22.10.19

Η βόλτα στο πάρκο που λέγαμε…


Τον περασμένο Μάιο, και εν όψει εκλογών, είχα γράψει ένα άρθρο (εδώ) για το πώς η επερχόμενη διακυβέρνηση του Κυριάκου δεν θα είναι μια «βόλτα στο πάρκο», αλλά κάτι πολύ πιο δύσκολο, και όχι μόνο διότι θα κληρονομούσε χάος από τον Αλέξη.
Η επιχειρηματολογία μου ήταν ότι μέχρι τον Οκτώβριο, η όποια δυναμική εκκίνηση θα έκανε νομοτελειακά κοιλιά, ο Σύριζα θα είχε συνέλθει από το σοκ της ήττας, και ο κόσμος, που θα είχε γυρίσει από τα μπάνια, θα ζητούσε όλο και πιο πολλά, όλο και πιο γρήγορα.



Προέβλεπα γενικό συμμάζεμα της «λαθρομετανάστευσης», κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, και περισσότερη αστυνόμευση παντού με στόχο την άμεση αντιμετώπιση της γενικευμένης παραβατικότητας και εγκληματικότητας που θέριεψε επί Σύριζα.
Όπως προέβλεπα διαδηλώσεις επί διαδηλώσεων επί παντός επιστητού, με τους συριζαίους στα κάγκελα κρατώντας ντουντούκες, να καταγγέλλουν την σκληρή και ανάλγητη δεξιά κυβέρνηση της καταστολής.
Δηλαδή, εν ολίγοις προέβλεπα την επιστροφή στη κανονικότητα, τη νίκη της «τάξης» και «ασφάλειας», και τις σκληρές αντιδράσεις των συριζαίων για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Σε όλα έπεσα έξω...



Η κυβέρνηση όντως ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τον Χρυσοχοίδη να ηγείται της όλης προσπάθειας για ένα γενικό ρεκτιφιέ στο ζήτημα της ανασφάλειας των πολιτών, και με την οικονομία όντως να παίρνει τα πάνω της, χάρη σε κάποιες επιλεκτικές κινήσεις, ενώ πάρθηκαν ανακουφιστικά μέτρα σε ΕΝΦΙΑ, φοροαπαλλαγές, κλπ.
Μέχρι εκεί όμως.
Διότι από κει και πέρα η κοιλιά που έλεγα έγινε σαπιοκοιλιά. Χωρίς να χρειαστεί ο Σύριζα να ανέβει στα κάγκελα.
Η κυβέρνηση αυτοπυροβολείται καθημερινά, δεχόμενη αυτογκόλ, χωρίς οι συριζαίοι να χρειάζεται να κουνήσουν το δακτυλάκι τους.
Όπως για παράδειγμα στο «μακεδονικό» ζήτημα, που η «προδοσία» του Αλέξη στάθηκε αφορμή να ψηφίσουν ΝΔ πολλοί μη νεοδημοκράτες πατριώτες, με τη νέα κυβέρνηση να στηρίζει τη συμφωνία που κάποτε κατήγγειλε,  και να τα βάφει μαύρα που τα Σκόπια δεν εντάσσονται τελικά στην ΕΕ.
Στα υπόλοιπα, ναι μεν απαγορεύτηκε το κάπνισμα στις παιδικές χαρές, ναι μεν η αστυνομία κυνηγάει ανήλικους που βλέπουν ακατάλληλες ταινίες, πλην όμως η εγκληματικότητα, με επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, αυξήθηκε γεωμετρικά το τελευταίο τέρμινο.
Δεν υπάρχει μέρα που να μη γίνει μια εισβολή κλεμμένου αυτοκινήτου σε κάποια βιτρίνα, όπως δεν υπάρχει μέρα που να μη σημειωθούν δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις, πολλές φορές με αιματηρή κατάληξη.
Όσον αφορά στη λαθρομετανάστευση, αυτή κι αν δεν έχει θεριέψει, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.
Και ποια είναι η λύση που βρήκε η κυβέρνηση; Να μεταφέρονται οι λαθρομετανάστες στην ενδοχώρα.
Γιατί; Για να ανοίγει χώρος για αφίξεις περισσότερων στα νησιά.
Εκεί που ήδη σε μερικά, οι «φιλοξενούμενοι», μαζί  με τους επαγγελματίες αλληλέγγυους ΜΚΟτζήδες, είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους. Οι οποίοι κάτοικοι υποφέρουν τα πάνδεινα από την παραβατική συμπεριφορά των «προσφύγων πολέμου» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο.
Χώρια οι διάφορες εξεγέρσεις σε διάφορα χοτ σποτς ανά την επικράτεια, όπως π.χ. προχθές στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (Γιδά), από όπου κατάγεται ο  διάσημος στοχαστής Καρανίκας, ο οποίος κάποτε πανηγύριζε πως όταν θα κυβερνήσει ο Αλέξης, οι δυστυχείς «μετανάστες», που τους κυνηγάνε οι σαμαροβενιζέλοι,  θα μπορούν να φέρουν και τις οικογένειές τους για να μη νιώθουν μόνοι…  τι να λέει σήμερα άραγε; Και τι να λένε οι συμπατριώτες του, που τον λάτρευαν ως μικρό Θεό;
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του μπάχαλου: Έβλεπα προχθές σε δελτίο ειδήσεων το βίντεο από κάμερα καταστήματος ενός Αλγερινού (30χρονου ανήλικου) ο οποίος με έξυπνο τρόπο έσπαγε αυτοκίνητα και αφαιρούσε ότι εύρισκε μέσα σε αυτά.
Περιέργως εντοπίστηκε και πιάστηκε,  και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου διαπιστώθηκε ότι πριν από 2 χρόνια είχε κάνει κι άλλες παρανομίες, και είχε τιμωρηθεί … στα χαρτιά.
Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή κάθειρξης δυο ετών, και … αφέθηκε ελεύθερος!
Έτσι ακριβώς το είπε η παρουσιάστρια, και αμέσως πήγε παρακάτω, σε άλλη είδηση για το πώς χώρισε ο τάδε σελέμπριτι σεφ...
Αφέθηκε ελεύθερος…  όπως αυτό ακριβώς που λέω χιουμοριστικά τόσα χρόνια, στηλιτεύοντας τον Σύριζα: ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος!
Μόνο που τώρα δεν έχουμε Σύριζα, έλα όμως που εξακολουθούμε να έχουμε τον «ευεργετικό» νόμο Παρασκευόπουλου, τον οποίο ο Κυριάκος θα καταργήσει μάλλον μόνο όταν αδειάσουν όλες οι φυλακές από δολοφόνους, βιαστές, και λοιπά λουλούδια.
Ένας νόμος που έπρεπε να καταργηθεί χθες.
Εν κατακλείδι, η πρόβλεψή μου τώρα (ελπίζω να πέφτω πάλι έξω) είναι πως αν δεν παρθούν αυστηρά (πολύ αυστηρά) και δραστικά μέτρα το συντομότερο δυνατό στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, κοντράροντας στα ίσα τις Βρυξέλλες αν χρειαστεί, τότε όχι μόνο η χώρα εάλω, αλλά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα παραπαίει, θα κλυδωνίζεται, και ίσως πέσει με παταγώδη θόρυβο… το ζήτημα είναι άκρως σοβαρό, άσχετα αν δεν το παίζουν τα συμβατικά ΜΜΕ.
Και άσχετα αν οι περισσότεροι νεοδημοκράτες, που επί Σύριζα ήταν λάβροι στα σόσιαλ μίντια για την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης, σήμερα ποιούν τη νήσσαν, και κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο…
Η κωλοτούμπα ως στάση ζωής δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των συριζαίων, ούτε και των πρώην πασόκων που εντάχθηκαν στον Σύριζα.
Χαρακτηρίζει όλο το φάσμα του «δημοκρατικού τόξου».

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου