέβουν στο άλλο του Σύριζα, και να συνεχίσουν το … σουλάτσο τους.
Σήμερα βλέπω κάτι ανάλογο. Με τα ποντίκια του Σύριζα να πηδάνε στο καράβι του Κυριάκου! 




Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
Διέλυσαν τα πάντα όλα, δεν έκαναν τίποτα από αυτά που υπόσχονταν προεκλογικά, και έστειλαν τη χώρα δεκαετίες πίσω.
Ενδεικτικά να θυμίσω τον ΕΝΦΙΑ και τα διόδια που θα καταργούσαν, τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό τον μήνα, και άλλα παρόμοια.
Όπως π.χ. ότι δεν θα «ξεπουλούσαν» τα αεροδρόμια στους Γερμανοί τοκογλύφοι…



Τι έκαναν; Το μόνο στο οποίο δεν ήταν ανακόλουθοι είναι το ότι μας γέμισαν με δεκάδες «πρόσφυγες πολέμου» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο… α…  ξέχασα… και επίσης άνοιξαν τις φυλακές με αποτέλεσμα να θεριέψει η εγκληματικότητα.
Τώρα φεύγουν. Και μάλλον, όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης πήρε το μήνυμα πως είναι πλέον ανεπιθύμητος…
Προσωπικά δεν πίστευα ότι θα πετάξει την πετσέτα επειδή έχασε με 9 μονάδες διαφορά.
Εδώ έκανε τα πλείστα όσα «εγκλήματα» χωρίς να κοκκινίσει καν.
Να θυμίσω τους νεκρούς στο Μάτι; Τη Μακεδονία;
Τι να πρωτοθυμίσω;
Αδίστακτος και ανερυθρίαστος ως εκεί που δεν πάει… κι όμως παρέδωσε το πνεύμα προκηρύσσοντας εκλογές.
Θα έλεγε ίσως και Mea Culpa, όπως είχε πει το ‘90 ο Ανδρέας, αλλά δεν γνωρίζει… εγγλέζικα.
Ίσως όμως ξέρει κάτι που δεν μπορώ να ξέρω εγώ.  Όπως π.χ. κανένα θερμό επεισόδιο κατακαλόκαιρο με τους Τούρκους… κανένα μεγάλο μπαμ δηλαδή.
Με ποιους να κάνει πόλεμο ο Αλέξης; Με τον Φίλη; Τον Γαβρόγλου; Τον Πάντζα, ή με τον Καρανίκα;
Έχασε και τον κομάντο τον συγκαμένο… οπότε ίσως θέλει να παραδώσει την καυτή πατάτα στους επόμενους.
Λέω εγώ τώρα… ποιος ξέρει;
Πάντως, δυο είναι τα χαρακτηριστικά που προέκυψαν λόγω της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών:
Πρώτον ότι οι συριζαίοι μου θυμίζουν τους Ναζί, όταν αποχωρούσαν από τις κατεχόμενες χώρες, καίγοντας και καταστρέφοντας τα πάντα, ώστε οι σύμμαχοι να βρουν καμένη γη. Μέχρι και τους έως τότε συνεργάτες τους εξόντωναν προκειμένου να μην υπάρχουν μάρτυρες.
Το πρώτο  το κάνει εδώ και μέρες ο Σύριζα, αλλά στο δεύτερο κάνει το αντίθετο.
Όχι μόνο δεν εξοντώνει τους συνεργάτες του, αλλά τους βολεύει σε θέσεις, ακόμη και τους συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού.
Το ρουσφέτι πάει σύννεφο δηλαδή.
Και όλα αυτά καλά και αναμενόμενα. Δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από τους άεργους επαγγελματίες αριστερούς «ιδεολόγους» τυχοδιώκτες, ούτε από τα ποντίκια που πήδηξαν από το σκάφος του Πασόκ για να ενταχθούν στο νέο μεταμοντέρνο, βρώμικό όμως,  Πασόκ του Αλέξη και του Παππά.




Αυτό όμως που δεν περίμενα, όσο κι αν μελετάω τη σάπια ανθρώπινη φύση παιδιόθεν, είναι κάτι ρεμάλια, κάτι ανθρώπινα σκουπίδια, που τα παλιά καλά χρόνια δήλωναν νεοδημοκράτες, και που επί του ανάλγητου Σαμαρά ψήφισαν Τσίπρα για να μην πλΕρώνουν ΕΝΦΙΑ και άλλα χαράτσια (ταμεία, ΙΚΑ, εισφορές, κλπ), ενώ επί Σύριζα όχι μόνο λούφαξαν, αλλά πολλοί έκαναν και αγώνα για το γελαστό παιδί που θα «αλλάξει την Ελλάδα».
Και τώρα τι κάνουν;
Εδώ και μερικές μέρες, ξαναβγήκαν από τα βρωμερά λαγούμια τους και πανηγυρίζουν που θα γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης.
Ναι… ξαφνικά θυμήθηκαν ότι είναι πούροι και αναμπάμ μπαμπαντάμ νεοδημοκράτες.
Κι αν ήταν μόνο αυτό, δεν βαριέσαι… η φαιδρότητα και η ιδιοτέλεια πάντα κυριαρχούσαν στο Ελάντα.
Αυτό όμως που με βγάζει από τα ρούχα μου είναι η «εκδικητική» μανία κάποιων εξ αυτών, που όχι μόνο πανηγυρίζουν, αλλά απειλούν κιόλας με διώξεις, κλπ. ενώ τάζουν από τώρα θέσεις και ρουσφέτια!
Ναι φίλοι μου, αλήθεια σας λέω… σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι.
Ειδικά στο δημόσιο ήδη γίνεται ο κακός χαμός, σε σημείο αυτοί που πανηγυρίζουν πιο πολύ απ’ όλους να είναι οι μέχρι προχθές φανατικοί υποστηρικτές του Σύριζα που ξαφνικά σαν τα φίδια αλλάζουν πουκάμισο… ενθυμούμενοι το «δεξιό» παρελθόν τους.
Σαν τους παλιούς δοσίλογους, ταγματασφαλίτες, και σουμπερίτες της κατοχής, που όταν έφευγαν οι Γερμανοί έσπευδαν κατά εκατοντάδες στα βουνά για να ενταχθούν στον ΕΛΑΣ, μπας και γλιτώσουν στο ’90. Όψιμοι αντιστασιακοί δηλαδή. Και όμως, πολλοί τα κατάφεραν.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα.
Φρίκη, ντροπή, αίσχος, και άλλα τέτοια πολλά.
Ας ελπίσουμε ότι οι ιθύνοντες της Νέας Δημοκρατίας πρόλαβαν αυτά τα χρόνια να καταλάβουν ποιος είναι τι, και μπορέσουν να βάλουν ένα τείχος σε αυτές τις αθλιότητες, φιλτράροντας τριπλά και τετραπλά τα διάφορα συγχαρίκια που δέχονται καθημερινά από τους χαμερπείς «κλακαδόρους» τους.
Κι ας ελπίσουμε ότι ο Κυριάκος ελέγχει το πηδάλιο… αλλιώς απλά φεύγουν κάποια τρωκτικά κι έρχονται άλλα, παντός καιρού... σαύρες, σαν τους τυφλίτες.
Θα δείξει…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου