8.7.19

Η ιστορική μάχη του αεροδρομίου John F. Kennedy…


Πριν από λίγες μέρες η μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη, η Αμερική, γιόρτασε όπως κάθε 4η Ιουλίου, την επέτειο της ανεξαρτησίας της.
Και επειδή εμείς εδώ ήμασταν φουλ απασχολημένοι με τα των εκλογών, αλλά και με τα μπάνια μας, δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία σε κάτι που άλλες φορές θα γίνονταν viral στα σόσιαλ μύδια.




Αναφέρομαι στον Βελόπουλο των ΗΠΑ, εκείνον τον κοκορόμυαλο με το μαλλί αλά Παπαχριστόπουλου, τον πρόεδρο ντε… τον Ντόναλντ.
Που μάλλον συναγωνίζεται σε αμορφωσιά τον δικό μας Αλέξη, και σε ιστορικές γνώσεις τον ιστορικό(!) Βελόπουλο που λέγαμε, ο οποίος εκτός του ότι αγνοεί ότι η ιστορία ως επιστήμη δεν παραδέχεται την ύπαρξη του Ιησού, και γι’ αυτό εμπορεύεται χειρόγραφες επιστολές του (στα γαλλικά παρακαλώ), αλλά είχε πει πρόσφατα και το αμίμητο πως η Γερμανία δεν διέθετε πολεμικό ναυτικό στους δυο παγκοσμίους πολέμους.
Μιλάμε για επιστήμονα, όχι αστεία… για φτυχιούχο…



Τέλος πάντων, ο Βελό είναι απλά ένας τριτοκλασάτος  πολιτικάντης σε μια τριτοκλασάτη βαλκανική μπανανία, οπότε ότι και να λέει μένει μεταξύ μας.
Όμως ο Ντόναλντ είναι πλανητάρχης.
Με μια εντολή του διαλύεται ο κόσμος όπως τον ξέρουμε.
Με ένα καπρίτσιο του, στέλνει ένα αεροπλανοφόρο στο Αιγαίο, και ανασυντάσσει την όποια γεωπολιτική σταθερότητα γνωρίζουμε…κ.ο.κ.
Τι έκανε λοιπόν αυτός ο ανεκδιήγητος βαψομαλιάς;
Έβγαλε τον πατροπαράδοτο λόγο “salute to America”, με αφορμή την επέτειο που λέγαμε, και είπε μεταξύ άλλων πως “Our Army manned the air, it rammed the ramparts, it took over the airports, it did everything it had to do…”
Να σημειώσω εδώ (για τους αργόστροφους συριζαίους, κ.ά) ότι ο πρόεδρος αναφέρονταν στο μακρινό 1776… στον 180 αιώνα δηλαδή.
Στην αρχή παραξενεύτηκα. Τι μας κρύβουν οι ιστορικοί; Σκέφτηκα.
Μετά έκατσα κάτω κι έκανα τις δικές μου έρευνες, και ανακάλυψα πράγματα και θαύματα…
Ήταν ο Σεπτέμβρης του 1776, και οι 13 αποικίες της Αμερικής πολεμούσαν σκληρά ενάντια στο  βρετανικό στέμμα.
Είχαν ήδη γίνει πολλές μάχες, και είχε ήδη υπογραφεί η περίφημη Διακήρυξη της Ελευθερίας.
Τότε είναι που ξεκίνησε η βρετανική εισβολή στη Νέα Υόρκη, με τα βασιλικά πλοία να δένουν στο Jamaica Bay της Long Island, και τους Αμερικανούς επαναστάτες Minutemen να τους περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη.  

Και τότε είναι που οι πονηροί Άγγλοι έκαναν ένα ελιγμό, και  κατέλαβαν το αεροδρόμιο της πόλης, περνώντας μέσα από το Terminal 2 και λεηλατώντας το Delta Sky Club, το οποίο άδειασαν στη κυριολεξία.
Όταν έφτασαν στο terminal T4, οι γενναίοι Αμερικάνοι, που ήταν κρυμμένοι πίσω από τα γκισέ του τσεκ ιν, μερικοί μάλιστα μεταμφιεσμένοι σε συνοδούς εδάφους, και βαλιτσάδες, όρμηξαν επάνω τους και τους αιφνιδίασαν.
Έναν μάλιστα Άγγλο λοχία, που είχε «απαλλοτριώσει» μια τσάντα Hermes Crocodile Himalayan Birkin από τα ντούτι φρι, τον ξεγύμνωσαν και τον πασάλειψαν με πίσσα και πούπουλα πριν τον εκτελέσουν δια αποκεφαλισμού στην πίστα στάθμευσης των αεροσκαφών, και την ώρα που δίπλα του τροχοδρομούσαν αεροσκάφη γεμάτα με άρτι αφιχθέντες τουρίστες από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη!
Και έτσι, με σκληρές μάχες εκ του συστάδην, σώμα με σώμα, από αεροσταθμό σε αεροσταθμό, οι Άγγλοι τελικά υποχώρησαν, και οι νικητές επαναστάτες πήγαν στα διάφορα business lounges για να γιορτάσουν τον θρίαμβό τους με αψέντι και λάβδανο.
Αυτοί οι γενναίοι άνδρες ήταν εκείνοι που κράτησαν το αεροδρόμιο JFK ελεύθερο, και τις γραμμές ανεφοδιασμού της Νέας Υόρκης ανοικτές. Χώρια ο τουρισμός
Γι’ αυτό και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι Αμερικάνοι πατριώτες γιορτάζουν πανηγυρικά την «μάχη του αεροδρομίου» (The Battle at John F. Kennedy International Airport), όπως λέγεται, ενώ εκείνη τη  μέρα η British Airways φροντίζει να μην έχει πτήσεις από και προς τη Νέα Υόρκη.
Τι μαθαίνει κανείς αν ξέρει που να ψάξει…

Strange Attractor

Δείτε αυτό


Δείτε και εδώ

3 σχόλια:

  1. Η επιστημη του strange attractor απεφανθη... Ο Χριστος δεν ητσν υπαρκτο προσωπο....
    Ποιος Ντοναλντ και Βελοπουλος...
    Εδω μιλαμε για τον Κολοσσο της Γνωσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συ ιστορικός αλά Βελό είσαι; Χα χα χα....

      Διαγραφή
    2. Οπως ολοι οι Ελληνες....
      Αλλά με τον Φωτεινο Παντογνωστη με το πιασιαρικο ονομα Strange Attractor δεν πιανεται κανενας...

      Διαγραφή