23.5.20

Η ΝΑΣΑ ψάχνει για εποχικούς αστροναύτες…


Μπορεί να πήγαμε(;) στη σελήνη το 1969, μπορεί να έγιναν αρκετές αποστολές με το space shuttle και το International Space Station, όμως τώρα, εν όψει νέων επανδρωμένων αποστολών στο φεγγάρι και στον Άρη(!) η ΝΑΣΑ θέλει να μελετήσει την επίδραση της κλεισούρας στον ανθρώπινο οργανισμό.



Κάπως αργά, δεν νομίζετε;
Τέλος πάντων…



Οι αστροναύτες που θα πάνε στο διάστημα με τον International Space Station θα είναι για 8 μήνες κοινωνικά αποστασιοποιημένοι, και σίγουρα δεν θα κινδυνεύουν να κολλήσουν τον κορονοϊό.
Δυστυχώς όμως, λόγω του ελάχιστου διαθέσιμου χώρου μέσα στο σκάφος, μάλλον θα πλήττουν, και άρα θα πρέπει να βρεθούν τρόποι δημιουργικής απασχόλησης και … γυμναστικής.
Γι’ αυτό και η ΝΑΣΑ (όπως είχε κάνει κι ο Νίκος Παππάς με τον ΕΛΔΟ του) ζητάει εθελοντές  «αστροναύτες», που θα ζήσουν για κάποιο διάστημα σε τεχνητές συνθήκες διαστημικής απομόνωσης, έτσι ώστε να μελετηθεί ο οργανισμός και η ψυχολογία τους.
Οι συνθήκες θα είναι απόλυτα ρεαλιστικές, και οι (ψευτο)αστροναύτες αυτοί θα πρέπει να εκτελούν επιστημονικά πειράματα, να συνεργάζονται με ρομπότ, να κάνουν υπολογισμούς, και άλλα πολλά. Όλα βέβαια στα ψέματα.
Που θα γίνουν όλα αυτά; Στη Μόσχα!
Γι’ αυτό και στα προσόντα όσων θα προσληφθούν  συμπεριλαμβάνεται η γνώση τόσο της αγγλικής, όσο και της ρωσικής γλώσσας.
Οι υποψήφιοι «εποχικοί» αστροναύτες θα πρέπει να είναι μεταξύ 30 και 55 ετών, σε καλή φυσική κατάσταση, να διαθέτουν πτυχία MS, PhD, ή MD, ή να έχουν αποφοιτήσει από κάποια σχολή αξιωματικών.
Όσοι τυχόν διαθέτουν μόνο πτυχίο ΒΑ, αλλά έχουν επαρκή στρατιωτική εμπειρία (ως αξιωματικοί) μπορεί επίσης να επιλεγούν.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι αμειβόμενη, πλην όμως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το ύψος του μισθού.
Όσοι ενδιαφέρεστε, ειδικά όλοι εκείνοι οι συνέλληνες που είχαν προσληφθεί ως συμβασιούχοι αστροναύτες από τον ΕΛΔΟ, για να πάνε στο φεγγάρι,  και τώρα είναι άνεργοι, ας κάνουν μια αίτηση.
Ποιος ξέρει;

Strange Attractor


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου