11.3.20

Στις δευτερεύουσες λεπτομέρειες θα κριθεί τελικά ο Κυριάκος…


Πάνω που η χώρα είχε επιστρέψει στη «κανονικότητα», όπως αυτή εννοείται στα καθ’ ημάς, με διαδηλώσεις, μολότοφ, ανατινάξεις ΑΤΜ, γκρίνια, και γενικά όλα αυτά τα συμπαρομαρτούντα που διακρίνουν την πατρίδα μας…
Με τη κυβέρνηση να μη δείχνει πια τόσο φρέσκια, και να πελαγοδρομεί σε όλους σχεδόν τους τομείς (οικονομία, μεταναστευτικό, εγκληματικότητα, κλπ), να κάνει δηλαδή κοιλιά… 



Και με την πάντα μαχητική (χα χα) αντιπολίτευση να έχει σηκώσει ξανά μανά κεφάλι, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα επί παντός επιστητού, και κάνοντας ότι ξέρει να κάνει καλύτερα… άρνηση για την άρνηση δηλαδή, και χάιδεμα των αυτιών του κάθε πικραμένου…


Πάνω λοιπόν που αρχίσαμε να λέμε και πάλι «μια από τα ίδια»… με πολλούς απογοητευμένους από τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές αστοχίες να δηλώνουν «κοψοχέρηδες»…
Να σου η κρίση που προέκυψε στα σύνορα, και που κατάφερε να στείλει την μέχρι τότε παραπαίουσα κυβέρνηση στις κορυφές των δημοσκοπήσεων, και να ξανακάνει τον «Κούλη»… Κυριάκο.
Σε σημείο, μέσα στην υπερβολή που μας διακρίνει διαχρονικά, κάποιοι να τον συγκρίνουν με τον Κολοκοτρώνη(!)  ή και με τον  … Ιωάννη Μεταξά, που είχε οργανώσει και θωρακίσει τα σύνορα τη δεκαετία του 1930.
Μη γελάτε. Τα σόσιαλ μύδια είναι γεμάτα από τέτοιες παπάντζες.
Βούτυρο δηλαδή στο ψωμί της κυβέρνησης η συνοριακή κρίση, ή αλλιώς η βλακώδης προσπάθεια του Ερντογάν να δημιουργήσει τετελεσμένα στον Έβρο, ποντάροντας στους «πρόσφυγες», και χρησιμοποιώντας την «αδύναμη» Ελλάδα ως μέσο εκβιασμού της Ε.Ε.
Κούνια που τον κούναγε δηλαδή, αφού άντε καλά δεν ήξερε… δεν ρώταγε;
Δεν είχε ακούσει πως τα ελληνικά ΜΑΤ είναι τα πιο έμπειρα και πιο μπαρουτοκαπνισμένα του πλανήτη;
Τι να μασήσουν από μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες κατσαπλιάδες από το Μάγκρεμπ, όταν καθημερινά εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζουν επαγγελματίες μπαχαλάκηδες, αντιεξουσιαστές, χουλιγκάνους, και άλλους τέτοιους σαλεμένους, και όταν δέχονται  δεκάδες μολότοφ στα καλά καθούμενα;
Χώρια ο στρατός μας, που περιέργως όχι μόνο έδειξε πανέτοιμος και οργανωμένος, αλλά και ιδιαίτερα ψύχραιμος.
Με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό οι αναρίθμητες προσπάθειες των «γυναικόπαιδων» και των 30χρονων ασυνόδευτων μαντραχαλάδων, που με την ενεργή συνδρομή των τουρκικών αρχών προσπάθησαν με μανία να περάσουν τα σύνορα.
Που όμως αποδείχθηκαν αδιαπέραστα!
Αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, όπως και το ’40,  πως όταν οι Έλληνες θέλουν, τότε μπορούν να σταθούν στο ύψος των ηρώων προγόνων τους.
Με άλλο αποτέλεσμα να αφρίσει από το κακό του ο Σουλτάνος, να ομοψυχήσουν οι (περισσότεροι) Έλληνες, και να βράζουν στο ζουμί τους οι Τούρκοι, οι επαγγελματίες αλληλέγγυοι, οι ΜΚΟτζήδες, και όλοι γενικώς οι λαθρολάγνοι, που μαζί με τους αμετανόητους συριζαίους έχουν χάσει τη μπάλα… αφού ακόμη και ο ίδιος ο Τσίπρας έφτασε σε σημείο να επικροτεί το κλείσιμο των συνόρων, που πρώτος αυτός άνοιξε.
Να δείτε όμως, που σε λίγο  θα ανακάμψει, θα ξαναθυμηθεί τις ρίζες του, και θα θέσει όρους (σε σχέση και με τον κοροναϊό), απαιτώντας να πέσουν οι φράχτες, και να … θερμομετρούνται οι «μετανάστες» που μπαίνουν στη χώρα.
Κάτι πρέπει να κάνει κι αυτός ο έρμος, αφού η δική του εσωτερική αντιπολίτευση είναι πολύ χειρότερη από εκείνη στο εσωτερικό των υπόλοιπων κομμάτων.
Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα, κι ας ελπίσουμε πως ο Κυριάκος, που αν και αργά είδε το φως, έκανε τα απαραίτητα, και κατάφερε να ενώσει και πάλι την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θα συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό, μη κάνοντας πίσω σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, ήτοι μεταναστευτικό, εγκληματικότητα, οικονομία.
Όσο για τα μικρά, τα δευτερεύοντα, εκείνα δηλαδή που εξελίσσονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά που είναι εξίσου σοβαρά για το μέλλον της χώρας, εκεί δυστυχώς έχει χαθεί η μπάλα αν κρίνω από κάποιες εξελίξεις, όπως π.χ. διαρροές, φήμες, και δημοσιεύματα, που θέλουν το υπουργείο Μεταφορών να επιδιώκει ανεξέλεγκτα αεροδρόμια, έρμαια στις ορέξεις των ιδιωτών επιχειρηματιών, με εκπτώσεις δηλαδή στην νομιμότητα και στην ασφάλεια των πτήσεων, η οποία θα «αυτορυθμίζεται», και θα επαφίεται στο φιλότιμο των εταιριών, και των κερδοσκόπων χρηστών τους, και με το κράτος να τα συντονίζει… εκ του μακρόθεν!
35 και βάλε αεροδρόμια, τα περισσότερα διεθνή, και άλλα τόσα ελικοδρόμια, πεδία προσγείωσης, κλπ. που θα ελέγχονται με… τηλεπάθεια από κάποιους ελάχιστους «καρεκλοκένταυρους» από τα γραφεία τους στην Αθήνα.
Αυτού του είδους  τις μικρές λεπτομέρειες να μην αμελήσει να προλάβει και να διορθώσει ο Κυριάκος, και όλα θα πάνε καλά γι’ αυτόν. Θα μακροημερεύσει.
Όχι τόσο διότι η κυβέρνησή του είναι ιδιαίτερα πετυχημένη, ή εξόχως ικανή,  κάθε άλλο, αλλά κυρίως διότι η εναλλακτική λύση (βλ. Σύριζα) παραμένει ζοφερή.
Βέβαια, όταν τα μεγάλα τρέχοντα ζητήματα (κοροναϊός και  Καστανιές) λυθούν, ή περάσουν σε δεύτερη μοίρα, και μόλις ανασυγκροτηθεί ο Σύριζα, με τις μνήμες των δεινών που μας επέφερε να ξεθωριάζουν για τον περισσότερο κόσμο, τότε οι λεπτομέρειες που λέγαμε, όπως αυτή παραπάνω,  θα είναι εκείνες που θα κρίνουν το έργο της κυβέρνησης.
Η οποία, τώρα που είναι στα χάι της,  θα πρέπει να θυμάται πως ουδείς αναντικατάστατος, και πως sic transit Gloria mundis
Ειδικά κάποιοι υπουργοί της.
Μιας κυβέρνησης που ψηφίστηκε από το 40% του λαού για να λύσει προβλήματα και όχι για να δημιουργήσει άλλα εκ του μη όντος… απλά και μόνο για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά και συντεχνιακά συμφέροντα.
Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

Strange Attractor

ΥΓ- Σε σχέση με τα σενάρια που διακινούνται για τη σχεδιαζόμενη μη ύπαρξη κρατικής παρουσίας και ελέγχων από αρμόδια όργανα της ΥΠΑ (ΑΠΑ) στα αεροδρόμια, να σημειωθεί ότι σε όλα τα κράτη του κόσμου η παρουσία αυτή είναι έντονη, αλλά και ότι επίσης στα λιμάνια της Ελλάδας ήδη υπηρετούν περίπου 8.000 Λιμενικοί… 
Ο αντίστοιχος αριθμός των υπαλλήλων που στελεχώνουν τον εποπτικό ελεγκτικό και μηχανισμό της ΥΠΑ στα δυσανάλογα πολλά για χώρα της ΕΕ αεροδρόμια της Ελλάδας (Αερολιμενικοί), και τους οποίους το υπ. Μεταφορών σχεδιάζει να καταργήσει, ήταν και είναι περίπου 100 στο σύνολό τους (και άλλοι τόσοι στην κεντρική υπηρεσία της ΥΠΑ στην πρωτεύουσα).
Ποιος ωφελείται άραγε από την απομάκρυνσή τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου