7.11.19

Ο Σαμαράς και η Προεδρία της Δημοκρατίας…


Το 2012, ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε στην πιο δύσκολη ώρα για την Πατρίδα να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».





Να αντιμετωπίσει την κρίση και τις τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, να αλλάξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, να βελτιώσει το οικονομικό κλίμα, να βγάλει την Ελλάδα στις αγορές, να αντιμετωπίσει με επάρκεια το μεταναστευτικό, να κάνει πράξη την πολιτική συνεννόηση μεταξύ δύο παρατάξεων που για χρόνια βρίσκονταν στα χαρακώματα.
Και σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα κατάφερε…



Φυσικά, στη διάρκεια μίας διακυβέρνησης γίνονται και λάθη. Αλλά η πλειοψηφία των πολιτών έχει αποτυπώσει την περίοδο Σαμαρά στη μνήμη της με θετικό πρόσημο, ενώ πολλοί κάνουν ένα ακόμη βήμα παραπέρα και μιλούν για τον καλύτερο Πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ακούγονται φωνές που προτείνουν τον Μεσσήνιο πολιτικό ως τον καταλληλότερο για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Πολλοί το λένε ανοιχτά, άλλοι το κουβεντιάζουν με τις παρέες τους και στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με φίλους και οικογένεια.
Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση αυτή, αλλά η επιλογή Σαμαρά θα ήταν μία επιλογή για την Ελλάδα.

Σπ. Καπράλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου