31.10.19

Μα ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτόν τον τόπο;


Τα δύσκολα χρόνια, τότε που μας πατούσε η μπότα των σαμαροβενιζέλων, οι παρελάσεις, στρατιωτικές και μαθητικές, ήταν μια αφορμή να ξεσπάσει ο λαός. Να εκφράσει τις αγωνίες και τα δίκια του.
Γι’ αυτό και βλέπαμε μούντζες, και άλλου είδους απαξιωτικές  χειρονομίες προς την εξέδρα των επισήμων από πλευράς παρελαύνοντων.




Γι’ αυτό και μια χρονιά ο πρόεδρος της  Δημοκρατίας κ. Παπούλιας παράτησε άρον άρον την παρέλαση της Θεσσαλονίκης και επέστρεψε σούμπιτος στην Αθήνα…



Ήταν οι καλές εποχές του αγαναΧτισμού, με τον Σύριζα στα κάγκελα να υπόσχεται, μεταξύ άλλων, πως θα καταργήσει αυτό το αναχρονιστικό μιλιταριστικό έθιμο ευθύς μόλις καταλάβει το Μαξίμου (με δημοκρατικές διαδικασίες βεβαίως).
Όντως τελικά κατέλαβε το Μαξίμου, αλλά και αυτή του η υπόσχεση αποδείχτηκε φούμαρο.
Όπως φούμαρα αποδείχθηκαν η κατάργηση του μνημονίου, των διοδίων, του ΕΝΦΙΑ, κλπ.
Η μόνη υπόσχεση που τήρησε ο Αλέξης ήταν εκείνη για τους δυστυχείς «πρόσφυγες πολέμου», τους οποίους κυβέρνηση και λαός (βλέπε νησιώτες) υποδεχόντουσαν στις ακτές μας με χορούς, κεράσματα, και ζεστές κουβέρτες… παρέα με παγκόσμιας εμβέλειας σελέμπριτις, που βρήκαν ευκαιρία για προβολή και σέλφις… θυμόσαστε την Σούζαν Σάραντον;
Όσον αφορά στις παρελάσεις, όχι μόνο δεν καταργήθηκαν, όχι μόνο βλέπαμε τον συγκαμένο (πάνω σε παλέτες) και τους λοιπούς συριζαίους επίσημους να χειροκροτούν με ζέση τα … τανκς, αλλά ακόμη κι ο γονατισμένος μέχρι τότε λαός τις αγκάλιασε, εξ ου και 4 ½ χρόνια δεν σημειώθηκε καμιά οργανωμένη διαμαρτυρία, κανένα χάπενινγκ, καμία μούντζα…
Μέχρι που ο Σύριζας έφυγε και τον διαδέχτηκε ο Κυριάκος.
Ο οποίος θα μας έφερνε ξανά την κανονικότητα.
Ναι, αλλά δεν συμφωνεί ο Σύριζας…
Ο οποίος, μακριά πια από το Μαξίμου, και χωρίς τα βαρίδια της εξουσίας, έχει απασφαλίσει.
Όχι μόνο σε θεσμικό αντιπολιτευτικό επίπεδο, αλλά ακόμη και σε επίπεδο «μπουτούδων», μπαχαλάκηδων, συνδικαλιστών, κλπ.
Γι’ αυτό και μέσα σε μερικούς μόνο μήνες «μητσοτακισμού» είδαμε πιο πολλές απεργίες, κινητοποιήσεις, πορείες, διαδηλώσεις, και χάπενινγκς απ’ όσες είδαμε σε πέντε σχεδόν χρόνια.
Χώρια οι ροές «προσφύγων πολέμου» (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο) που έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σε σημείο να αναρωτιέμαια «μα ποιος κυβερνά επιτέλους τον τόπο; Ο Καρανίκας»;   

Χώρια η εγκληματικότητα που θέριεψε, με ληστείες, διαρρήξεις, ανατινάξεις ΑΤΜ, εισβολές σε βιτρίνες καταστημάτων με κλεμμένα ΙΧ, μαχαιρώματα, ακόμη και εν ψυχρώ εκτελέσεις μέρα μεσημέρι…
Και με τους γνωστούς άγνωστους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν το βιολί τους, να καίνε δηλαδή το σύμπαν με μολότοφ, πάντα με ορμητήριο τα πανεπιστήμια, στα οποία ακόμη να τολμήσει να μπει η αστυνομία και να συλλάβει κάποιον και να τον οδηγήσει στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
Και ανάμεσα στο γενικότερο μπάχαλο που ζούμε, με τον Χρυσοχοίδη να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, με τον νόμο Παρασκευόπουλου να συνεχίζει να ισχύει, και με την ενδοχώρα (πλην Πελοποννήσου) να γεμίζει από χοτ σποτς, έχουμε και κάποιες φαιδρές καταστάσεις, όπως π.χ. εκείνο το silly walk που οργάνωσαν κάτι σιτεμένες «μαθήτριες» της νεολαίας Σύριζα, διακωμωδώντας την επέτειο του ΟΧΙ, και διαμαρτυρόμενες για τον «μαθητικό μιλιταρισμό»!
Αγνοώντας προφανώς το τι ακριβώς τιμούμε τη συγκεκριμένη μέρα, και αγνοώντας πως αν ο μη γένοιτο μπουκάρουν οι Τούρκοι, αυτό το silly walk θα τους έρθει φυσικό μόλις  τις περιλάβουν τα μεμέτια, όπως φυσικό ήρθε και στον φίλο μου τον Θάνο που του την έπεσαν ένα βράδυ κάτι ερεθισμένοι Μαροκινοί στα Διαβατά, κι ακόμη κουτσαίνει όταν περπατάει.
Με αυτά και με αυτά η πολυπόθητη κανονικότητα προχωράει κανονικά, όπως κανονικά προχωράει και η αφομοίωση των Πακιστανών και Αλγερινών στην νεοελληνική καθημερινότητα, με τους συριζαίους να ζουν το όνειρο, και με την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου να τρεκλίζει αμήχανη, συρόμενη πίσω από τους μπαχαλάκηδες και τις λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, σαν να τρέμει μη τυχόν και κάποιοι ανισόρροποι ιδεοληπτικοί την κατηγορήσουν για αστυνομοκρατία, ή μακριά από εδώ για… φασισμό!
Με αποτέλεσμα να συνεχίζει να κυριαρχεί παντού ο πολακισμός, ενισχυμένος τώρα και με τον ραγκουσισμό!
Όπου ο άλλοτε υβριστής του Αλέξη,  και πιστό υψηλόβαθμο όργανο του βαθέως βρώμικου μνημονιακού Πασόκ, κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση (ως φανατικός συριζαίος γενίτσαρος) για … χουντισμό!
Τα ύστερα του κόσμου, δηλαδή.

Strange Attractor

ΥΓ- Τα τελευταία επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, με ρίψεις μολότοφ, και σπάσιμο βιτρινών, έγιναν, λέει, για συμπαράσταση στον χειμαζόμενο λαό της … Χιλής!
Πάω στοίχημα πως αν ρωτήσεις 10 από αυτούς τους «μαχητές της ελευθερίας» (οι μισοί Αφγανοί σίγουρα) κατά που πέφτει η Χιλή, ίσως να απαντήσουν σωστά 2 ή 3… κι αυτοί λόγω μαστούρας.

1 σχόλιο:

  1. Κανένα σχόλιο. Μου γλυτώνεις τον χρόνο όταν γράφεις γιατί σκεφτόμαστε τα ίδια. Απλά εσύ είσαι πιο εργατικός. Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή