27.2.20

Τσακίστε τους νταβατζήδες των ΜΚΟ! Τώρα…


Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:
Η κυβέρνηση υπέστη μια πολιτική ήττα στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου!
Έστειλε εκεί 14 διμοιρίες ΜΑΤ για να επιβάλλουν τα «κλειστά κέντρα» - και δύο 24ωρα αργότερα αναγκάστηκε να τους ανακαλέσει πίσω, δαρμένους, τραυματισμένους και… πυροβολημένους! 



Η ίδια επιμένει ότι «τα κλειστά κέντρα» στα νησιά «θα προχωρήσουν».
Αλλά αυτό γίνεται όλο και πιο αμφίβολο πλέον.
Η λέξη «ήττα» είναι η ηπιότερη που μπορεί να περιγράψει αυτό που συνέβη.
Και η ήττα της κυβέρνησης οφείλεται σε δύο πράγματα…



·       Πρώτον, ότι δεν έπεισε κανένα ότι έχει «πολιτική» – όποια πολιτική - για το λαθρομεταναστευτικό.
--Διακηρύσσει τα «κλειστά κέντρα», αλλά διευκρινίζει ότι στην πραγματικότητα θα είναι… «ημίκλειστα»! Δηλαδή περίπου «ανοικτά»!
--Διακηρύσσει ότι θέλει να αποθαρρύνει τις εισροές λαθρομεταναστών, αλλά στην πραγματικότητα διατηρεί ανεξέλεγκτες τις ΜΚΟ που φέρνουν τους λαθρομετανάστες σε συνεννόηση με τους διακινητές απέναντι! Ενώ προσφέρει εξωφρενικές παροχές στα «ασυνόδευτα», ύψους 1590 ευρώ το μήνα, χώρια το 500ρικό που εξακολουθούν να παίρνουν οι υπόλοιποι. Αυτό είναι ενθάρρυνση για να έλθουν χιλιάδες άλλοι. Όχι «αποθάρρυνση ροών».
--Διακηρύσσει ότι τα κλειστά κέντρα θα στεγάζουν μερικές χιλιάδες λαθρομετανάστες, αλλά κάθε μέρα έρχονται εκατοντάδες καινούργιοι! Και μέχρι να φτιαχτούν τα κλειστά κέντρα θα χρειάζονται τρεις φορές περισσότερα.
--Διακηρύσσει ότι θα επανα-προωθεί 200 τη βδομάδα, αλλά με τους σημερινούς ρυθμούς, έρχονται 1000 τη βδομάδα.
Άρα η πολιτική της δεν πείθει ακόμα κι όσους θέλουν να πειστούν.
·       Δεύτερον, κατάφερε και ένωσε τους πάντες…εναντίον της: Αυτοί που θέλουν να παραμείνουν ανοικτά τα κέντρα εναντιώνονται γιατί θα χάσουν την «κονόμα» τους. Κι αυτοί που θέλουν τα κλειστά κέντρα, και πάντως θέλουν να φύγουν οι λαθρομετανάστες, εναντιώνονται γιατί καταλαβαίνουν ότι με όσα εξαγγέλλει η κυβέρνηση – και παρά τις διακηρύξεις της – θα έλθουν πολύ περισσότεροι.
Κι έτσι όλοι στράφηκαν εναντίον της! Αληθινό «κατόρθωμα».
·       Για να τα λέμε όλα, βέβαια, η κυβέρνηση έκανε και σωστά:
--Σωστά διακήρυξε ο Πρωθυπουργός από την Αλεξανδρούπολη ότι οι (λαθρο)μετανάστες δεν πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα, γιατί δεν πρόκειται να πάνε πουθενά, οι περισσότεροι δεν θα πάρουν άσυλο.
Είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα - και δημιούργησε το πρόβλημα το 2015. Μόνο που αυτή η διακήρυξη έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή (πέρσι τον Ιούλιο) και με τον πιο πειστικό τρόπο.
--Σωστά, επίσης, συνέδεσε ο Πρωθυπουργός τα μέτρα φύλαξης των συνόρων από τους λαθρομετανάστες με την προστασία από τον κορονοϊό, επικαλούμενος μάλιστα και τον Ευρωπαϊκό κανονισμό της Κομισιόν 2016/399 παράγραφος 6, δηλαδή το κλείσιμο των συνόρων για τον έλεγχο και την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας σε κράτη μέλη της Ένωσης.
·       Όμως όλα αυτά, όπως και τα κλειστά κέντρα, άλλωστε, αν και σωστά, δεν αρκούν.
Πρέπει να γίνουν όσα δεν τόλμησε να κάνει ως τώρα:
-- Να κυνηγήσει τις ΜΚΟ! Είναι κράτος εν κράτει. Ευθύνονται για αληθινά κακουργήματα κατά ανθρώπων (στις «Μόριες») και για εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας (συνεργασία με λαθροδιακινητές). Σκορπάνε «βρόμικο χρήμα», διαφθείροντας ένα τμήμα του πληθυσμού και τρομοκρατώντας κάθε αντίθετη φωνή.
Μερικά από αυτά τα κάνουν και «καθωσπρέπει» ΜΚΟ - όχι μόνο οι εντελώς «γκρίζες». Γι’ αυτό πρέπει να τρίξει τα δόντια σε όλες!
-- Πρέπει να φτιαχτούν δικογραφίες και να καθίσουν κάμποσες ΜΚΟ στο σκαμνί. Ακόμα, να εκδοθούν και διεθνή εντάλματα εναντίον τους, γιατί μερικές είναι ήδη «φευγάτες».
Το αποτελεσματικότερο είναι να αρθεί η άδεια λειτουργίας όλων των ΜΚΟ! Κι ύστερα να παίρνουν άδεια λειτουργίας μία-μία, μόνο οι εντελώς απαραίτητες, και μόνον αφού υπογράφουν αυστηρούς όρους λειτουργίας, για το τι θα κάνουν, τι επιτρέπεται να κάνουν και τι απαγορεύεται να κάνουν.
Ήδη ελέγχουν ακριτικές περιοχές και ξεσηκώνουν τους τοπικούς πληθυσμούς. Πίσω από τα χθεσινά έκτροπα στα νησιά βρίσκονταν και ΜΚΟ! Κι όχι μόνο από τις παράνομες. Κι από τις «νόμιμες» (δηλωμένες) ακόμα.
Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αν δεν σταματήσει, τότε άμεσα θα χρειαστεί να κηρυχτούν κάποιες περιοχές σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Ίσως, μάλιστα, αυτό το τελευταίο δεν το αποφεύγουμε πια.



-- Να γίνουν δικογραφίες και να παραπεμφθούν λαθρομετανάστες που έχουν πρωτοστατήσει σε εγκληματικές δραστηριότητες, είτε μέσα στα hot spots σε βάρος δικών τους (βιασμούς, φόνους κλπ.), είτε σε βάρος του νησιωτικού μας πληθυσμού.
Τα εγκλήματα που όλοι γνωρίζουν ότι συνέβησαν εκεί, δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Ο τρόμος που επικρατεί στα νησιά μας δεν μπορεί να συνεχίζεται. Αν πρέπει να δοθεί ένα «μήνυμα επιβολής» του νόμου και της τάξης, πρώτα πρέπει να δείξει η Πολιτεία ότι προστατεύει τη ζωή και την ασφάλεια των νησιωτών μας. Κι ύστερα ότι τους επιβάλει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Εδώ έγινε το ανάποδο: Όσο οι λαθρομετανάστες τρομοκρατούσαν τους κατοίκους και λεηλατούσαν τις περιουσίες τους και τα δημόσια νοσοκομεία στα νησιά, δεν πήγαν τα ΜΑΤ εκεί! Παρά πήγαν μόνο για να καταστείλουν τις διαφωνίες των νησιωτών.
Τεράστιο λάθος! Και εντελώς λάθος «μήνυμα», προς όλες τις κατευθύνσεις.
-- Ακόμα, να επικαλεστεί η κυβέρνηση την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(ΕΔΔΕ) και να διακηρύξει πώς όσοι περνάνε παράνομα τα σύνορα ΔΕΝ δικαιούνται πλέον ούτε αίτηση ασύλου να κάνουν! Θα θεωρούνται αμέσως υποψήφιοι για απέλαση-επαναπροώθηση και θα οδηγούνται σε κλειστά κέντρα μέχρι να φύγουν.
Μόνον έτσι θα σταματήσουν οι «ροές». Αν ξέρουν ότι θα πληρώσουν στους διακινητές ιλιγγιώδη ποσά για να έλθουν εδώ - και μόλις έρχονται μπουν αμέσως σε κλειστά κέντρα και επιστρέψουν πίσω, θα πάψουν να έρχονται.
Και φυσικά όσοι ήδη μπήκαν παράνομα θα έχουν αντίστοιχη μεταχείριση. Γιατί τώρα επισπεύσθηκε η εκδίκαση των υποθέσεών τους, βγαίνουν αρνητικές αποφάσεις και… ΔΕΝ τους βρίσκουν να τους τις επιδώσουν!
Δεν έχει νόημα να συνεχίζεται αυτό. Είναι παράνομοι από την ώρα που μπαίνουν, δεν δικαιούνται ούτε αίτηση να κάνουν, δεν χρειάζεται να τους ψάχνουν εκ των υστέρων, τους μαντρώνουν από την πρώτη στιγμή και τους βάζουν υπό απέλαση. Μόνο αυτό θα σταματήσει τις ροές! Και είναι πια απόλυτα «σύννομο».
-- Επίσης, να αφήσουν τα σχέδια για «πολυτελή» κλειστά κέντρα που θα πάρουν μήνες να ολοκληρωθούν. Εδώ δεν μιλάμε για…διακοπές σε resorts. Μιλάμε πλέον για προσωρινή προφυλάκιση. Και αρκούν αυτοσχέδιοι περιφρουρούμενοι καταυλισμοί γι’ αυτό. Που φτιάχνονται (από το στρατό) σε λίγα 24ωρα. Όχι σε μήνες.
Αν τα κλειστά κέντρα λειτουργήσουν ως προφυλάκιση, πρώτον θα ετοιμαστούν αμέσως και δεύτερον θα λειτουργήσουν απολύτως αποτρεπτικά για τις «ροές».
-- Τώρα πλέον να λειτουργήσουν, κάποια από αυτά και ως «καραντίνα» για όσους έρχονται από «ύποπτες» χώρες, όπου μπορεί να μεταφέρουν και τον «κορονοϊό».
Και βέβαια, είτε πρόκειται για κλειστά κέντρα-προφυλάκισης είτε πρόκειται για κλειστά κέντρα – υγειονομικής καραντίνας, θα υπάρχει συνεχής φρούρηση και γύρω και μέσα (χωριστά οι άνδρες από γυναικόπαιδα) - και ΔΕΝ θα επιτρέπεται μέσα ούτε το κάπνισμα ούτε τα κινητά.
Να δείτε για πότε φεύγουν τρέχοντας.
Τα κλειστά κέντρα προφυλάκισης είναι τα μόνα που θα αποτρέψουν πλήρως και αμέσως τις «ροές» - και τα μόνα που θα πείσουν ένα σημαντικό μέρος των κατοίκων των νησιών.
Σε συνδυασμό με το κυνήγημα των ΜΚΟ, τη σκληρή καταστολή στα κυκλώματα των διακινητών, τους φράχτες στα χερσαία σύνορα και - ναι – τις «απωθήσεις» στα θαλάσσια.
Αυτά όλα μπορούν πράγματι να πείσουν μεγάλο μέρος των νησιωτικών πληθυσμών.
Γιατί αυτά «αθροίζουν» Πολιτική! Δεν είναι ευχολόγια.
·       Χρειάζεται, όμως και κάτι ακόμα: μια «προειδοποιητική βολή» στο ΣΥΡΙΖΑ, να μαζευτεί! Γιατί οι μπαχαλάκηδες που έδρασαν χθες στα νησιά ΔΕΝ είναι και τόσο «άσχετοι» ή «ασύνδετοι» με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η Προανακριτική για την σκευωρία Novartis – με όσα συγκλονιστικά αποκαλύπτει - δίνει μια μοναδική ευκαιρία να τρίξει η κυβέρνηση τα δόντια στο ΣΥΡΙΖΑ για να «μαζευτεί» κι αυτός.
Δεν ζητάμε «να παρέμβει» στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Ζητάμε να μην επιτρέψει τη συγκάλυψη του σκανδάλου.
Γιατί μέχρι στιγμής υπάρχει «παραδικαστικό» που μένει στο απυρόβλητο.
Η προστασία μαρτύρων πλέον ΔΕΝ καλύπτει τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, καλύπτει μόνο την σκευωρία και όσους την έστησαν.
Αυτό πρέπει να σταματήσει. Για να πάρει και ο ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμά του.
Γιατί δεν είναι «ουδέτερος παρατηρητής» του λαθρομεταναστευτικού.
Είναι αυτός που το δημιούργησε – και τώρα κάνει ό,τι μπορεί για να το καταστήσει ανεξέλεγκτο.
Για να τα λέμε όλα. Έτσι;

Θανάσης Κ.


ΥΓ. Και βεβαίως όσοι χτύπησαν τα ΜΑΤ στα νησιά, πρέπει να εντοπιστούν, να συλληφθούν, να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Μόνον έτσι θα αντιληφθούν όλοι ότι κάτι αλλάζει και ότι η νομιμότητα δεν είναι πρόσχημα αυθαιρεσίας, αλλά πηγή ασφάλειας, δημοκρατίας και ισονομίας.
Με αυτά κανείς δεν παίζει. Ούτε υπάρχουν «εκπτώσεις» και «εξαιρέσεις».
Γιατί αν μείνει ατιμώρητο ό,τι έγινε χθες, σε λίγο δεν θα υπάρχει Αστυνομία! Μόνο που για να τιμωρήσεις τα καθάρματα που χτυπούσαν τους αστυνομικούς μέσα στα δωμάτια όπου ξεκουράζονταν, πρέπει παράλληλα να έχεις τσακίσει τους «νταβατζήδες» που έχουν μετατραπεί σε κράτος εν κράτει στα νησιά.
Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί πνεύμα δικαίου και θα κερδηθεί ο πληθυσμός.
Και όχι μόνον ο τοπικός, αλλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός!
Που φρικάρει συνεχώς με όσα γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου