3.3.20

Μια μοναδική ευκαιρία για τον Κυριάκο;

Έχουμε και λέμε… Κάποιοι από εμάς αντιδρούσαμε στη μαζική εισροή «προσφύγων πολέμου» από το Μαγκρέμπ και την υποσαχάρια Αφρική εδώ και χρόνια. 



Από τότε δηλαδή που ο Σύριζα άνοιξε τα σύνορα, ο Πανούσης άνοιξε τις «Αμυγδαλέζες», η Κυρά Τασία κι ο Μουζάλας έζησαν το όνειρό τους για μια ελληνική «τζαμαχαρία», και ο Κουράκης προσκαλούσε τους «πρόσφυγες» να φέρουν και τις οικογένειές τους.
Χίλιοι καλοί χωράνε, μας έλεγαν…



Ο περισσότερος κόσμος όμως δεν ανησυχούσε.
Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να καταργηθούν τα διόδια και ο ΕΝΦΙΑ, και να αφήσουμε πίσω μας τους «γερμανοντυμένους» σαμαροβενιζέλους, οι οποίοι όχι μόνο μας είχαν γονατίσει, αλλά έκλειναν τα μεσημέρια και τα αιρκοντίσια στην Αμυγδαλέζα, βασανίζοντας τους δυστυχισμένους ικέτες.
Άλλοι πάλι πλούτιζαν με πολύπριζα, καντίνες, ενοικιάσεις κοτετσιών,  κλπ.
Τα θυμόσαστε άραγε όλα αυτά;
Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα, άσχετα αν τα απόνερα αυτής της ιδεοληπτικής πολιτικής τα ζούμε σήμερα στο πετσί μας (ειδικά οι νησιώτες, που ψήφιζαν Σύριζα με δυο χέρια).
Μιλώντας λοιπόν για το σήμερα, να σημειώσω για μία ακόμη φορά, πως η δική μου ερμηνεία στο 40% που πέτυχε ο Κυριάκος είναι πως το ποσοστό αυτό δεν οφείλεται σε αναμπάμ μπαμπαντάμ νεοδημοκράτες (οι περισσότεροι εκ των οποίων την έκαναν από το 2012 για τους πσαικαζμένους και τον Αλέξη για να γλιτώσουν τον ΕΝΦΙΑ που λέγαμε) αλλά στο γεγονός ότι πολλοί νοήμονες πολίτες (ασχέτως κομματικής προέλευσης) συνειδητοποίησαν έστω και αργά τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η συριζέικη τρελοπαρέα στη χώρα, και ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία για δυο κυρίως λόγους: Να πατάξει την εγκληματικότητα, και να περιορίσει ή να ανακόψει την λαθρομετανάστευση.
Υπήρχαν και άλλοι λόγοι, π.χ. Πρέσπες, οικονομία, κλπ. αλλά πεποίθησή μου είναι πως η ανασφάλεια και οι λαθρομετανάστες ήταν οι βασικοί.
Επί 8 όμως μήνες, παρά τα διάφορα πυροτεχνήματα, τόσο η εγκληματικότητα όσο και οι ροές αυξάνονταν καθημερινά.
Με πάρα πολλούς ψηφοφόρους του Κυριάκου να δηλώνουν απογοητευμένοι, και κοψοχέρηδες.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, αν σκεφτεί κανείς πως η εναλλακτική στην αμηχανία του Κυριάκου ήταν ο Αλέξης…
Μέχρι που έγινε τι έγινε στη Λέσβο, με μάχες μεταξύ ντόπιων και ΜΑΤ,  είδε ο Ερντογάν πως ακόμη και σε σημαντικά ζητήματα τρωγόμαστε μεταξύ μας, του έκατσε και η στρατιωτική ήττα στη Συρία με τα 77 τουρκικά φέρετρα, και έτσι αποφάσισε να υλοποιήσει τις απειλές του, στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα, εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την Ευρώπη.
Κούνια που τον κούναγε.
Διότι για μια ακόμη φορά οι Έλληνες απέδειξαν ότι όταν το αυγό μπαίνει στον κ@λο, γινόμαστε όλοι μια γροθιά.
Όλοι; Όχι ακριβώς, διότι πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν Εφιάλτες, Γούσηδες, Μπαρουφάκηδες, και… συριζαίοι.
Πόσο δε μάλλον σήμερα, που έχοντας γευτεί τα καλά της εξουσίας, έχοντας βουτήξει το χέρι στο μέλι, δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες αλληλέγγυοι, παρέα με άλλους τόσους ιδεοληπτικούς, κάνουν τα πάντα για να σαμποτάρουν την προσπάθεια να κρατήσουμε τα λεφούσια έξω.


Κλείνοντας τα μάτια στις αγριόφατσες που προσπαθούν να σπάσουν τα φράγματα, και βλέποντας μόνο μωρά και δυστυχισμένους οικογενειάρχες.
Μόνο που ο περισσότερος κόσμος ξύπνησε επιτέλους.
Ακόμη και στη Λέσβο… που οι ντόπιοι αφήσανε τα Νόμπελ και τα πολύπριζα (με τα οποία κάποιοι πλούτισαν, να το ξαναπώ) στην άκρη και άρχισαν πλέον να κυνηγάνε (με πηρούνες και δαυλούς) τους ΜΚΟτζήδες, οι οποίοι, όπως μαθαίνω, σπεύδουν να φύγουν από το νησί όπως όπως.
Ακόμη και το Λιμενικό, που 5-6 χρόνια τώρα έκανε τον τροχονόμο στα φουσκωτά, πήρε επιτέλους εντολές και αποτρέπει την προσέγγισή τους.
Έτσι, για πρώτη φορά στους 8 μήνες, ο Κυριάκος έκανε επιτέλους κάτι σωστό. Έστω και αργά. Έστω και πιεζόμενος.
Συρόμενος πίσω από τις εξελίξεις, να τα λέμε όλα,  αλλά παρ’ όλα αυτά έκανε το σωστό.
Κι αν συνεχίσει έτσι, τον βλέπω να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές και να τσιμπάει ένα 60%. Τώρα που καβαλάει το κύμα.
Μόνο όμως που τώρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Η όλη κατάσταση είναι ρευστή κι ευαίσθητη, και μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.
Διότι αν γίνουν κι άλλα πιο οργανωμένα ντου στα σύνορα, αν δηλαδή καταφέρουν και περάσουν εκατοντάδες αγριεμένοι «ασυνόδευτοι ανήλικοι», και αν δεν βρουν μπροστά τους ΜΑΤ με χημικά αλλά άπειρους φαντάρους με όπλα, τι λέτε να γίνει;
Τι άλλο μπορεί να κάνει ένας στρατιώτης (μόνιμος ή κληρωτός) από το να χρησιμοποιήσει το όπλο του; Πριν τον ποδοπατήσουν;
Σίγουρα έχουν δοθεί σαφείς εντολές, και σίγουρα υπάρχουν σαφείς κανόνες εμπλοκής.
Μόνο που … ζούμε στην Ελλάδα.
Και αν τυχόν πυροβοληθεί κανένας Σομαλός, τότε όχι μόνο θα πανηγυρίζει ο Ερντογάν, όχι μόνο θα μας καταδικάσει ο ΟΗΕ (και ο Γαβρήλος Σακελλαρίδης) όχι μόνο θα τρέχει και δεν θα φτάνει ο στρατιωτικός που πυροβόλησε, αλλά σίγουρα θα καεί και η Αθήνα… από όλους εκείνους τους Εφιάλτες που τρεις μέρες τώρα βράζουν στο ζουμί τους, παγωμένοι από το κλίμα ομοψυχίας που βλέπουν να ξετυλίγεται.
Την 28/2 το πρωί γράφτηκε το https://orthografos.blogspot.com/2020/02/blog-post_28.html και το μεσημέρι κιόλας τα σύνορα σφραγίστηκαν.


Επικράτησε δηλαδή η λογική.
Ας ελπίσουμε τώρα πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, οι ροές θα παγώσουν, οι εταίροι θα μας στηρίξουν, και οι Έλληνες θα ενωθούν (έστω και πρόσκαιρα).
Αλλιώς, αν κάποια πράγματα στραβώσουν, μέχρι και σε πόλεμο μπορούμε να καταλήξουμε, κάτι που απεύχομαι ειλικρινά αφού σε αυτή την ιστορική συγκυρία ο μεγαλύτερος εχθρός μας βρίσκεται εντός των συνόρων…

Strange Attractor


ΥΓ- Να θυμίσω εδώ, ότι από όλο το πολιτικό προσωπικό, μόνο ο κατασυκοφαντημένος Σαμαράς είχε πράξει σωστά και είχε προβλέψει τα μελλούμενα. Ναι, αλλά ήταν προσκυνημένος αφού (όπως έλεγε κι ο Καρανίκας).

ΥΓ 2- Καλά τα πέντε μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά με  τις ΜΚΟ θα γίνει τίποτα, ή συνεχίζεται η … καταγραφή και πιστοποίησή τους;

ΥΓ 3- Συλλαμβάνονται, μαθαίνω, και καταδικάζονται με αυστηρές ποινές οι παράνομα εισελθόντες στα σύνορα. Φυλακίζονται όμως; Και αν ναι που; Ερώτημα…

ΥΓ 4- Δυο στρατιωτικοί μας είχαν μπει κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος, και ο Ερντογάν τους είχε κλείσει φυλακή επί ένα χρόνο. Τώρα μας καταδικάζει διεθνώς διότι δεν αφήνουμε χιλιάδες Ασιάτες και Αφρικανούς να μπουν στην Ελλάδα παράνομα… τρέλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου