29.4.20

Μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα…


Κλείσαμε δυο μήνες σχεδόν σε καραντίνα, με αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας, και όπως φαίνεται οι παραδοσιακά απείθαρχοι Έλληνες αυτή τη φορά συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις του κράτους, ήτοι του διάσημου πλέον Νικ Χαρντ, του επονομαζόμενου και καρδιοκατακτητή.
Ο φόβος λένε φυλάει τα έρμα, κι έχουν δίκιο…





Το ύφος του Νικ είναι αγριωπό, τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, χώρια η αφαίρεση των πινακίδων (νεοελληνική πατέντα).
Συμμορφώθηκαν όμως όλοι; Μπα…
Οι συμπαθείς Ρομά συνεχίζουν να κυκλοφορούν όπως πάντα (ποιος θα τους ελέγξει μήπως;)…
Το ίδιο και οι «πρόσφυγες πολέμου» (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, εκτός κι αν μας κρύβει κάτι ο ΟΗΕ)…




Το ίδιο και οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή όλοι εκείνοι οι φύσει αντιδραστικοί, που δεν καταλαβαίνουν ούτε από συστάσεις, ούτε από πρόστιμα, εξ ου και κάθε μέρα έχουμε και καμιά 20αριά επιβολές προστίμων σε κάποιους που θέλουνε να πάνε στο μπακάλικο, αλλά δεν καταδέχονται να στείλουν SMS μη τυχόν και τους καταγράψει το σύστημα …Echelon. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η «αντίσταση» την ώρα που μέχρι και οι μπαχαλάκηδες, μέχρι και οι Ρουβίκωνες έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους.
Ένα ΠΑΜΕ κυκλοφορεί μόνο, κι αυτό αραιά στοιχισμένο.
Είχαμε όμως και λαμπερές εξαιρέσεις στον κανόνα.
Π.χ. τον πολύ Δρα Μπαρουφάκη, που δεν μασάει από απαγορεύσεις, αφού όπως έχει κυκλοφορήσει φέρεται να είπε «εδώ δεν μάσησα από την ΕΣΑ της χούντας, θα μασήσω από τον Τσιόδρα, και κάποιον τυχαίο λιμενικό»;
Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω «αντιστασιακός» είναι γεννημένος το 1961, και για όσους δεν γνωρίζουν ιστορία, όπως ας πούμε όλοι εκείνοι που πάνε στον Πιο Αδύναμο Κρίκο, η χούντα ξεκίνησε το 1967 και μας τελείωσε το 1974. Do the math…
Τέλος πάντων, Μπαρουφάκης είναι αυτός, έχει πει και χειρότερες κοτσάνες.
Αμ η άλλη όμως; Η Άλκηστις ντε;
Που ναύλωσε κοτζάμ τριαξωνική νταλίκα για να γυρίζει στους δρόμους τραγουδώντας (με την ορχήστρα της) έτσι ώστε να αναπτερωθεί το ηθικό του κοΖμάκη που είναι κλεισμένος στα 4 ντουβάρια;
Και που όλως τυχαίως πέρασε κι από το Μαξίμου, όπου όλως τυχαίως την πήρε χαμπάρι κι ο Κυριάκος, και όλως τυχαίως βγήκε να την χειροκροτήσει, ενώ τυχαία βρέθηκαν εκεί και δεκάδες κάμερες και ρεπόρτερ με ματσούκια…
Με αποτέλεσμα να σημειωθεί περισσότερος συνωστισμός και από τότε στη Σμύρνη.. το 1922 ντε…
Μόνο ο Τσιόδρας που δεν βγήκε να την χειροκροτήσει κι αυτός.
Οπότε τα μέτρα μάλλον δεν ισχύουν για όλους.
Έτσι δεν είναι, ή απλά εγώ είμαι ποταπός και τα μεταφράζω όλα όπως με βολεύουν;
Και να κλείσω με κάτι που μου έκανε αλγεινή εντύπωση.
Βλέπετε στα μπλόκα της ΕΛΑΣ πόσο επαγγελματίες και πόσο αυστηροί είναι οι αστυνομικοί μας;
Που αν σε πιάσουν χωρίς βεβαίωση μετακίνησης ή SMS, σου «σβουράνε» το πρόστιμο στο δόξα πατρί;
Ή πόσο συναινετικοί και ανθρώπινοι είναι, όπως π.χ. στη Ρόδο, εκεί που ένας ντόπιος «μποντιμπιλντεράς» τους ξεφτίλιζε επί ώρα, αλλά αυτοί τίποτα… κύριοι.
Ε λοιπόν, σήμερα δημοσιεύτηκε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει τους παλιούς καλούς αστυνομικούς, όπως τους ξέραμε παιδιόθεν εμείς οι μεγαλύτεροι.
Οι οποίοι ως συνοδοί κάποιοι μεγαλόσχημου, μάλλον επιχειρηματία, όχι μόνο πέρασαν με κόκκινο και κόντεψαν να σκοτώσουν έναν εποχούμενο με μηχανή, αλλά όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε, τον πλάκωσαν στις σφαλιάρες, ενώ λίγο έλειψε να ξυλοφορτώσουν κι έναν πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για την συμπεριφορά τους.
Πόσα τέτοια γίνονται και δεν τα παίρνουμε χαμπάρι;  
Καλά που αυτή τη φορά βρέθηκε κάποιος περαστικός που βιντεοσκόπησε το περιστατικό με τους τραμπούκους με το κινητό του, και έτσι όλοι οι αρμόδιοι βρήκαν την ευκαιρία να πέσουν από τα σύννεφα!
Διατάχθηκε μάλιστα και ΕΔΕ! Σωθήκαμε…
Για ένα ανάλογο περιστατικό κάποτε στο Λος Άντζελες, με τον ξυλοδαρμό του Ρόντνεϊ Κινγκ, κάηκε η πόλη επί μέρες… εδώ απλά είναι Τετάρτη μεσημέρι.
Ευκαιρία πάντως για να μάθουν κάποιοι «αγαθοί» συμπατριώτες μας ότι η αστυνομία συνεχίζει (διαχρονικά) και φυλάει μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, που μάλλον είναι στόχοι (και στόκοι πολλές φορές), με τα δικά μας χρήματα, αφού εκείνοι έχουν καβούρια στις τσέπες.
Και όλα αυτά την ώρα που όσες φορές προσωπικά πήρα το 100 για κάτι που μου συνέβη ή που διαπίστωσα, ή δεν ήρθε (λόγω λειψανδρίας) ή ήρθε μετά από καμιά ώρα… για να καταγράψει το συμβάν
Ναι, αλλά οι επιχειρηματίες έχουν 24ωρη αστυνομική φύλαξη.
Και όχι μόνο. Λέτε ο εν λόγω βιαστικός επιχειρηματίας να είχε φροντίσει να στείλει SMS για την μετακίνησή του με πομπή;
Λέτε να φοβάται τον Νικ Χαρντ, μη του πάρει τις πινακίδες;
Μπανανία ήμασταν και μπανανία παραμένουμε.
Όσοι Κυριάκοι, και όσοι Σκέρτσοι, και όσοι Τσιόδρες κι αν φαίνεται να κάνουν κουμάντο.
Επί της ουσίας οι βαρύμαγκες φραγκάτοι  και τα τσοπανόσκυλά τους διαφεντεύουν διαχρονικά τον τόπο, με συμπεριφορές όπως αυτή που βλέπουμε στο βίντεο, και μάλιστα με 24ωρη φύλαξη η οποία πλΕρώνεται με τα λεφτά των «μουζίκων».
Ας ελπίσουμε (αν και αμφιβάλλω) πως αυτή τη φορά ίσως υπάρξει πραγματική τιμωρία των εν λόγω «πραιτωριανών».
Αλλιώς θα ισχύει και πάλι η ρήση του Ανατόλ Φρανς, ότι «το μεγαλείο της ισονομίας σε μια καπιταλιστική δημοκρατία είναι το γεγονός ότι απαγορεύεται εξίσου στον ζάπλουτο και στον πένητα να κλέβουν ψωμί, και να κοιμούνται κάτω από γέφυρες».
Η ισότητα που λέγαμε στα αμφιθέατρα και στα ουζερί…
Αυτά…

Strange Attractor

ΥΓ- Άκουσα και διάβασα τα μέτρα αποκλιμάκωσης της γενικής απαγόρευσης που θα εφαρμοστούν από την 4/5.
Μπερδεύτηκα. Πολύ σύνθετα τα είδα.
Για να πιούμε καφέ φερ’ ειπείν, θα πρέπει να κρατάμε μεζούρα, και τα γκαρσόν να χρησιμοποιούν λογάριθμους για να δουν πως θα μας σερβίρουν.
Οι δε ταβερνιάρηδες, θα χρειαστούν ειδική τηλεκατάρτιση με διαφορικές εξισώσεις αν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους νόμιμα.
Για να μην αναφερθώ στους ξενοδόχους, που τους λυπάμαι ήδη, ή στους κουρείς και τους κομμωτές. Τουρλουμπούκι…
Πολύ μπέρδεμα…

Δείτε το βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου