12.10.19

Σκιώδης συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ…


Ένα απ' τα προτερήματα που μου άρεσαν πάντα στη δημοκρατία ήταν το δικαίωμα της εναλλαγής στην εξουσία. Το ότι αυτή ήταν, δηλαδή, το πολίτευμα της εναλλαγής, ενώ η ίδια δεν είχε εναλλαγή και υποκατάστατο. Το ότι έδινε, ουσιαστικά, τη δυνατότητα της μη μονοπώλησης της εξουσίας από έναν διεκδικητή, πράγμα που κατοχύρωνε την ελευθερία του εκλέγειν από τους πολίτες και λειτουργούσε προς το συμφέρον τους.



Αυτή ήταν, για μένα, η ειδοποιός διαφορά που διέκρινε τη δημοκρατία απ' όλα τα άλλα καθεστώτα. Τα καθεστώτα που δυσπιστούσαν στους πολλούς και επέλεγαν τους ολίγους για να κυβερνούν, σε αντίθεση με τη δημοκρατία που δυσπιστούσε ανέκαθεν στους ολίγους οι οποίοι ήθελαν να κυβερνούν μονοπωλιακά και γι' αυτό προτιμούσε να τους εναλλάσσει…



Αυτό ήταν και το μεγαλείο της: η εναλλαγή στην εξουσία με επιλογή των πολλών!..
Κοντά σ' αυτό το υπέρτατο ''δώρο'', κολλούσε μοναδικά η ελευθερία του ατόμου και τα άλλα του δικαιώματα, η πίστη σ' αυτό και η πίστη στο διάλογο και την αποκεντρωμένη, εκλογικευμένη οργάνωση, που σήμαινε μοίρασμα της εξουσίας κατά τόπους (αυτοδιοίκηση) σε αντιγραφειοκρατική βάση.
Το ότι η Ελλάδα - μετά την περίοδο της δημοκρατίας το '74 - βρήκε την πειστικότερη λύση στο πρόβλημα ελευθερία-εξουσία, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Όπως γεγονός είναι και το ότι την τελευταία δεκαετία - με επίταση τα οχτώ χρόνια της μνημονιακής περιόδου - η δημοκρατία στον τόπο μας συρρικνώθηκε και αναπροσαρμόστηκε με βάση όχι τις επιταγές της, αλλά τις επιταγές των δανειστών της.
Αυτό σημαίνει ότι έπαψε σε μεγάλο βαθμό να είναι η παλιά υγιής δημοκρατία, η ζώσα και ασκούμενη, που - με πυρήνα την εναλλαγή στην εξουσία - γνώριζε στην πράξη τις διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε πολιτικούς και πολιτικές.
Η συγκεκριμένη πικρή διαπίστωση επιβεβαιώθηκε κατ' επανάληψη την τελευταία πενταετία, με πιο πρόσφατη εμπειρία αυτήν που έζησα πριν λίγες μέρες διαβάζοντας την ειδησεογραφία, που επιβεβαίωνε για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχιζε στο μεταναστευτικό, και όχι μόνο, την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική που είχαν χαράξει οι δανειστές της...
Μ' άλλα λόγια οι δυο μονομάχοι της 7ης Ιουλίου συγκυβερνούν τουλάχιστον στο θέμα αυτό και δεν το έχουν καταλάβει. Ή, για να το πούμε καλύτερα, έχουν σχηματίσει σκιώδη συγκυβέρνηση με φόντο τις Συμπληγάδες του μεταναστευτικού, κατά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που νίπτει τας χείρας της και τους γνέφει ενθαρρυντικά με τις ευλογίες του Πάπα...



Δυο μέρες πριν, όταν η ΝΔ έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για παραχώρηση της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, τέσσερις απ' τους βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης το καταψήφισαν, αν και το είχε εκπονήσει εκείνη. Οι υπόλοιποι το αποδέχτηκαν, αναγκαστικά, ''συγχαίροντας'' πίσω απ' τις κάμερες ο ένας τον άλλον γιατί ήταν δικό τους...
Στην περίπτωση της κλιματικής αλλαγής η μόνη διαφοροποίηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έχει να κάνει με την ένσταση του πρώτου γιατί ο πρωθυπουργός δεν έδειξε ανάλογο με τον κ. Τσίπρα ενδιαφέρον για τον Αμαζόνιο, όπως φάνηκε απ' την ομιλία του στον ΟΗΕ.
Κατά τα άλλα όμως οι πρώην κυβερνητικοί φαίνονται ικανοποιημένοι απ' το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε μια για πάντα την ανευθυνότητά τους στο Μάτι αποδίδοντας στην κλιματική αλλαγή το περσινό ολοκαύτωμα που άφησε πίσω του 102 νεκρούς.
Όσον αφορά τώρα το μεταναστευτικό, η ταύτιση είναι σχεδόν πλήρης, με μια διαφοροποίηση μόνο στους όρους, Η μεν κυβέρνηση (ΝΔ) μιλάει για μετανάστες, η δε αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) για πρόσφυγες, αν και ξέρει πολύ καλά την αλήθεια, ότι δηλαδή οι πρώτοι αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία και οι δεύτεροι την μειοψηφία.
Πάνω στο μείζον αυτό θέμα που ταλανίζει τα πέντε τελευταία χρόνια τη χώρα μας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε φαίνεται να έχει απαντήσεις, με αποτέλεσμα να δίνει την εικόνα κυβέρνησης που βαδίζει πάνω στα σημαδεμένα χαρτιά των δανειστών και την καταστροφική πολιτική των ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ακολουθεί πιστά τα λαθεμένα μονοπάτια και τις πρακτικές του.
Έτσι, αντί να θωρακίσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να αποτρέψει με ''τείχος'' σκαφών την προσέγγιση από πλοιάρια δουλεμπόρων και κυκλωμάτων εκμετάλλευσης μεταναστών, συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των Βορειοευρωπαίων, το οποίο φέρει την υπογραφή της συμφωνίας του Τσίπρα με τον Ερντογάν και την Ε.Ε.
Αντί να κλείσει τις ύποπτες ΜΚΟ που λυμαίνονται τα μεταναστευτικά ρεύματα, τις αφήνει να διαιωνίζουν το παιχνίδι της ''φιλανθρωπίας'' προσποριζόμενες αφειδώς ξένα κονδύλια απ' τους Διεθνείς Οργανισμούς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τα οποία θα μπορούσε να έχει πάρει η Ελλάδα, για να τα χρησιμοποιήσει για τη στέγαση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αρρώστων και των ασυνόδευτων παιδιών.
Αντί να χαράξει μια ξεκάθαρη πολιτική κλειστών συνόρων, σύρεται στις επικίνδυνες επιλογές των ανοιχτών του ΣΥΡΙΖΑ, που πατούσαν στην αντίληψη Τσίπρα ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και μετέτρεψαν σε ξέφραγο αμπέλι την Ελλάδα, καθιστώντας την πλέον προορισμό εγκατάστασης για κάθε λογής μετανάστες απ' τον τρίτο κόσμο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν...
Αντί να βρει τρόπο να τους επιστρέψει στις πατρίδες τους και να κάνει την Ελλάδα μη ελκυστικό προορισμό για τους ''εισβολείς,'' όπως είχε κάνει ο Σαμαράς, ακολουθεί τη στρατηγική των καταυλισμών του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσοντάς την επί... το προοδευτικότερον.



Την ίδια στιγμή, μάλιστα, για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των ''ξενοφοβικών'' ψηφοφόρων του κόμματός του - που άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν μπροστά τους - ο επικεφαλής της κυβέρνησης πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει τους ''Σαμαρικούς'' (Γεωργιάδη-Βορίδη) να εκτονώσουν την κατάσταση εσωκομματικά παίζοντας το ρόλο των μικρών Όρμπαν και Σαλβίνι και μιλώντας για λαθρομετανάστες κι όχι για μετανάστες και πρόσφυγες, όπως οι φιλελεύθεροι της κυβέρνησης της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Αλλά οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν είναι οι σανοφάγοι του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον οι περισσότεροι, κι έχουν ακόμα στ' αυτιά τους τις 10.000 απελάσεις που τους υποσχέθηκε προεκλογικά ο αρχηγός τους και αποδείχθηκαν επικοινωνιακές εξαγγελίες.
Στη θέση αυτών βλέπουν έντρομοι να προγραμματίζεται η στέγαση των 56. 000 προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν στην Ελλάδα σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία με χρηματοδότες απ' το εξωτερικό, αντί να σχεδιάζεται η επιστροφή των περισσοτέρων στις πατρίδες τους, κάτι που ήταν να γίνει απ' το '14, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά.
Κοντά σ' αυτό το κακό, ήρθαν και χαλάρωσαν περαιτέρω οι έλεγχοι χορήγησης πολιτικού ασύλου, που δίνεται πλέον με κλειστά μάτια σε όσους εισέρχονται από την Τουρκία στέλνοντας σ' όλους το μήνυμα ότι είναι καλοδεχούμενοι.
Με δεδομένα αυτά μπορούμε να οδηγηθούμε πλέον σε ασφαλή συμπεράσματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε τελικά ότι έχει ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ εφ όλης της ύλης στο μεταναστευτικό, ο δε πρωθυπουργός ακολουθεί κατά γράμμα όχι τα συμφέροντα της πατρίδας του, αλλά τα σημαδεμένα χαρτιά των ''Μεγάλων'', όπως και ο προκάτοχός του.
Έτσι έφτασε στο σημείο να επαναλαμβάνει τις αιτιάσεις του Τσίπρα για να δικαιολογηθεί και να επικαλείται την τήρηση της συμφωνίας με την Τουρκία απ' την οποία βγαίνει κερδισμένος μόνο η ο Πρόεδρός της Ταγίπ Ερντογάν, που κάθε μέρα αποθρασύνεται όλο και περισσότερο φτάνοντας στο σημείο να απειλεί την Ευρώπη πως θα της στείλει 3,6 εκατομμύρια αν χρειαστεί, αν γίνουν εμπόδιο στα σχέδιά του...
Απ' όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως η ΝΔ δεν είχε πρόγραμμα για το μεταναστευτικό ή είχε και το αναπροσάρμοσε στα ''θέλω'' των δανειστών μας, που φρόντισαν έγκαιρα να διασφαλίσουν τα του οίκου τους αδιαφορώντας για τον αν η Ελλάδα μετατραπεί σε βόθρο των κάθε λογής λαθρομεταναστών απ' τις τέσσερις άκρες του ορίζοντα.
Κι όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε να κάνει μόνο τρεις κινήσεις, για να αποτρέψει την μεταναστευτική πλημμυρίδα και να σώσει τη χώρα μας απ' την νούμερο ένα απειλή αυτήν τη στιγμή, που μοιάζει με πυριτιδαποθήκη στα σπλάχνα της.
Η πρώτη του κίνηση θα έπρεπε να είναι να ανακοινώσει επίσημα την απόρριψη των αιτήσεων ασύλου προσφύγων ή μεταναστών, πλην εκείνων που θα αποδεικνύουν ότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους, αν επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους. Αυτό και μόνο, είναι βέβαιο, θα αποθάρρυνε μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι προσμένουν στις ακτές της Τουρκίας την ώρα και τη στιγμή που θα έρθουν.
Η δεύτερη κίνηση, που θα είχε σαν στόχο την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, θα έπρεπε να είναι η άμεση απέλαση όσων εισβάλουν λαθραία στην Ελλάδα, με εξαίρεση τους αρρώστους, τα παιδιά και τις μητέρες τους που έχουν ανάγκη ιατρικής φροντίδας, καθώς και τα ασυνόδευτα παιδιά, για τα οποία πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα.
Η τρίτη κίνηση και πιο αποφασιστική του πρωθυπουργού θα έπρεπε να είναι η δημιουργία ''τείχους'' από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής για παρεμπόδιση της προσέγγισης των νησιών του ΒΑ Αιγαίου απ' τα πλοιάρια των δουλεμπόρων και των κυκλωμάτων τους, που δρουν ανενόχλητα στα μικρασιατικά παράλια με την ανοχή, αν όχι τις ευλογίες του ''σουλτάνου'' της Τουρκίας.
Με τις κινήσεις αυτές, νομίζω, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έλυνε σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών και των κατά τόπους χώρων υποδοχής των ανεπιθύμητων ''εισβολέων''. Η Μόρια στη Λέσβο ήδη απέδειξε ότι η στρατηγική των καταυλισμών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν τελικά ένα ολέθριο λάθος το οποίου τα επίχειρα πληρώνουμε σήμερα.
Ως φαίνεται όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εζήλωσε την εύνοια του προκατόχου του απ' τα ξένα κέντρα αποφάσεων και γι' αυτό ακολουθεί πιστά την τακτική του, ίσως και με μεγαλύτερο ζήλο, επί τω προοδευτικότερο...
Αυτό, δυστυχώς, αποδεικνύουν οι τελευταίες ειδήσεις, που μιλούν για μαζική προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε κλειστού τύπου εγκαταστάσεις, ενώ ήδη ετοιμάζονται άλλα 11 κενά ή ανενεργά στρατόπεδα για τους παράνομα εισελθόντες.




Επίσης, ετοιμάζονται να ανοίξουν δυο νέα προαναχωρησιακά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, που θα προστεθούν στα οχτώ ήδη υπάρχοντα, ενώ η πρόθεση του κ. Χρυσοχοδη είναι να μετατραπούν και άλλα στρατόπεδα σε παρόμοιου τύπου κέντρα σταδιακά, ώστε να αποσυμφορηθούν τα υφιστάμενα στα οποία παρατηρείται υπέρβαση του αριθμού των φιλοξενουμένων.
Καταληκτικά θα ήθελα να απευθύνω μια έκκληση στον πρωθυπουργό ενόψει των κινδύνων που διαφαίνονται σε βάρος μας και με δεδομένη την κατακτητική διάθεση του Ταγίπ Ερντογάν και την επιλογή του να διεκδικήσει για την πατρίδα του ''μια θέση αυτόφωτου πόλου ισχύος'' σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και με βάση το όραμά του περί ''Γαλάζιας Πατρίδας''.
- Κύριε Μητσοτάκη, η σημερινή Ελλάδα διανύει την κρισιμότερη φάση της νεότερης ιστορίας της εν μέσω των Συμπληγάδων του μεταναστευτικού και της επιθετικότητας της Τουρκίας. Γι' αυτό, για την ασφάλεια του Αιγαιακού κυρίως Ελληνισμού, που βρίσκεται υπ' ατμόν προ πολλού, χρειάζεται να επιταχύνετε τις διαδικασίες για την περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την εξέλιξη των οπλικών συστημάτων τους, ιδίως του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Για την απρόσκοπτη όμως αφοσίωσή σας στα θέματα Εξωτερικής πολιτικής, πρέπει να διασφαλίσετε προηγουμένως ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει φυτεύοντας μεταναστευτικές ''βόμβες'' σε διάσπαρτα μέρη της ελληνικής επικράτειας, όταν μάλιστα οι βόμβες αυτές είναι αλλοεθνείς και αλλόθρησκες.
Είναι ''βόμβες'' που θα αποδυναμώσουν την κρίσιμη ίσως στιγμή (στο ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Τουρκία) την αποτρεπτική μας ικανότητα σε κάθε τομέα λειτουργίας της άμυνάς μας, θέτοντας σε κίνδυνο την εδαφική μας ακεραιότητα και την ασφάλεια ολόκληρου του Ελληνισμού, δεδομένης της υπογεννητικότητας που τον μαστίζει.
Του Ελληνισμού που θα κινδυνέψει με εξανδραποδισμό στο μέλλον απ' τους αλλοεθνείς και αλλόθρησκους σημερινούς ''μουσαφιραίους'' του. Και τότε η ευθύνη θα είναι όλη δική σας. κ. πρωθυπουργέ, γιατί φανήκατε μικρός στην πιο κρίσιμη ώρα της Ελλάδας. Αδύναμος τη στιγμή που θα έπρεπε να ήσασταν δυνατός και ηττοπαθής όταν θα έπρεπε να ήσασταν αποφασισμένος να υπερασπιστείτε τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τα όσια και τα ιερά της!!!

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου