11.9.19

Θεωρίες συνωμοσίας, ή μήπως όχι;


Και αν ναι, τότε γιατί;
Η σημερινή τραγική επέτειος ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις θεωρίες συνωμοσίας.
Οι οποίες συνεχίζουν να κυριαρχούν σε όλες τις εκφάνσεις της παγκόσμιας πολιτικής, και όχι μόνο, σκηνής.





Υπάρχει (για παράδειγμα) ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων (στην Αμερική αγγίζει το 36%), που πιστεύουν ότι οι Δίδυμοι Πύργοι δεν έπεσαν από την Αλ Κάιντα και τον Μπιν Λάντεν, αλλά από την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση. Μια επιχείρηση False Flag δηλαδή.
Ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν χτυπήθηκε από επιβατικό αεροσκάφος, αλλά από πύραυλο cruise.
Ότι η πτήση 93 της United δεν κατέπεσε μετά το ντου κάποιων απεγνωσμένων επιβατών στο κόκπιτ, αλλά καταρρίφθηκε από αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη…



Ότι η όλη «τραγωδία» ήταν σχεδιασμένη και υλοποιήθηκε από κυβερνητικά στελέχη και μυστικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να δοθεί το άλοθι, η αφορμή δηλαδή, για να επέμβουν οι ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, στο Αφγανιστάν, και αλλού, και έτσι να εδραιωθεί η παγκόσμια κυριαρχία τους.
Εξάλλου, να μη ξεχνάμε πως μετά την 9/11 είχαμε την εισβολή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, την ανατροπή του Καντάφι, την αραβική άνοιξη, τον εμφύλιο στη Συρία, το Χαλιφάτο, τον ISIS, και άλλες μεγάλες «μετατοπίσεις» στην γεωπολιτική σκακιέρα, με αποκορύφωμα την μαζική πλέον (λαθρο)μετανάστευση, και τις όποιες αρνητικές συνέπειές της για την Ευρώπη και για την Ελλάδα ειδικότερα.
Στα καθ’ ημάς θα θυμάστε μάλλον τον περίφημο Πόρτα Πόρτα, τον συγκαμένο Νο2,  που μάλιστα διετέλεσε και υφυπουργός Μεταφορών για … 3 ώρες, και αργότερα αντιπρόεδρος της βουλής μας;
Και που τουίταρε κάποτε (ανάμεσα σε πολλά άλλα εξίσου βλακώδη) για το πώς οι Εβραίοι είχαν ενημερωθεί και δεν βρίσκονταν στους Δίδυμους Πύργους την 9/11;
Αυτή είναι η πεμπτουσία της συνωμοσιολογίας.
Στη δε χώρα μας οι συνωμοσιολόγοι «πσαικαζμένοι» συγκυβέρνησαν επί 4.5 χρόνια!
Σήμερα δε, έχουμε συνωμοσιολόγο ανισόρροπο πρόεδρο κόμματος στη βουλή.
Οπότε τι να λέμε;
Ε, λοιπόν, η ψυχολογία έχει κάποιες απαντήσεις για τον λόγο για τον οποίο οι θεωρίες συνωμοσίας είναι τόσο διαδεδομένες.
Ας δούμε τι λένε οι ειδικοί. Ότι οι θεωρίες συνωμοσίας έρχονται να καλύψουν βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Έτσι ακριβώς…
Ποιες είναι αυτές; Να υπάρχει μια μεγάλη αιτία που προκαλεί ένα μεγάλο γεγονός, έτσι ώστε να επέρχεται ισορροπία μεταξύ ενός συμβάντος και της αιτίας του.
Αν μια τεράστια ή όχι τόσο τεράστια καταστροφή, όπως η 9/11, οφείλεται σε κάτι το απλό, ή σε μια πράξη μεμονωμένων ανθρώπων, τότε ο κόσμος μας φαντάζει απρόβλεπτος και άκρως επικίνδυνος. Κάτι που δεν μπορεί να δεχτεί μέσα του ο μέσος άνθρωπος, διότι αυτό του φαίνεται απλό, και άρα του προκαλεί ανασφάλεια και φόβο.
Συνεπώς, τεράστιας σημασίας καταστροφές, όπως η 9/11, απαιτούν και τεράστιες κρυφές συνωμοσίες πίσω τους, έτσι ώστε να μπορούν να κατανοηθούν από το μέσο μυαλό.
Αν αποδεχθούμε ότι μια καταστροφή, μια δολοφονία προέδρου, ή κάποιο παρόμοιου βεληνεκούς τραγικό γεγονός οφείλεται στην πράξη ενός μόνο τρελού, ή μιας μικρής ομάδας φανατικών, τότε η όλη ζωή μας καθίσταται τυχαία και απρόβλεπτη, οπότε επικίνδυνη. Αυτό μας δημιουργεί εγγενείς ανασφάλειες.
Αν όμως το αποδώσουμε σε μια κρυφή συνωμοσία σκοτεινών κύκλων, ή δυνάμεων, που κυβερνούν τον κόσμο από κάποιοι υπόγειο χαλκείο, από κάποιο παρασκήνιο, τότε ανακουφιζόμαστε.
Αποδεχόμαστε την όποια καταστροφή πολύ πιο εύκολα.
Μας περνάει ο φόβος… και συνεχίζουμε την βλακεία π.χ. να ψηφίζουμε ανεπάγγελτα σούργελα, τραγουδιάρες, και ποδοσφαιριστές για να νομοθετούν για πάρτυ μας…

Δρ. Στρέιντζ (Ψυχολόγος-Πρωκτολόγος, σπουδάσας εν Ζανζιβάρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου