22.5.20

Κατέγραψε τη δολοφονία, και … συνελήφθη!


Θυμόσαστε εκείνη την περίπτωση (τον περασμένο Φεβρουάριο) ενός νεαρού μαύρου που έκανε τζόγκινγκ σε ένα προάστιο μιας μικρής πόλης της Georgia, όταν δέχθηκε επίθεση από μπαμπά και γιο οι οποίοι και τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ; 



Η δολοφονία καταγράφηκε σε βίντεο από διερχόμενο οδηγό, και έτσι οι αρχές οδηγήθηκαν στην άμεση διαλεύκανση του εγκλήματος, συλλαμβάνοντας τους (λευκούς) δράστες και ασκώντας τους δίωξη για κακούργημα.
Χθες όμως συνελήφθη και ο «καλός Σαμαρείτης» οδηγός, ο William "Roddie" Bryan, που κατέγραψε το έγκλημα…



Κατηγορείται και αυτός για συμμετοχή στην εν ψυχρώ δολοφονία του Ahmaud Arbery.
Οι δυο δράστες που είναι προφυλακισμένοι, ισχυρίζονται πως ο Arbery κινούνταν ύποπτα στη γειτονιά τους, και τον πέρασαν για διαρρήκτη που προσπαθούσε να διαφύγει.
Όσον αφορά στον αυτόπτη μάρτυρα, που συνελήφθη, οι συνήγοροί του επιμένουν πως όχι μόνο δεν είχε συμμετοχή στη δολοφονία, αλλά έκανε το καθήκον του ως πολίτης παραδίνοντας το βίντεο στις αρχές.
Το συγκεκριμένο βίντεο, που έχει προβληθεί χιλιάδες φορές στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, έχει οδηγήσει σε πολλές διαδηλώσεις ανά την Αμερική, με θέμα τον «ρατσισμό», αφού οι τρεις συμμετέχοντες είναι λευκοί και το θύμα μαύρος.
Οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις, αφού από την αρχή ζητούσαν την σύλληψη και του Bryan, ως συνεργού.
Τέλος, να σημειωθεί πως το θύμα δεν ήταν ένα εντελώς αθώο πουλάκι.
Είχε πλούσιο ποινικό μητρώο, με συλλήψεις και καταδίκες για οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ είχε αποβληθεί από το σχολείο του καθώς συνήθιζε να φέρνει στη τάξη το πιστόλι του, για το οποίο δεν είχε άδεια. Επίσης είχε συλληφθεί για κλοπές σε καταστήματα, αλλά και για παραβίαση των όρων αναστολής.
Μάλιστα έχουν βρεθεί βίντεο από κάμερες κατοικιών στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε, στις οποίες φαίνεται σε διάφορες περιπτώσεις να μπαινοβγαίνει τη νύχτα σε αυλές σπιτιών, και σε γιαπιά, ντυμένος αθλητικά, και στη συνέχεια να φεύγει κάνοντας τζόγκινγκ.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειάς του, όλα αυτά είναι άσχετα με τη δολοφονία του.

S.A.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου