11.10.19

Προσοχή… κουφαίνει!


Μην περάσει απαρατήρητο:
Ο Ερντογάν απείλησε την Ευρώπη, ότι θα ανοίξει την «κάνουλα» και θα στείλει – στην Ευρώπη – 3,6 εκατομμύρια «πρόσφυγες»!
Τι ήθελε να πει ο «ποιητής»;
·       Πρώτον, στην καλύτερη περίπτωση, εννοούσε ότι αν επιτύχει η επιχείρησή του στον ανατολικό Ευφράτη θα εγκαταστήσει εκεί τον πληθυσμό αυτό! Αλλιώς θα αναγκαστεί να τους στείλει όλους στην Ευρώπη.
Αλλά αν εγκαταστήσει νοτίως των τουρκικών συνόρων 3,6 εκατομμύρια «πρόσφυγες», αυτό σημαίνει ότι θα διώξει αυτούς που υπάρχουν ήδη εκεί (Κούρδους και Άραβες).

  



Δηλαδή θα κάνει Εθνοκάθαρση! Γιατί η εκδίωξη πληθυσμού από μια περιοχή – και μάλιστα με βάση εθνοτικά κριτήρια - είναι ο ορισμός της Εθνοκάθαρσης.
Άρα – στην «καλύτερη» πάντα περίπτωση – ο Τούρκος Πρόεδρος εξαγγέλλει Εθνοκάθαρση!
Και τον κοιτάνε όλοι άφωνοι. Και τον ανέχονται…



·       Δεύτερον, θα μπορούσε να μην ήταν έτσι, αν αυτοί ήταν όντως πρόσφυγες από εκείνες τις περιοχές, και απλώς γύριζαν στα σπίτια τους.
Όμως, όπως καταγγέλλεται από πολλές πλευρές (και όχι μόνον από τους Κούρδους πλέον), οι αντάρτες που μπαίνουν μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα είναι πρώην τζιχαντιστές, που έτρεξαν να σωθούν όταν οι Κούρδοι καθάρισαν όλη την περιοχή από το ΙΣΙΣ, τους εκπαίδευσαν οι Τούρκοι και τώρα επιστρέφουν με τις πλάτες του τουρκικού στρατού για να εκδιώξουν τους Κούρδους.
Είναι πρώην μαχητές του ΙΣΙΣ! Αυτούς επαναφέρει ο Ερντογάν…
Και οι άμαχοι που είναι «πρόσφυγες» και θα εγκατασταθούν στην περιοχή είναι πληθυσμοί από ολόκληρη τη Συρία, που είχαν συνεργαστεί με το ΙΣΙΣ, όσο το ΙΣΙΣ κυριαρχούσε εκεί, και αναγκάστηκαν να φύγουν όταν συνετρίβη το ΙΣΙΣ.
Οι άμαχοι της Συρίας που έφυγαν να σωθούν από το ΙΣΙΣ και βρέθηκαν πρόσφυγες στην Τουρκία, έχουν ήδη επιστρέψει πίσω στα χωριά τους, όταν εκδιώχθηκε το ΙΣΙΣ από τις περιοχές τους. Αυτοί έχουν πάψει προ πολλού να είναι «πρόσφυγες» (στην Τουρκία).
Επομένως όσοι θα επιστρέψουν τώρα, μάλλον δεν ένιωθαν ασφαλείς όταν συνετρίβη το ΙΣΙΣ.
Κι όταν απειλεί ο Ερντογάν πως, «αν δεν τους πάει στον ανατολικό Ευφράτη θα τους στείλει στην Ευρώπη», ουσιαστικά απειλεί (εμμέσως) τους Ευρωπαίους ότι θα τους στείλει 3,6 εκατομμύρια τζιχαντιστές!
Κι αυτή μάλλον είναι (για τους Ευρωπαίους) η χειρότερη εκδοχή.
Δηλαδή μας λέει ο Ερντογάν: είτε θα κάνω εθνοκάθαρση από τους Κούρδους στον ανατολικό Ευφράτη εντός της Συρίας και θα «φυτέψω» εκεί 3,6 εκατομμύρια ισλαμιστές, είτε θα σας τους στείλω «πεσκέσι» στην Ευρώπη – και με 3,6 εκατομμύρια καινούργιους ισλαμιστές ο… Θεός μαζί σας!
·       Τρίτον, όταν ο Ερντογάν χρησιμοποιεί απροσχήματιστα τους πρόσφυγες ως εργαλείο «απειλής» και αποσταθεροποίησης των Ευρωπαίων, παραβιάζει το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου περί Προσφύγων.
1.       Πρώτα-πρώτα, από την ώρα που τους αναγνωρίζει στάτους προσφύγων ως πρώτη «ασφαλής χώρα» η Τουρκία, όταν θελήσουν να πάνε οπουδήποτε αλλού, παύουν να είναι «πρόσφυγες» και γίνονται επίδοξοι «μετανάστες».
2.      Δεύτερον, οι υπόλοιπες χώρες ΔΕΝ είναι υποχρεωμένες να δέχονται οποιονδήποτε αριθμό μεταναστών πλέον (όχι προσφύγων) από οπουδήποτε.
·       Δεν μπορεί να τους στέλνει όπου γουστάρει, αν οι άλλοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να τους «υποδεχθούν».
·       Δεν είναι «σκουπίδια» οι άνθρωποι, να απειλεί να τους «ξεφορτώσει» στην αυλή του διπλανού.
Αυτό και μόνο είναι λόγος να του κόψουν την ενίσχυση που του δίνουν οι Ευρωπαίοι για τους πρόσφυγες.
·       Τέταρτον, πολλοί από όσους στέλνει προς την Ελλάδα δεν είναι καν «πρόσφυγες» από τη Συρία.



Η Τουρκία προσκαλεί και διευκολύνει να έλθουν χιλιάδες Μαροκάνοι, Αλγερίνοι και Τυνήσιοι χωρίς βίζα και με πολύ φθηνά εισιτήρια αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη - και από εκεί τους μεταφέρει στα παράλια και τους επιβιβάζει σε βάρκες για να περάσουν απέναντι στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου.
Αυτό είναι ανοικτή συνεργασία λαθρο-διακίνησης, με σύγχρονο δουλεμπόριο!
Γιατί οι Ευρωπαίοι μετά από τόσο ανοικτές προκλήσεις και απειλές δεν καταγγέλλουν τον Ερντογάν ότι συνεργάζεται με τους διακινητές, να τους κόψουν πλήρως την οικονομική στήριξη;
Γιατί αν το έκαναν αυτό, θα ήταν αναγκασμένοι μετά να κλείσουν πολύ πιο αποφασιστικά τα σύνορά τους.
Κι επειδή ΔΕΝ τολμούν να το κάνουν αυτό, όχι μόνο τους απειλεί ότι θα τους στείλει εκατομμύρια, αλλά έχει αρχίσει να το κάνει κι όλα…
Συμπέρασμα: όσο δεν αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι τον Ερντογάν ως αυτό που είναι – συνεργάτης των λαθρο-διακινητών – και τους ίδιους εξευτελίζει κάθε τόσο, και την Ελλάδα – κράτος μέλος της ΕΕ – απειλεί να την συντρίψει.
Γιατί αν όλοι αυτοί έλθουν προς εμάς, θα είναι το τέλος (μας).
Εκτός κι αν ξυπνήσουμε...
·       Πέμπτον, τον Ερντογάν τον έχουν ήδη καταγγείλει ως «συνεργάτη» του ΙΣΙΣ (ως άνθρωπο που ανοικτά δηλαδή συναλλασσόταν με το ΙΣΙΣ όταν εκείνο βρισκόταν στην παντοδυναμία του) και ο Μπάϊντεν, πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (και σήμερα επικρατέστερος Προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών), και ο Πούτιν, ο Ρώσος Πρόεδρος!
Αλλά και ο Νετανιάχου ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, και ο Άσαντ ο Σύρος Πρόεδρος και ο Σίσι ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και άλλοι (αυτοί οι τελευταίοι τον έχουν κατηγορήσει και ως σπόνσορα των τζιχαντιστών…).
Το καθεστώς Ερντογάν έχει στηρίξει το ΙΣΙΣ, έχει βγάλει χρήματα από τις συναλλαγές του με το ΙΣΙΣ, βγάζει χρήματα και από την εμπορία των θυμάτων του ΙΣΙΣ (των προσφύγων που έφυγαν να σωθούν σε πρώτη φάση από το ΙΣΙΣ) και τώρα προσπαθεί να επαναφέρει το ΙΣΙΣ και τους πληθυσμούς που το στήριζαν στη Συρία, κάνοντας εθνοκάθαρση των Κούρδων που το έδιωξαν. 
Η Αμερική και η Ρωσία παίζουν τα παιγνίδια τους στην περιοχή.
Και η Ευρώπη – που πρωτίστως κινδυνεύει από την εξέλιξη αυτή – βλέπει να την ταπεινώνει και να την απειλεί ο Ερντογάν, χωρίς να κάνει η ίδια τίποτε.
Για το ΝΑΤΟ, να μη μιλήσουμε καλύτερα…
Πούν’ το... το ΝΑΤΟ;
Στη βόρειο Συρία, δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά. Θα δείξει…
Αλλά όλη αυτή η εξέλιξη οδηγεί με βεβαιότητα στην «έκλειψη της Ευρώπης». Και του ΝΑΤΟ!
Γίνονται πλέον irrelevant non-entities! Άνευ σημασίας, ανύπαρκτες «οντότητες».
«Σφραγίδες», χωρίς αντίκρισμα…
Ποιος θα τις παίρνει στα σοβαρά; Κανείς.
Ποιος θα υπολογίζει στην στήριξή τους; Ούτε καν τα μέλη τους…
Η ίδια «διεθνής κοινότητα» που πέρσι πάσχιζε να δώσει «εθνική πατρίδα» σε μια ανύπαρκτη εθνότητα δήθεν «Μακεδόνων» - που δεν υπήρχαν σε καμία καταγραφή πριν το 1944 και που ούτε οι ίδιοι συμφωνούν σήμερα μεταξύ τους τι ακριβώς είναι – η ίδια αυτή «διεθνής κοινότητα» δεν μπορεί τώρα να σταματήσει ή να αποθαρρύνει ή έστω να τιμωρήσει τον Ερντογάν που κάνει εθνοκάθαρση στους Κούρδους της Συρίας και επαναφέρει τους ομόθρησκούς του, τζιχαντιστές!
Μήπως να τα ξαναδούμε από την αρχή, όλα αυτά περί «Διεθνούς Δικαίου» και «Soft Power» και «πολυμερών οργανισμών»;
Άντε, γιατί οι πολλές επικλήσεις στο Διεθνές Δίκαιο όταν γίνεται χαμός γύρω τριγύρω, είναι σαν κάτι «άλλο» που λέγανε οι παλιοί...
Καθ’ υπερβολήν, ενίοτε… κουφαίνει!

Θανάσης Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου